Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Празничните продажби в САЩ могат да достигнат до 859 млрд. долара

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Проучване на Националната федерация за търговия на дребно в САЩ показва, че 61% от потребителите са започнали да купуват подаръци преди Деня на благодарността ( 25 ноевмри ), а очакванията са празничните продажби през ноември и декември да нараснат между 8,5% и 10,5%, или за общо между 843,4 милиарда и 859 милиарда долара, което би поставило рекорд за ръст в сравнение с предходната година.
 
“Купувачите пазаруват по-рано този сезон, точно както направиха и през миналия “, казва Брайън Фийлд, старши директор на платформата Sensormatic. Покупките в Черния петък тази година са се увеличили с 47,5% в сравнение с миналата, но все още не могат да достигнат нивото на 2019 година.

Анализаторът посочва 2 основни причини за по-слабото пазаруване в магазините: едната е все още притесненията, свързани с Covid и другата - забавените доставки.

Онлайн търговците на дребно отбелязват повече от един трилион посещения на сайтове в САЩ, но похарчените 8,9 милиарда долара по време на Черния петък остават по-малко от рекордните 9 милиарда долара от миналата година.

Прогнозите за отминаващия Кибер понеделник - най-натовареният ден за онлайн пазаруване в годината, са за продажби на стойност между 10,2 милиарда и 11,3 милиарда долара.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Организация на българските изселници в Турция обяви бойкот на изборите

Бойкот на предстоящите парламентарни избори обяви една от организациите на българските изселници в Турция.  От Сдружение "Бултюрк" посочват, че решението за бойкот на изборите на 27-и октомври е резултат от натрупаните с години несправедливости, разочарования, пренебрегнати права и игнорирани искания. Няма да подкрепим тези, които виждат представяните от..

публикувано на 19.10.24 в 22:51

АПИ: Пуска се движението при детелината на столичния бул. "България"

Пуска се движението при детелината на столичния булевард "България", съобщиха от Пътната агенция. От там уточниха, че мярката се предприема, въпреки пропуските, които според ведомството са допуснати от Столична община за изискването за рамка за височина на камионите и липсата на ограничители против сблъсък в зоната на опорите на мостовото съоръжение...

публикувано на 19.10.24 в 22:01

Близо 4 000 българи са се подписали под европетиция срещу унищожаването на видеоигрите

Близо 4 000 българи са се подписали под европейската петиция срещу унищожаването на видеоигрите.  Инициативата е част от глобалният опит, организиран от американския геймър Скот Рос, след като френска компания спря онлайн поддръжката на играта The Crew. Европейската петиция е една от многото, организирани на различни континенти, с която се..

публикувано на 19.10.24 в 22:00

Храмов празник чества на църквата "Св Йоан Рилски Чудотворец" в село Средногорци

Празничната служба събра в село Средногорци, община Мадан, събра десетки хора в църквата "Св Йоан Рилски Чудотворец", която чества храмовия си празник. "Днес се събрахме в този храм и почетохме покровителя и закрилника на българския народ,  преподобни наш отец Йоан Рилски Чудотворец. По неговите молитви Бог да благослови всички ни с здраве,..

публикувано на 19.10.24 в 21:42
Министър-председателят на Израел Бенямин Нетаняху

Нетаняху се обяви за жертва на покушение

 Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху се обяви за жертва на покушение след като военните прехванаха дрон, насочен към резиденцията му в северния град Кесария.  По думите му, организации, поддържани от Иран, са се опитали да убият него и съпругата му и ще платят за това "висока цена". Срещу къщата на Бенямин Нетаняху е изстрелян..

публикувано на 19.10.24 в 21:20
Френският министър за Европа и външните работи Жан-Ноел Баро (вляво) и украинският външен министър Андрий Сибиха (вдясно) присъстват на съвместна пресконференция след среща в Киев, Украйна, 19 октомври 2024 г.

Франция ще подкрепи плана на Зеленски за прекратяване на войната с Русия

Франция ще подкрепи плана на украинския президент Володимир Зеленски за прекратяване на войната с Русия. Това увери френският външен министър Жан-Ноел Баро  при визитата си в Киев днес: "Победа на Русия би затвърдила правото на по-силния и така би тласнала международния ред към хаос. Затова преговорите помежду ни трябва да ни позволят да постигнем..

публикувано на 19.10.24 в 21:13

ПТП затвори пътя Велико Търново - Русе край Преображенски манастир

Временно е затворен за движение пътят Велико Търново - Русе, при разклона за Преображенски манастир. По първоначална информация челно са се ударили два леки автомобила. Пострадала е жена. Автомобилите, пътуващи за Русе, се отклоняват по обходен маршрут през Горна Оряховица, а пътуващите за Велико Търново от село Самоводене се отклоняват през село..

публикувано на 19.10.24 в 20:58