Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започва полагането на маркировка на пътя Кюстендил - "Гюешево"

Снимка: БГНЕС, архив

Полага се хоризонталната маркировка по цялата дължина от 43 км на международния път от граничния контролно-пропускателен пункт "Гюешево" през Кюстендил до Радомир.

Вече е завършено полагането на маркировката в участъка на с. Цървеняно през Конявския балкан. Сега започва полагането по трасето  Кюстендил-ГКПП "Гюешево", каквато не е подменяна повече от 20 години и това предизвиква недоволство на водачите .

Хоризонтална маркировка се полага и на трите участъка, ремонтирани през миналата година - общо над 12 километра от първокласния път в отсечките Враца-Жилянци, Коняво-Цървеняно и Цървеняно-Драгомирово. Там досега нямаше маркировка и затрудняваше много водачите.

Полагането през Конявския балкан вече завършва.

"Те вече я положиха горе на Цървеняно, през Конявската планина. Там се полагаше маркировка, но вече приключиха".

До дни ще започне полагането и по трасето Кюстендил-КПП "Гюешево" за Северна Македония - над 30 километра: "После ще правят към "Гюешево". Бързо се прави маркировката. Една кола както минава, със скоростта на една движеща се кола с 20 километра".

Завърши подмяната на хоризонталната маркировка и по автомагистрала "Струма", на територията на Кюстендилска област, общо над 40 километра, коментират пътни експерти.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Снимката е илюстративна

Голям пожар бушува на западното крайбрежие на Кипър в област Пафос

Голям пожар бушува извън контрол на западното крайбрежие на Кипър, в област Пафос. Кипър активизира Националния план за действие при изключително сериозни инциденти и поиска международна помощ по Европейския механизъм за гражданска защита /RescEU/ за осигуряване на допълнителни въздушни средства за гасене на огъня. Пожарът е избухнал в ранния следобяд,..

публикувано на 11.06.24 в 20:24
Маргаритис Схинас

Маргаритис Схинас е уверен за втори мандат на Урсула фон дер Лайен

Заместник-председателят на Европейската комисия Маргаритис Схинас е оптимист за резултатите от изборите за Европейски парламент.  В интервю за гръцките медии Маргаритис Схинас заяви, че както десните, така и левите партии, които влизат със свои депутати в Европарламента, са политически сили, които гарантират успешно развитие на Евросъюза в..

публикувано на 11.06.24 в 20:15

Красимир Събев от ГЕРБ-СДС е с най-много преференции за народен представител от Смолян

Доктор Красимир Събев от ГЕРБ-СДС е с най-много преференции от кандидатите за народни представители на поредните избори за НС от Смолян. Той ще бъде за пети път депутат от 22-ри МИР - Смолян. Д-р Красимир Събев е получил 3018 преференции, а вторият в листата на ГЕРБ-СДС, Тодор Батков – син е с лична подкрепа от 2177 избиратели. Трети по..

публикувано на 11.06.24 в 20:13
Вицепрезидентът на България Илияна Йотова

Вицепрезидентът: Тревожна амалгама от умора, апатия и протестен вот

Отговорност на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов е да предложи нова формула за управление, заяви вицепрезидентът Илияна Йотова в първия си коментар след неделния предсрочен парламентарен вот. При обработени 100% протоколи: ГЕРБ-СДС - 24,7%, ДПС - 17,07%, ПП-ДБ - 14,33% Тя направи изявление пред журналисти преди откриването на временната изложба..

публикувано на 11.06.24 в 19:52

Работници от "Солвей соди" в Девня събират подписи за ефективен стачен протест

Работници от технологичния персонал на завода за калцинирана сода "Солвей соди" в Девня излязоха на протест пред сградата на дружеството заради подценяване на труда им от работодателя, те събират подписи за обявяване на ефективен стачен протест в работно време. Днешният протест е предупредителен, посочи Даниел Куюмджиев, председател на КНСБ в..

публикувано на 11.06.24 в 19:49
Пастор Даниел Хъл в съда в Сливен

Делото срещу пастора Даниел Хъл отново не тръгна

За пореден път не бе даден ход на делото срещу британския пастор Даниел Хъл, обвинен в педофилия и блудствени действия с 14 деца от кв. „Надежда“ в Сливен. Причината за това стана нов отвод на съдебния състав на Районния съд. Преди заседанието съда ограничи работата на медиите, като не позволи доближаването до вратата на съдебната зала,..

публикувано на 11.06.24 в 19:10

Събират средства за възстановяване на 120-годишна църква в берковското с. Мездрея

В берковското село Мездрея искат да възстановяват църква на над 120 години. Местните жители вече са събрали 10 000 лева Църквата "Света Троица" в Мездрея е построена през 1902 година и оттогава не е реконструирана. Преди време жителите на берковското село направили освежителен ремонт. Покривът обаче протекъл и вече 15 години е затворена, разказа..

публикувано на 11.06.24 в 19:05