Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Овладян е пожарът между Сухозем, Стрелци и Отец Паисиево

Снимка: Незабравка Кирова

Пожар обхвана широколистна гора и сухи треви между селата Сухозем, Стрелци и Отец Паисиево, Пловдивско. 7 коли на пожарната от Пловдив, Хисаря, Раковски и Брезово участваха в гасенето на огъня.

Няколко часа пожарникарите се бориха пламъците да не достигнат до населените места Сухозем, Отец Паисиево и Стрелци. В помощ на огнеборците се включиха служители на горското стопанство Хисаря, както и групи доброволци от Калояново, Бегово, Сухозем, Долна Махала и Отец Паисиево. 

Най-голяма опасност е имало за вилната зона на село Сухозем, но ситуацията е овладяна. 

Три екипа остават да дежурят в района през нощта. Опасност за населените места и хората към този момент няма .



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Пожарът над Калугерово и Лесичово е овладян

Пожарът над пазарджишките села Калугерово и Лесичово е напълно локализиран.  Работата на пожарникарите , горските служители и десетките доброволци е продължила през цялата нощ. Към момента има само едно тлеещо огнище, каза говорителят на пазарджишката..

обновено на 23.07.22 в 16:10

Пожарът в община Стамболово е локализиран

Под контрол са двата горски пожара в Хасковска област.  Близо 100 огнеборци, доброволци и горски служители са участвали при гасенето им, съобщават от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“. Пожарът в сухи треви и иглолистна гора..

публикувано на 23.07.22 в 16:38

Пожар в гориста местност край Сухозем

Горят стотици декари гора и сухи треви между селата Сухозем, Стрелци и Отец Паисиево, информира на Фейсбук страницата си Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" Пловдив. Огъня гасят 7 коли на пожарната от Пловдив, Хисаря,..

публикувано на 23.07.22 в 22:09
ВИЖТЕ ОЩЕ

Отлага се доставката на двата нови медицински хеликоптера у нас

Доставката на новите два медицински хеликоптера у нас се отлага за началото на следващата година. Това става ясно от съобщение на здравното министерство, в което се цитира писмо от производителя на машините - италианската фирма "Леонардо". От..

публикувано на 03.10.24 в 12:24
Джейхан Ибрямов

Какво се знае неофициално за казуса "Джейхан Ибрямов"?

Независимият депутат Джейхан Ибрямов, който е и кандидат за депутат от коалиция "Алианс за права и свободи", е задържан снощи в момент на получаване на 100 000 предварително белязани лева.  За ареста, който е по закона за МВР, са уведомени..

публикувано на 03.10.24 в 12:13
Иван Таков, председател на Комисията по транспорт в СОС

Три комисии в СОС решиха: Отпускат над 18 млн. лв. за столичния градски транспорт

След общо заседание комисиите по транспорт, финанси и икономика в Столичния общински съвет решиха да отпуснат над 18 милиона лева на столичния авто- и електротранспорт. Председателят на комисията по транспорт Иван Таков информира как ще бъдат..

публикувано на 03.10.24 в 12:03

ЕК отпуска допълнителни 30 млн. евро хуманитарна помощ за Ливан

Европейската комисия отпуска допълнително 30 млн. евро хуманитарна помощ на най-нуждаещите се в Ливан на фона на сблъсъците между радикалната групировка "Хизбула" и Израел.  Помощта има за цел да осигури спешно храна, подслон и здравни грижи,..

публикувано на 03.10.24 в 11:56

Къде има акции на МВР срещу купуването на гласове?

Продължават акциите на МВР срещу купуване на гласове. Днес такива текат на няколко места в страната. 15 задържани при акцията срещу купуването на гласове във Варна и областта Във Варна има задържани. Акцията е започнала през изминалата нощ в..

публикувано на 03.10.24 в 11:54
Опустошения в Дахие - контролирано от

Израел предупреди жителите на южните предградия на Бейрут да се евакуират

Най-малко шестима души са загинали при израелски въздушен в центъра на Бейрут. Израел предупреди и жителите на гъсто населените южни предградия на ливанската столица да се евакуират.  Израел нанесе поредица от въздушни удари срещу Бейрут тази..

публикувано на 03.10.24 в 11:49
Камала Харис и Доналд Тръмп

Колко тежи подкрепата на звездите в предизборната кампания в САЩ?

В предизборната кампания за президент в Съединените Щати в ситуация, в която проучванията не посочват недвусмислен фаворит, борбата за всеки един глас е свирепа . На терена на битката между вицепрезидента Камала Харис и бившия президент Доналд Тръмп..

публикувано на 03.10.24 в 11:45