Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отменени полети и затруднено движение заради сняг в щатите Илинойс и Индиана

Мъже играят футбол в Линкълн парк в Чикаго, 2 февруари 2022 г.
Снимка: Асошиейтед прес

Силен снеговалеж в щатите Илинойс и Индиана причини задръствания, много катастрофи, закъснели или отменени полети на летищата в Чикаго. Десетки училища в града  останаха затворени или на дистанционно обучение.

Повече от 711 полета бяха отменени на  международното летище „О'Хеър“ и около 94 на летище Мидуей а десетки училища бяха затворени или на дистанционно обучение. Бяха затворени и центровете за ваксинация и тези за тестване за Covid-19.

Чикаго е в снежната преграда на зимата. На много места в града и  в някои от предградията  снежната покривка достигна до 25-30 см , а прогнозите са, че снеговалежът ще продължи  и се очаква да има още около 10 см сняг.

От предградията най-засегнати са северните - Уилмет, Скоки и Еванстън, в града - районите на Мидуей и Хумболт Парк. Обилен снеговалеж имаше и в Северозападна Индиана.

Отдела по транспорт на Илинойс съобщи, че около 260  снегопочистващи машини са в действие, но почти до вечерта главните улици в града и магистралите останаха хлъзгави , а движението - бавно, с много катастрофи и задръствания.

Пожарникарите от Плейнфийлд, Илинойс, се наложи да  помагат за израждането на бебе на паркинг по време снеговалежа, след като се оказало, че колата с родилката не може да стигне до болницата поради бавното движение. Таткото се обадил на спешния телефон Пожарникарите се притекли на помощ , а след това новороденото момиченце и майката били откарани в болницата.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Представят резултатите от проекта за нов затвор за при дупнишкото с. Самораново

Днес ще бъдат отчетени резултатите по проекта за нов затвор за 400 осъдени, който се изгражда край дупнишкото с. Самораново за около 35 млн. лева по Норвежкия финансов механизъм 2014-2021 г., съобщават от правосъдното министерство. Комплексът ще бъде показан на норвежките партньори. В срещата ще участват представители от Министерството на..

публикувано на 29.04.24 в 07:40
Премиерът на Испания Педро Санчес

Педро Санчес обявява ще остане ли премиер на Испания

Испанският премиер Педро Санчес ще обяви днес дали възнамерява да остане на премиерския пост. Привърженици на неговата социалистическа работническа партия го призовават да остане, след като миналата седмица той заяви, че се оттегля за няколко дни, за да вземе решение. Испанската прокуратура иска прекратяване на делото срещу премиерската..

публикувано на 29.04.24 в 07:39

КЕВР обсъжда понижаване на цената на природния газ

Комисията за енергийно и водно регулиране ще обсъжда на открито заседание предложението на "Булгаргаз" за цената на природния газ през май. В заявлението до регулатора от 11 април държавният доставчик поиска цена от 57,50 лв. на мегават час - с един лев по-ниска от цената за април.

публикувано на 29.04.24 в 07:32

Пред служебния премиер теглят номерата на машините за изборите

В Министерството на електронното управление ще бъдат изтеглени номерата на машините за гласуване, които ще бъдат удостоверявани за съответствие за изборите на 9 юни. Публичното теглене ще се извърши в присъствието на служебния премиер и министър на външните работи Димитър Главчев. Поканени са и представители на Централната избирателна..

публикувано на 29.04.24 в 07:31

Пред служебния премиер теглят номерата на машините за изборите

В Министерството на електронното управление ще бъдат изтеглени номерата на машините за гласуване, които ще бъдат удостоверявани за съответствие за изборите на 9 юни. Публичното теглене ще се извърши в присъствието на служебния премиер и министър на външните работи Димитър Главчев. Поканени са и представители на Централната избирателна..

публикувано на 29.04.24 в 07:31

Планова техническа профилактика на предаватели

На 29 април ще бъде извършена планова техническа профилактика от 9 до 17 часа на предавателите на ултракъси вълни: КАРЛОВО 4 на честота 99.4 MHz и ШУМЕН 4 на честота 94.5 MHz, които излъчват програма „Хоризонт“. Възможни са прекъсвания на сигнала. Може да слушате програмата на БНР през интернет сайта binar.bg, a в района на Шумен и на..

публикувано на 29.04.24 в 06:00

Експерти обсъждат превенцията на кръвните заболявания на конференция в Кипър

Първа регионална среща на върха за Източното Средиземноморие, Близкия изток и Северна Африка по проблемите на таласемията и други кръвни заболявания ще се проведе днес в Никозия. Кипър е избран за домакин, тъй като се смята за страна-модел в политиката за тяхната превенция и лечение. Във форума участват медицински специалисти и експерти от..

публикувано на 29.04.24 в 04:11