Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изтича срокът за заявки за участие във виртуалната приемна на ДФ "Земеделие"

Снимка: Ани Петрова

Днес изтича последният срок, в който фермерите могат за заявят участие във виртуалната приемна на Държавен фонд "Земеделие".

Приемната ще се състои на 4 април.

Това е втората виртуална приемна на фонд "Земеделие", като този път във фокуса на вниманието ще са държавните помощи, схемите "Де минимис", инвестиционните схеми за подпомагане, свързани с растениевъдна земеделска продукция, инвестициите за доилни съоръжения и инвестиции за кланищни пунктове.

В понеделник двама експерти ще отговарят онлайн на въпросите на земеделците. От 10.30 ч. на линия ще е Павлина Ангелова - Дирекция "Краткосрочни схеми за подпомагане", от 12.30 ч. Надежда Петрова от Дирекция "Инвестиционни схеми за подпомагане".

Днес до обед фермерите могат да заявят участие в приемната на имейл адрес - vaprosi@dfz.bg

В заявката трябва да се посочи името на участника - въпроса или конкретния казус, които да бъдат обсъдени, както и електронната поща, на която ще бъде изпратен линк, чрез който участниците ще бъдат включени в срещата.

Във виртуалната приемна всеки фермер ще разполага с пет минути, за да зададе лично въпросите си и да получи отговор.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Учения в американската военна база в Германия

Повишено ниво на тревога във военни бази на САЩ в Европа

Армията на САЩ е повишила нивото на тревога до втората най-висока степен в няколко от базите си в Европа, съобщават американски медии като цитират неназовани официални представители. Ниво "Чарли" се прилага, когато има инцидент или е получена разузнавателна информация, че е възможна някаква форма на терористични действия или нападение срещу..

публикувано на 01.07.24 в 08:09
Патриарх Даниил

Първа света литургия ще отслужи новият патриарх Даниил

Новоизбраният български патриарх Даниил ще оглави от 9 ч. първата си света литургия като предстоятел на Българската православна църква в храм-паметника "Свети Александър Невски" и ще произнесе Патриаршеско слово към клира и миряните. В службата ще участват представители на поместните православни църкви, архиереи и свещенството. Видинският..

публикувано на 01.07.24 в 07:56

КЕВР определя цената на природния газ за юли

С нови цени от днес са токът за бита, парното, топлата вода и природният газ. Електроенергията поскъпва средно за страната с малко под два процента, а парното и топлата вода поевтиняват с около 8,5 на сто. С малко над процент се очаква да поевтинее и синьото гориво за този месец. Решението на Комисията за енергийно и водно регулиране е окончателно..

публикувано на 01.07.24 в 07:47
Жордан Бардела

Крайната десница е победител на първия тур от вота във Франция

Крайната десница - партията "Национален сбор", е победител на първия тур на предсрочните парламентарни избори във Франция. Това показват данните от проучванията на изхода на избирателните секции. Президентът Еманюел Макрон, чиято центристка коалиция е едва трета, призова за демократично и републиканско обединение за втория тур. "Национален..

публикувано на 01.07.24 в 07:40
Бойко Борисов и Румен Радев

Президентът връчва първия проучвателен мандат за кабинет на номинирания за премиер от ГЕРБ-СДС

В изпълнение на конституционната процедура - първи проучвателен мандат за съставяне на правителство връчва тази сутрин държавният глава Румен Радев.  На "Дондуков" 2 номинираният за премиер от най-голямата парламентарна група - тази на ГЕРБ-СДС, ще получи в 09:00 часа папката от държавния глава. Кандидатът за министър председател  има седем..

публикувано на 01.07.24 в 07:36

БНБ понижи основния лихвен процент

Българската народна банка определи по-ниско ниво от 3,63 на сто на основния лихвен процент от 1 юли. През май и юни основната лихва беше 3,78 на сто. Показателят е технически, но ясно отразява тенденция. Основната лихва е важна за изчисляването на лихвата върху просрочените задължения.

публикувано на 01.07.24 в 07:34

Ваучерите за храна вече са електронни

Ваучерите за храна от днес са изцяло електронни. Някои търговци обаче все още имат проблеми с електронната система. Възможно е в началото да се отказва и плащането на битови сметки с подобни ваучери. Срокът на валидност на хартиените остава до датата на валидност, отбелязана на тях. "28,5% от работещите ползват ваучери, малко над 800 000..

публикувано на 01.07.24 в 07:31