Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Французин спечели петия етап от Джирото

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Френският състезател Арно Демар спечели петия етап от 105-ото издание на колоездачната обиколка на Италия. Демар измина дистанцията от 174 километра от Катаня до Месина за 4 часа, 3 минути, 56 секунди и взе шеста етапна победа в кариерата си на Обиколката на Италия. 

Второто място в етапа зае колумбиецът Фернандо Гавирия, а трети е италианецът Джакомо Ницоло, двамата със същото време на победителя.

В генералното класиране начело е испанецът Хуан Педро Лопес, втори с изоставане от 39 секунди е германецът Ленард Камна. Призовата тройка допълва естонецът Рейн Таарамя на 58 секунди след водача.

Утре предстои шестият етап от "Джирото" с дължина от 192 километра от Палми до Скалеа. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Даниил Медведев

Пуснаха руските тенисисти на Олимпиадата в Париж

Международната федерация по тенис (ITF) разреши на руски състезатели да участват на Олимпийските игри в Париж, съобщи за ТАСС президентът на руската федерация Шамил Тарпищев. "Получихме отговор от ITF. Всички, които се класираха за Олимпиадата след Откритото първенство на Франция, бяха допуснати до участие", каза Тарпищев. Той добави, че..

публикувано на 13.06.24 в 19:13

Нури Шахин ще бъде треньор на Борусия (Дортмунд)

35-годишният бивш турски национал Нури Шахин ще бъде новият старши треньор на германския Борусия Дортмунд, твърди вестник Bild. Финализирането на сделката остава само формалност, а представителите му са в Дортмунд, за да..

публикувано на 13.06.24 в 19:03
Весела Димитрова и ансамбъл (жени)

Весела Димитрова: Най-опасните ни конкуренти са всички участници в олимпийските игри

Националният ансамбъл по художествена гимнастика ще участва на Световната купа в Клуж-Напока (Румъния) от 12 до 14 юли и ще проведе едноседмичен лагер в Париж преди олимпийските игри, който ще започнат на 26 юли. Това обяви на пресконференция старши треньорът на тима Весела Димитрова. Магдалина Миневска, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и..

публикувано на 13.06.24 в 15:01

Братислав Кръстев: След 10 години ще се мерим с Германия и Белгия в снукъра

На демонстративния турнир по снукър в Пловдив и София преди дни шампионът на България Братислав Кръстев имаше възможността да играе рамо до рамо с легендите Джон Хигинс и Рони О’Съливан. Нашият майстор, сега и треньор, разказа в интервю за БНР за впечатленията си и за развитието на играта у нас. След 10 години ще бъдем водеща сила на..

публикувано на 13.06.24 в 13:25
Лоренцо Музети

Лоренцо Музети на четвъртфинал в Щутгарт

Лоренцо Музети достигна до четвъртфиналите на турнира по тенис на трева в Щутгарт (Германия) с награден фонд 812 хиляди евро. Италианецът, номер 5 в схемата, се наложи с 6:7 (9), 7:6 (5), 6:3 срещу представителя на домакините Доминик Кьопфер. Музети пропусна пет сетбола в първата част и след това навакса изоставане от 3:5 във втория сет,..

публикувано на 13.06.24 в 07:50
Тиаго Мота

Тиаго Мота е новият треньор на Ювентус

Тиаго Мота беше назначен за старши треньор на футболния Ювентус, съобщават от италианския клуб. 41-годишният специалист заменя на поста Масимилиано Алегри. Договорът на Мота с гранда от Торино е до лятото на 2027 година. През последната кампания италиано-бразилският треньор за първи път изведе Болоня до участие в Шампионската лига. "Много съм..

публикувано на 13.06.24 в 07:43
Щафети 4 по 100 метра

Олимпийският шампион Италия с титлата в щафетата на 4 по 100 метра за мъже

Олимпийският шампион Италия спечели титлата в щафетата на 4 по 100 метра на Европейското първенство по лека атлетика, което приключи в Рим. "Адзурите" в състав Матео Мелуцо, Ламонт Джейкъбс, Лоренцо Пата и Филипо Торту завършиха за 37.82 секунди и не оставиха шансове за своите конкуренти. Нидерландия и Германия се класираха на второто и..

публикувано на 13.06.24 в 07:39