Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

903 са новите случаи на коронавирус. Инфекцията отне 8 живота

Автор:
Снимка: БГНЕС

903 са новите случаи на коронавирус у нас за последните 24 часа. 

Положителни са 15,6 на сто от направените 5 771 теста, показват актуализираните данни на Единния информационен портал към полунощ.

Най-много са новите случаи в София - 184, следват областите Пловдив - със 77 и Бургас - със 72-ма новоинфектирани.

В болница се лекуват 919 души, 52-ма са в интензивно отделение.

Като излекувани за 24 часа са отчетени 962-ма души, починали са 8.

През последното денонощие са били поставени 1 998 ваксини. 

 Общият брой на хората със завършен ваксинационен цикъл у нас вече е 2 068 608. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

В Кипър продължават операциите по евакуация на чуждестранни граждани от Ливан

В Кипър продължават операциите по евакуация на чуждестранни граждани от Ливан. Днес летището в Ларнака посреща нова голяма група австралийски граждани и изпраща други за родината им. Два полета пристигат днес от Бейрут в Ларнака с австралийски граждани и членове на техните семейства. Това е втората мащабна евакуация, подготвена от австралийското..

публикувано на 06.10.24 в 12:56
Ивайло Иванов

Ивайло Иванов: Определянето на МРЗ трябва да е в консенсус между синдикати и работодатели

Най-добрият вариант за определяне на минималната работна заплата (МРЗ) е да има консенсус между синдикати и работодатели.  Те за съжаление са на диаметрално противоположни мнения. Има и директива на ЕС за транспониране, за да може МРЗ да е адекватна, но не върви процесът по най-добрия начин. Това каза в интервю пред БНР министърът на МТСП..

публикувано на 06.10.24 в 12:27
Андрей Янкулов

Андрей Янкулов: Противозаконно е оставянето в ареста на Джейхан Ибрямов

Противозаконно е оставянето в ареста на Джейхан Ибрямов .  Това мнение изказа пред БНР Андрей Янкулов, старши правен експерт в Антикорупционния фонд (АКФ), като обясни, че въпросът дали лицето да бъде с имунитет се решава от парламента или неговия председател , а съдът се произнася при вече свален имунитет , тъй като няма никакво отношение по..

публикувано на 06.10.24 в 12:14

Задържана е жена, спукала гумите на 17 коли в София

Тази сутрин в полицията е получен сигнал за надрани с твърд предмет леки автомобили, на които са били спукани и гумите. Незабавно на място в столичния квартал "Надежда" са били изпратени полицейски служители, съобщиха от пресцентъра на МВР. Пред жилищен блок..

публикувано на 06.10.24 в 11:45
проф. Асена Сербезова

Проф. Асена Сербезова: Агенцията за медицински надзор да е независима

Агенцията за медицински надзор да е независима от Министерството на здравеопазването . Това каза пред БНР проф. Асена Сербезова, бивш министър на здравеопазването, като посочи: "Добре е тази агенция да не зависи от министъра на здравеопазването , да не е към министъра и да не получава указания от него, а да бъде независима държавна агенция "...

публикувано на 06.10.24 в 11:16

Пореден сигнал за замърсяване на река Струма

Пореден сигнал за замърсяване на река Струма в района на Перник е получен днес в РИОСВ - София, съобщават от екоинспекцията. На място незабавно е изпратен екип, изискано е и съдействие от Изпълнителната агенция по околна среда за извършването на полеви измервания и вземането на водни проби за физико- химичен анализ.  Сигналът е бил за кафяви води..

публикувано на 06.10.24 в 10:58
Николай Младенов

Николай Младенов: Ще следим за инициатива на международната общност за омиротворяване в Близкия Изток

Трябва да се следи дали международната общност в рамките на следващите дни ще излезе с цялостна инициатива за омиротворяване на региона в Близкия Изток. Такава засега липсва и остава военната опция. Това коментира за напрежението в Близкия Изток бившият външен министър на България Николай Младенов, бивш специален пратеник на ООН за..

публикувано на 06.10.24 в 10:52