Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

НС отхвърли предложението на ГЕРБ за комисия за проверка на действията на МВР преди изборите

Снимка: Ани Петрова

Парламентът отхвърли предложението на ГЕРБ за съставяне на временна комисия за изясняване на фактите по прилагане на специални разузнавателни средства от МВР за последните избори за 46-oто Народно събрание.

82-ма депутати гласуваха „за“, 69 „против“ и 64 гласуваха „въздържал се“. За идеята на ГЕРБ гласуваха депутатите от ДПС. Останалите политически сили не подкрепиха предложението, дебатите за което продължиха повече от два часа.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Върховният съд на САЩ отмени забраната за поставяне на специални приклади върху полуавтоматични пушки

Върховният съд на Съединените щати отмени забрана от времето на мандата на Доналд Тръмп, която ограничаваше поставянето на специални приклади върху леснодостъпните за купувачите полуавтоматични пушки, превръщайки ги по този начин в скорострелни автоматични оръжия. Решението на Върховните магистрати беше взето с 6 на 3 гласа, а в мотивите към..

публикувано на 15.06.24 в 08:48

След диагностицирането с рак: Кейт Мидълтън бележи добър напредък

Принцесата на Уелс обяви, че бележи "добър напредък" след като бе диагностицирана с рак и претърпя операция, и ще присъства днес на специалния военен парад за отбелязване на рождения ден на краля, известен като Trooping the Colour. Това ще бъде първата публична изява на Кейт Мидълтън тази година след диагнозата и операцията на корема през..

публикувано на 15.06.24 в 08:29
Тигров комар

България – една от страните в Европа с трайно установяване на тигровия комар

България е сред страните в Европа, в които трайно има установяване на тигровия комар, който пренася вируси като денга и зика. Това съобщиха от Европейския център за профилактика и контрол върху заболяванията и предупредиха за ръст на заразяванията с болести, предавани от комари. Последните данни показват тенденция на нарастване на..

публикувано на 15.06.24 в 08:21

"Поход за семейството" ще се проведе в София, Пловдив и Варна

Национален "Поход за Семейството" ще се проведе днес в София, Пловдив и Варна. В столицата проявата започва от 16 часа - от Народния театър "Иван Вазов", откъдето ще потегли към Съдебната палата, по булевард "Витоша" и ще стигне до Националния дворец на културата. Организаторите са предвидили концертна програма, с много игри и забавления...

публикувано на 15.06.24 в 08:11

След бурята: Описването на пораженията продължава, засегнатите селища се възстановяват

Продължава възстановяването, както и описването на пораженията, нанесени от падналите през последните дни градушки из цялата страна. Оперативен щаб ще координира помощта за всички засегнати райони, увери служебният премиер Димитър Главчев, а служебният министър на земеделието Георги Тахов разпореди пълен одит и проверка на Изпълнителната..

публикувано на 15.06.24 в 07:58

Избират временен председател на БСП

Националният съвет на БСП ще проведе заседание днес. Решението е на Изпълнителното бюро на социалистите. На него ще бъде избран изпълняващ функциите на председател на столетницата, след като Корнелия Нинова подаде оставка.  Ще бъде определен и периодът, в който ще се проведе прекият избор за нов председател на партията.  С отворено..

публикувано на 15.06.24 в 07:50
Служебният министър-председател Димитър Главчев ще представлява страната на конференцията

Швейцария е домакин на двудневна конференция за мир в Украйна

Швейцария е домакин на двудневна конференция за мир в Украйна. Днес и утре в луксозния алпийски курорт Бюргенщок край Люцерн се провежда първата "Среща на върха за мир в Украйна". Там се очакват френският президент Еманюел Макрон, вицепрезидентът на САЩ Камала Харис, германският канцлер Олаф Шолц и японският премиер Фумио Кишида...

публикувано на 15.06.24 в 07:20