Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Рен с категоричен успех срещу Монпелие

Рен
Снимка: БГНЕС

Рен постигна пета поредна победа във френската Лига 1, след като се наложи у дома с 3:0 над Монпелие в среща от 13-ия кръг.

Тимът от Бретан до голяма степен реши всичко в двубоя още в началото на първото полувреме, когато стигна до два гола. Мартен Терие даде преднина на домакините в 15-ата минута, а след още осем Арно Калимуендо покачи на 2:0.

Рен продължи да доминира до края на първото полувреме, а през второто гостите от Южна Франция все пак успяха да се активизират. Това обаче отвори пространства в отбраната им и пет минути преди края Терие комбинира с Амин Гуири, който оформи крайното 3:0.

С победата Рен събра 27 точки, с които заема трето място в класирането, докато Монпелие, който допусна пета поредна загуба, е на 14-о място с 12 точки.

Друг от фаворитите за челните места - Монако, също постигна домакинска победа. На стадион "Луи Втори" в Княжеството Монако се наложи с 2:0 над последния в класирането Анже.

Уисам бен Йедер пропусна дузпа за монегаските преди почивката, но това не се оказа фатално. В 54-тата минута Бреел Емболо откри за домакините след подаване на Вандерсон, а в 70-ата минута Александър Головин оформи крайното 2:0.

След победата Монако има 24 точки и е на шесто място, докато Анже е на 20-а позиция с едва 8 точки.

В другите два мача този следобед Нант и Клермон приключиха 1:1, а Брест и Реймс завършиха 0:0.


По публикацията работи: Светослав Табаков

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
БФС представя проект за отделянето на професионалния футбол

БФС представя проект за отделянето на професионалния футбол

На 7 октомври (понеделник) в Национална футболна база Бояна Българският футболен съюз (БФС) ще направи представяне на проект за отделяне на БПФЛ от БФС, съобщиха от съюза.  "Събитието ще премине под формата на семинар, на който ще присъстват всички изпълнителни директори на отборите от Първа Лига. Проектът е съвместна разработка с..

публикувано на 05.10.24 в 13:50
Григор Димитров

Дъжд прекъсна мача на Григор Димитров в Шанхай

Дъжд прекъсна мача на Григор Димитров срещу белгиеца Зизу Бергс на тенис турнир в Шанхай от сериите "Мастърс" 1000 с награден фонд от близо 9 милиона долара. Срещата бе прекъсвана за кратко във втория сет заради дъжд, но след това заваля по-силно и мачът може да не бъде доигран днес. Димитров взе първия сет с 6:3. Българинът направи..

публикувано на 05.10.24 в 13:48
Франческо Баная

Франческо Баная спечели спринта Япония

Действащият шампион в клас МотоGP Франческо Баная (Италия, Ducati Lenovo Team) спечели спринтовото състезание за Голямата награда на Япония, 16-и кръг от Световния шампионат по мотоциклетизъм на писта. Така Баная намали разликата в генералното класиране до водача Хорхе Мартин (Испания, Prima Pramac Racing), който завърши четвърти на пистата..

публикувано на 05.10.24 в 11:11
Кирил Десподов

Глобиха Кирил Десподов и съотборниците му в ПАОК

Ръководството на гръцкия ПАОК глоби футболистите на тима заради незадоволителни резултати в последните мачове. За отбора играе и нашия национал Кирил Десподов. Размерът на глобата не се съобщава. ПАОК загуби два мача от общата фаза на Лига Европа - от турския Галатасарай (1:3) и румънския ФКСБ (0:1). В гръцкото първенство тимът..

публикувано на 05.10.24 в 06:45
Александър Везенков

Олимпиакос с Александър Везенков загуби от Фенербахче

Гръцкият Олимпиакос, с Александър Везенков в състава, загуби със 71:82 точки гостуването си на турския Фенербахче в среща от първия кръг на Евролигата по баскетбол. Везенков беше титуляр и се отличи с 11 точки и 4 борби за 30:31 минути на паркета. Двубоят беше изключително оспорван, а играчите на Олимпиакос водеха с 36:32 на почивката...

публикувано на 05.10.24 в 06:43

Славия препъна Черно море

Славия победи с 1:0 у дома Черно море в среща от 11-ия кръг в Първа лига и прекъсна негативната си серия от шест поредни двубоя без успех. А Черно море прекъсна серия от 7 мача без загуба. Първата част премина при поделено превъзходство.  В 22-ата минута Чунг До проби в наказателното поле и пусна кълбото за Цветелин Чунчуков, който отблизо се разписа..

публикувано на 04.10.24 в 22:02

Даниел Трифонов се класира на 2 финала в Сомбатхей

Даниел Трифонов се класира за финалите на прескок и на висилка на Световната чалъндж купа по спортна гимнастика за мъже в унгарския град Сомбатхей. Състезателят на Левски-Спартак с треньор Илия Янев зае второ място в квалификациите на висилка с 13.450 точки, а на прескок даде пети по сила резултат от 13.850 точки (13.950 първи прескок и 13.750 втори..

публикувано на 04.10.24 в 21:14