Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Карлос Сайнс спечели квалификацията на „Силвърстоун“

Карлос Сайнс
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Пилотът на Ферари Карлос Сайнс беше най-бърз в квалификацията за място преди състезанието от Формула 1 за Голямата награда на Великобритания.

На пистата „Силвърстоун“ под много дъжд, Санйнс завърши първи за 1:40.983 минути.

За него това беше най-доброто каране в кариерата му.

Макс Ферстапен, който спечели пет от последните шест състезания, опита да измести в последната обиколка изненадващия лидер, но в крайна сметка трябваше да се задоволи с 2-ото място и изоставане на 0.072 секунди.

Третото място остана за другия пилот на Ферари и претендент за титлата Шарл Льоклер, което затвърди добрия уикенд за отбора.

Серхио Перес с втория автомобил на Ред Бул остана на 4-о място, изпреварвайки Люис Хамилтън (Великобритания) с Мерцедес, който се нареди 5-и.

Следват още един британец в лицето на Ландо Норис (Макларън), както и Фернандо Алонсо от Алпин на 7-ото място.


По публикацията работи: Петър Ненов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Национална спортна академия

В НСА „Васил Левски“ започна приемът на кандидатстудентските документи

В Национална спортна академия „Васил Левски“ започна приемът на кандидатстудентски документи, който ще продължи от 10 юни до 3 юли. Кандидат-студентите могат да подадат документите си по най-удобния за тях начин - онлайн, в Ректората на НСА или в бюрата на Центъра за кандидатстудентска подготовка и информация из цялата страна. "Кандидатите..

публикувано на 10.06.24 в 17:21
Мартин Чой

Мартин Чой и съотборниците му в MACO Racing влязоха в Топ 10 на СШ по мотоциклетизъм за издръжливост

Мартин Чой и неговите съотборници в MACO Racing с мотоциклет на Ямаха завършиха на девето място в клас "Супербайк" от втория кръг на световния шампионат по мотоциклетизъм да и здръжливост -  "8 часа на Спа".  Чой, Кристофер Бергман (Швеция) и Такеши Ишизука (Япония) завъртяха 192 обиколки завършиха надпреварата без технически проблеми...

публикувано на 10.06.24 в 17:10
Ксения Момчилова

Ксения Момчилова с титлата от първенството на Словакия по гимнастически паркур

Ксения Момчилова спечели Откритото първенство на Словакия по гимнастически паркур. Състезателката на Делян Димитров отново показа качества и триумфира в надпреварата при жените, след като изпревари Бара Крачмарова (Чехия) и представителката на домакините Сандра Урбанова. В състезанието участваха представители от Австралия, Чехия, Словакия, Хърватия..

публикувано на 10.06.24 в 06:51
Франция - Канада

Франция не успя да вкара на Канада, Италия с минимална победа

Отборите на Франция и Канада не успяха да си вкарат гол и завършиха при нулево равенство в приятелски мач, игран в Бордо. За "петлите" това бе генерална репетиция преди началото на Европейското първенство. Контролата бе последна и за Канада преди старта на Копа Америка. Любопитното е, че само няколко дни по-рано "кленовите листа" паднаха тежко - с 0:4..

публикувано на 10.06.24 в 06:08
Александра Начева изпусна медала в шестия опит.

Александра Начева остана на крачка от медала

Александра Начева записа лично постижение и остана на крачка от това да донесе първи медал за България от европейското първенство по лека атлетика в Рим. 22-годишната Начева завърши четвърта във финала на троен скок при жените. Тя постигна 14,35 метра във втория си опит и до самия край бе на позиция за бронз, но той ѝ бе отмъкнат от..

публикувано на 09.06.24 в 23:52
Мирела Демирева

Мирела Демирева остана четвърта в Рим

Олимпийската вицешампионка и двукратна сребърна медалистка от европейски първенства Мирела Демирева завърши на четвърто място в скока на височина от континенталния шампионат по лека атлетика в Рим, а украинката Ярослава Магучих защити очаквано титлата си от Белград 2022. Демирева преодоля последователно четири височини, като на последната..

публикувано на 09.06.24 в 23:15
Макс Верстапен

Макс Верстапен триумфира в Гран При на Канада

Нидерландският пилот на Ред Бул Макс Верстапен записа шестата си победа за сезона във Формула 1, след като спечели състезанието за Голямата награда на Канада. Ландо Норис с Макларън, а Джордж Ръсъл с Мерцедес е трети. Той направи отличен старт на мократа настилка и запази първото си място от квалификацията, а зад него се нареди Верстапен...

публикувано на 09.06.24 в 23:12