Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Царско село изпада, Ботев (Вр) е на бараж срещу Етър за Първа лига

Царско село - Локомотив (Сф)
Снимка: БГНЕС

Царско село стигна само до 1:1 с Локомотив (София) в последния кръг в групата на дъното на класирането в Първа футболна лига. С този резултат домакините изпаднаха директно във Втора професионална лига, а Ботев (Враца) заслужи правото да играе бараж срещу Етър след седмица. Дори при победа обаче Царско село нямаше да се измъкне от незавидното последно място. 


"Железничарите" отбелязаха първи гол в 26-ата минута. Той бе дело на дебютанта Фране Чиряк, като хърватският нападател вкара директно от пряк свободен удар и от малък ъгъл. Той стреля остро с левия крак в далечния ъгъл, но и вратарят на Царско село Хадим Ндиае не се намеси добре, като позволи топката да мине зад гърба му.

В 37-ата минута съдията Валентин Железов посочи дузпа за домакините за игра с ръка на Валентин Николов в наказателното поле, но след консултация със системата за видео повторение отмени решението си. Той обаче отсъди дузпа малко по-късно за Царско село за нарушение на Селсо Рапосо срещу Лукас Мартинс. Вратарят на "червено-черните" Дамян Дамянов обаче изби удара на Ванцислав Христов, който не насочи добре топката.

След почивката Царско село все пак успя да стигне до равенството. Това стана в 73-ата минута, а точен за домакините бе резервата Андрей Йорданов, който две минути по-рано бе влязал в игра. Той засече от малък ъгъл центиране на Венци Христов, като Пламен Крачунов не успя да избие топката от голлинията.

В добавеното време Царско село получи право да изпълни още една дузпа. Юсуфа Яфа поиска да изпълни наказателния удар, но се наложи на терена да слезе собственикът на домакините Стойно Манолов, за да му забрани това. Така с изпълнението се нагърби капитана Мартин Кавдански, който не бе убедителен, а Дамян Дамянов вкара второ дузпа в мача. Яфа директно напусна терена, свали фланелката си и влезе в спор с клубния си началник.

В другата среща Пирин (Благоевград) загуби от Ботев (Враца) в зрелищен мач с 3:5, който бе без особено значение за домакините, но важен за гостите, които си гарантираха баража за оставане в елита.


Царско село - Локомотив (София) 1:1 (0:1)
голмайстори: 0:1 Фране Чиряк 26, 1:1 Андрей Йорданов 73
Спортен комплекс "Царско село"
Съдия: Валентин Железов
Жълти картони
За Царско село
За Локомотив: Селсо Рапосо, Божидар Кацаров, Мартин Стоилов, Лука Иванов, Георгиос Кацикас

Червен картон: Седрик Каломбо (Царско село), 

Съставите:
Царско село: Хадим Ндиае, Мартин Кавдански, Валентино Пулиезе, Айб Батас, Реди Каса (88 - Юсуфа Яфа), Алесандро Копола, Лукас Мартинс, Седрик Каломбо (70 - Андрей Йорданов), Николай Николаев, Давиде Витурини, Венцислав Христов
Локомотив: Дамян Дамянов, Красимир Милошев, Георгиос Кацикас, Лука Иванов (62 - Мартин Стоилов), Селсо Рапосо (46 - Пламен Крачунов), Матеус Роча, Божидар Кацаров, Фране Чиряк, Виржил Пинсон, Илия Димитров, Валентин Николов (58 - Александър Александров).

По публикацията работи: Илиян Христов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Александър Зверев

Зверев и Циципас са четвъртфиналисти в Рим, Медведев отпадна

Третият поставен Александър Зверев се класира за четвъртфиналите на турнира по тенис на клей кортове от сериите "Мастърс" в италианската столица Рим. Представителят на Германия се наложи над португалеца Нуно Боржеш с 6:2, 7:5 в четвъртия кръг след час и 27 минути игра. Двамата си размениха общо четири пробива в първия сет, приключил с..

публикувано на 15.05.24 в 06:32
Продадоха часовници Михаел Шумахер, за 4,41 милиона долара

Продадоха часовници на Михаел Шумахер, за 4,41 милиона долара

Часовници, принадлежащи на великия пилот от Формула 1 - Михаел Шумахер, бяха продадени за около 4 милиона швейцарски франка (4,41 милиона долара) от аукционна къща Christie's в Женева (Швейцария). Осемте часовника, включително  такива на Rolex, F.P. Journe и Audemars Piguet бяха обявени за продажба от семейството на Шумахер, който не е..

публикувано на 15.05.24 в 06:03
Волейболистите загубиха от Естония с 2:3 в контрола.

Бленджини започна със загуба в националния по волейбол

Мъжкият ни национален отбор по волейбол загуби първия мач под ръководството на новия треньор Джанлоренцо Бленджини - 2:3 (25:22, 19:25, 25:18, 28:30, 13:15) срещу Естония в официална контрола, играна в столичната зала „Христо Ботев“ пред публика. Днес предстои втора проверка, но срещата е затворена за фенове, като нашите се готвят за Лигата..

публикувано на 15.05.24 в 06:00

Спартак Плевен победи Рилски спортист и изравни резултата в полуфиналната серия

Отборът на Спартак Плевен победи Рилски спортист с 83:81 (19:22, 19:20, 26:21, 19:18) като домакин в зала „Балканстрой“ в Плевен в четвъртия мач от полуфиналния плейоф между двата тима в Националната баскетболна лига за мъже (НБЛ) и изравни резултата в серията на 2:2 успеха. Решителният пети двубой ще се играе на 17 май в Самоков. Талиб Занна бе..

публикувано на 14.05.24 в 21:32
Фернандо Каранга

Каранга и Текпетей с общо 10 мача наказание от Дисциплинарната комисия на БФС

Дисциплинарна комисия към Българския футболен съюз наложи солидни санкции за футболистите на ЦСКА-София Луис Фернандо Да Силва Монте-Каранга и Бърнард Текпетей от Лудогорец след срещата между двата тима от 32-ия кръг на Първа професионална лига. Каранга бе санкциониран със спиране на състезателни права за общо шест мача, а Текпетей - за четири...

публикувано на 14.05.24 в 20:06

Волейболистките на България загубиха от Нидерландия в Лигата на нациите

Представителният тим на България по волейбол за жени отстъпи пред Нидерландия с 0:3 (14:25, 20:25, 22:25) в турския курорт Анталия в първа среща от първата седмица във волейболната Лига на нациите (VNL) за 2024 година.  Следващият двубой на българските националки ще бъде на 16 май срещу Япония от 17:00 часа. В Анталия следват мачове срещу Италия на 17..

публикувано на 14.05.24 в 18:46
Георги Дерменджиев

Георги Дерменджиев: Трябва да се помни, че трофеят се решава в един мач

Старши треньорът на Лудогорец (Разград) Георги Дерменджиев демонстрира спокойствие и увереност на днешната пресконференция преди финала за Купата на България срещу Ботев (Пловдив). От думите му стана ясно, че е наясно със състава, всички елементи от играта са тренирани, а също така и неговите футболисти имат достатъчно опит в такива мачове. Единствено..

публикувано на 14.05.24 в 17:02