Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Оряшкова остана с бронз на световното по самбо в Ташкент

Снимка: Sportal.bg

Мария Оряшкова извоюва бронзовия медал на световното първенство по самбо в Ташкент, Узбекистан.

В категория до 80 кг нашата представителка загуби драматично схватката си с бъдещата световна шампионка Светлана Цимашенка от Беларус, като при равен резултат 3:3 позволи на съперничката да я затисне, а време за ответна реакция така и нямаше. След поражението Оряшкова се събра и надви последователно в репешажите грузинката Ирина Леонидзе и Леа Катарина Гобец от Хърватия, за да се поздрави с третото място от шампионата на планетата.

С това си отличие българската самбистка има вече шест златни, два сребърни и четири бронзови от световни първенства в кариерата си. Това е единственият медал за страната ни в столицата на Узбекистан.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Александра Начева

Александра Начева остана на крачка от медала

Александра Начева записа лично постижение и остана на крачка от това да донесе първи медал за България от европейското първенство по лека атлетика в Рим. 22-годишната Начева завърши четвърта във финала на троен скок при жените. Тя постигна 14,35 метра във втория си опит и до самия край бе на позиция за бронз, но той ѝ бе отмъкнат от..

публикувано на 09.06.24 в 23:52
Мирела Демирева

Мирела Демирева остана четвърта в Рим

Олимпийската вицешампионка и двукратна сребърна медалистка от европейски първенства Мирела Демирева завърши на четвърто място в скока на височина от континенталния шампионат по лека атлетика в Рим, а украинката Ярослава Магучих защити очаквано титлата си от Белград 2022. Демирева преодоля последователно четири височини, като на последната..

публикувано на 09.06.24 в 23:15
Макс Верстапен

Макс Верстапен триумфира в Гран При на Канада

Нидерландският пилот на Ред Бул Макс Верстапен записа шестата си победа за сезона във Формула 1, след като спечели състезанието за Голямата награда на Канада. Ландо Норис с Макларън, а Джордж Ръсъл с Мерцедес е трети. Той направи отличен старт на мократа настилка и запази първото си място от квалификацията, а зад него се нареди Верстапен...

публикувано на 09.06.24 в 23:12
Карлос Алкарас

Карлос Алкарас спечели „Ролан Гарос“

Испанецът Карлос Алкарас спечели за първи път в кариерата си титлата от Откритото първенство на Франция по тенис при мъжете. Във финала в Париж той победи германеца Александър Зверев с 6:3, 2:6, 5:7, 6:1, 6:2 след 4 часа и 20 минути игра. Така 21-годишният испанец запази перфектния си баланс във финали в турнири от Големия шлем - три победи..

публикувано на 09.06.24 в 20:42
Коко Гоф (вляво) и Катержина Синякова спечелиха титлата на двойки жени

Гоф и Синякова взеха титлата на двойки в Париж

Американката Коко Гоф и чехкинята Катержина Синякова спечелиха титлата при женските двойки на Откритото първенство на Франция по тенис. Във финала поставените под номер 5 в схемата Гоф и Синякова победиха италианките Сара Ерани и Джазмин Паолини със 7:6(5), 6:3 за час и 50 минути. За Гоф това е първа титла на двойки в турнирите от Големия..

публикувано на 09.06.24 в 16:48
Тихомир Иванов

Тихомир Иванов се класира за финала в скока на височина

Тихомир Иванов се класира за финала на скок височина на Европейското първенство по лека атлетика в италианската столица Рим. 29-годишният Иванов преодоля 2.21 метра, след като направи три общо успешни опита в квалификациите, започвайки от 2.12 метра.  Общо 13 състезатели се справиха с 2.21 метра и продължават борбата за медалите. Финалът..

публикувано на 09.06.24 в 16:44
Волейболистите ни загубиха от Словения

Волейболистите ни загубиха от Словения във Фукуока

Националният ни отбор загуби с 0:3 (23:25, 14:25, 21:25) гейма от Словения в 8-ия си мач от турнира Волейболна лига на нациите. Срещата се игра в японския град Фукуока. По този начин селекцията на треньора Джанлоренцо Бленджини остава с два успеха и заема 14-то място в класирането от общо 16 отбора. Словенците пък са лидери със седем..

публикувано на 09.06.24 в 16:15