Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Доц. Костадин Нушев: Живеем в духовна криза

Доц. Костадин Нушев
Снимка: Стопкадър, Bloomberg TV BG

"Живеем в духовна криза, в промяна, в трансформация на морала, на нравствеността, на семейството. Семейството като основна общност е разклатено от други ценности и от други начини на съществуване, по-индивидуалистични, или от други морални ориентири". 

Това каза пред БНР в Деня на християнското семейство доц. Костадин Нушев, преподавател в Богословския факултет на Софийския университет. 

И допълни: 

"Бог е отредил човешкият живот да се възпроизвежда чрез двама родители. Ако връзката на любовта, на брака е силна, това се отразява върху стабилността на цялото семейство, на децата. Ако отношенията са разколебани, това се отразява върху тях. На деца, израснали в семейство на разделени родители, им липсва модел на отношения в семейството, на тях им става трудно или имат чувство на обреченост. Деца, усетили тази липса на взаимна подкрепа и емоционална стабилност, след това се опитват да изградят по-устойчиво семейство". 

Интервюто с доц. Костадин Нушев в предаването "Нещо повече" можете да чуете в звуковия файл.
По публикацията работи: Лозина Владимирова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Отлага се доставката на двата нови медицински хеликоптера у нас

Доставката на новите два медицински хеликоптера у нас се отлага за началото на следващата година. Това става ясно от съобщение на здравното министерство, в което се цитира писмо от производителя на машините - италианската фирма "Леонардо". От фирмата са посочили, че новият срок за доставка на единия хеликоптер е януари 2025 година, а за..

публикувано на 03.10.24 в 12:24
Джейхан Ибрямов

Какво се знае неофициално за казуса "Джейхан Ибрямов"?

Независимият депутат Джейхан Ибрямов, който е и кандидат за депутат от коалиция "Алианс за права и свободи", е задържан снощи в момент на получаване на 100 000 предварително белязани лева.  За ареста, който е по закона за МВР, са уведомени Централната избирателна комисия и председателят на Народното събрание Рая Назарян, тъй като Ирбямов е лице с..

публикувано на 03.10.24 в 12:13
Иван Таков, председател на Комисията по транспорт в СОС

Три комисии в СОС решиха: Отпускат над 18 млн. лв. за столичния градски транспорт

След общо заседание комисиите по транспорт, финанси и икономика в Столичния общински съвет решиха да отпуснат над 18 милиона лева на столичния авто- и електротранспорт. Председателят на комисията по транспорт Иван Таков информира как ще бъдат разпределени средства. СОС решава за заем за общинските дружества "Автотранспорт" и "Електротранспорт"..

публикувано на 03.10.24 в 12:03

ЕК отпуска допълнителни 30 млн. евро хуманитарна помощ за Ливан

Европейската комисия отпуска допълнително 30 млн. евро хуманитарна помощ на най-нуждаещите се в Ливан на фона на сблъсъците между радикалната групировка "Хизбула" и Израел.  Помощта има за цел да осигури спешно храна, подслон и здравни грижи, както и да помогне за други основни нужди. Тя е в добавка към вече обявените 10 млн. евро в края на..

публикувано на 03.10.24 в 11:56

Къде има акции на МВР срещу купуването на гласове?

Продължават акциите на МВР срещу купуване на гласове. Днес такива текат на няколко места в страната. 15 задържани при акцията срещу купуването на гласове във Варна и областта Във Варна има задържани. Акцията е започнала през изминалата нощ в квартал "Аспарухово".  От полицията в морския град обясниха, че имат данни за влияние на вота чрез..

публикувано на 03.10.24 в 11:54
Опустошения в Дахие - контролирано от

Израел предупреди жителите на южните предградия на Бейрут да се евакуират

Най-малко шестима души са загинали при израелски въздушен в центъра на Бейрут. Израел предупреди и жителите на гъсто населените южни предградия на ливанската столица да се евакуират.  Израел нанесе поредица от въздушни удари срещу Бейрут тази нощ като за първи път беше атакувана цел в центъра на ливанската столица. Мишена на израелския удар..

публикувано на 03.10.24 в 11:49
Камала Харис и Доналд Тръмп

Колко тежи подкрепата на звездите в предизборната кампания в САЩ?

В предизборната кампания за президент в Съединените Щати в ситуация, в която проучванията не посочват недвусмислен фаворит, борбата за всеки един глас е свирепа . На терена на битката между вицепрезидента Камала Харис и бившия президент Доналд Тръмп се включиха и звезди от музикалната сцена. По-рано този месец Тейлър Суифт обяви подкрепа за Харис...

публикувано на 03.10.24 в 11:45