Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

1455 са новите случаи на коронавирус, положителни са над 6% от пробите

9
Снимка: ВМА

1455 са новите случаи на коронавирус у нас, сочат актуализираните данни на Единния информационен портал. Положителни са почти 6,5 процента от направените 22 554 теста.
Активните случаи в страната са 108 260.

56 са починалите за последните 24 часа, като 92 процента от тях не са били ваксинирани.

Новопостъпилите пациенти в болница са 262, като над 91 на сто от тях не са ваксинирани.

Пациентите, настанени в интензивни отделения за последните 24 часа, са 18, като малко над 94 процента от тях не са ваксинирани.

През последното денонощие са поставени 7 267 дози ваксини. Общият брой на всички поставени дози досега е 3 181 487.

Хората със завършен ваксинационен цикъл у нас са 1 690 821. Лицата с поставена бустерна доза вече са 61 037.


Графики на ситуацията с Covid-19 в България

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Галерия

Свързани новини

Учени: Носенето на маска остава най-ефективната мярка срещу коронавируса

Носенето на маска е най-ефективната мярка за опазване на общественото здраве от коронавируса, като намалява заболеваемостта с 53%. Това показва най-новото международно проучване в няколко държави, сред които Великобритания, Австралия и Китай. В..

публикувано на 19.11.21 в 08:26

Коронавирусът не си отива

182 пациенти със симптоми на коронавирус са настанени в шуменската болница. 14 от тях все още чакат резултати от пробите си. Това каза за Радио Шумен д-р Йорданка Маринова от лечебното заведение. За денонощието са приети 22 души, а 12 са изписани. В..

публикувано на 18.11.21 в 11:53
ВИЖТЕ ОЩЕ

Националният съвет на "Да, България" обсъжда идеята на ДСБ за "технически кабинет"

В съобщение на Фейсбук страницата на "Да, България" се посочва, че днес на заседание на Националния съвет на партията ще бъде обсъдено предложението на ДСБ от вчера за "технически кабинет" с третия мандат. "Опит за третия мандат с "технически..

публикувано на 08.07.24 в 08:14

ПТП с две жертви затвори временно пътя София - Варна край с. Кесарево

Катастрофа между два автомобила временно затвори за движение главния път София-Варна - при разклона за село Кесарево, община Стражица. По първоначална информация единият от автомобилите е управляван от неправоспособен шофьор. На място..

публикувано на 08.07.24 в 08:07

Температурни рекорди в Кипър

В Кипър температурните рекорди от юни продължават и през юли. В сила днес е най-продължителното предупреждение за екстремни жеги, издавано в страната – за 20 часа непрекъснато. Чести горещи вълни се очакват на острова през целия месец, според..

публикувано на 08.07.24 в 08:02
На бул.

Протест срещу присъдата за смъртта на Ани и Явор

Протест е организиран тази вечер от 19 часа в София -  на пешеходната пътека при кръстовището на  булевард "Сливница" и улица "Русе", по инициатива на Фондация "Ани и Явор" и Инициативен комитет "Заедно срещу безумията по пътищата"...

публикувано на 08.07.24 в 07:46

Михаил Иванов: Френският парламент ще е разделен на 3 основни блока. Никой няма мнозинство

Самите французи още не са убедени какво точно се случи. Макрон постигна всичко друго, но не и яснота. Парламентът ще бъде разделен на три основни блока , нито един от които няма да има мнозинство. Така очерта политическата картина във Франция..

публикувано на 08.07.24 в 07:44

"Възраждане" - Перник на протест срещу назначението на новия зам. областен управител

Пернишката структура на "Възраждане" организира протест срещу назначението на младежкия лидер на ДПС в Перник Симеон Гебов за зам. областен управител. Зам. областният управител на Перник Владимир Русев е освободен от поста Протестът е..

публикувано на 08.07.24 в 07:36
Виктор Орбан със Си Цзинпин в Пекин.

Орбан е в Пекин за преговори със Си Цзинпин

Министър-председателят на Унгария Виктор Орбан пристигна днес в Пекин за разговори с китайския президент Си Цзинпин, съобщи ръководителят на пресслужбата на Орбан за държавната информационна агенция МТИ. "Мисията на министър-председателя Виктор..

публикувано на 08.07.24 в 07:29