Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ювентус финалист за купата на Италия срещу Интер

Ювентус
Снимка: БГНЕС

Ювентус ще защитава трофея си във финала за купата на Италия срещу Интер (Милано) на 11 май в Рим, след като победи Фиорентина в полуфиналния реванш (2:0) в Торино. В първия мач във Флоренция резултатът бе 1:0 за торинци.

Головете на "Алианц Стейдиъм" в Торино вкараха Федерико Бернардески в 32-ата минута и Данило дълбоко в добавеното време. И двата отбора имаха добри шансове за още попадения, а такова на Адриен Рабио беше правилно отменено за засада.

В 94-ата минута обаче торинци подпечатаха успеха си с втори гол. Хуан Куадрадо проби и върна към Данило, за когото остана да насочи топката в опразнената врата за крайното 2:0.

Така Ювентус за трета поредна година и общо за 21-и път е на финал за Купата на Италия. "Бианконерите" са най-успешният отбор в 100-годишната история на турнира с 14 спечелени трофея до момента.

А в отложен мач за първенството: Удинезе - Салернитана 0:1.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Радослав Росенов с европейска титла по бокс при мъжете до 23 години

Радослав Росенов с европейска титла по бокс при мъжете до 23 години

Радослав Росенов донесе на България първа титла от европейското първенство по бокс за мъже и жени до 23 години в София. Във финала в категория  60 килограма в столичната зала "София" 20-годишният българин надигра арменеца Артур Сахакян с пълно съдийско единодушие.  Европейският вицешампион при мъжете от тази година Росенов и неговият съперник Сахакян..

публикувано на 20.10.24 в 18:02
Григор Димитров загуби финала на тенис турнира в Стокхолм

Григор Димитров загуби финала на тенис турнира в Стокхолм

Американецът Томи Пол победи Григор Димитров с 6:4, 6:3 във финала на тенис турнира в Стокхолм. До момента и двамата имаха по една титла в това състезание от сериите АТП 250, което е с награден фонд 767 455 евро. От днес обаче Томи Пол е двукратен победител, а Димитров остава с един трофей и три загубени финала. Номер 3 в схемата на турнира обаче остава..

публикувано на 20.10.24 в 18:00

Боряна Калейн: Платих много голяма цена в сълзи

Олимпийската вицешампионка Боряна Калейн призна, че е преминала през трудности в кариерата, но целта й винаги е била да постигне нещо голямо. На Игрите в Париж 2024 тя завоюва сребърно отличие с многобоя. Така тя донесе втори медал за България в историята в индивидуална надпревара при жените след среброто на Адриана Дунавска от Сеул 1988...

публикувано на 20.10.24 в 11:44

Меси заби хеттрик, Интер Маями с рекорд в МЛС

Лионел Меси отбеляза хеттрик, вкарвайки три гола за 12 минути при убедителната домакинска победа на Интер Маями с 6:2 над Ню Инглънд Революшън в американската Мейджър Лийг Сокър. С успеха Интер Маями подобри рекорда по спечелени точки за един сезон във футболното първенство на САЩ. Меси влезе като резерва в 57-ата минута и се разписа..

публикувано на 20.10.24 в 10:16

Реал се наложи над Селта, Модрич подoбри рекорд

Реал (Мадрид) се наложи при гостуването си на Селта Виго с 2:1 в среща от десетия кръг в испанската футболна Ла Лига. Лука Модрич влезе като резерва и стана най-възрастният играч в историята на клуба, участвал в официален двубой - 39 години и 40 дни. Хърватинът беше в основата на победното попадение. Отборът на Реал (Мадрид) събра 24 точки на..

публикувано на 20.10.24 в 08:59

Ландо Норис ще стартира пръв в Остин

Ландо Норис от "Макларън" записа най-добрата квалификационна обиколка в кариерата си, изпреварвайки конкурента от "Ред Бул" и лидер във Формула 1 Макс Верстапен, за са спечели полпозишън за Гран при на САЩ в Остин (Тексас), което предстои тази вечер от 22:00 часа българско време. Трикратният световен шампион Верстапен, намиращ се на 54..

публикувано на 20.10.24 в 08:56

Гьозтепе на Станимир Стоилов с втора загуба в Турция

Българският треньор Станимир Стоилов и водения от него Гьозтепе (Измир) претърпяха втора загуба в турската Суперлига, след като в среща от 9-ия кръг отстъпиха с 0:1 при гостуването си на Еюпспор. Единственото попадение за домакините, които са водени от местната легенда Арда Туран, вкара Ахмет Кутуджу в 19-ата минута. След този резултат..

публикувано на 20.10.24 в 06:30