Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Протести срещу изпращане на оръжие в Украйна се очакват в редица градове

България провежда за втори път "общобългарски поход за мир и неутралитет" днес, обявиха инициаторите, създали организация чрез социалната мрежа "Фейсбук" в няколко града у нас и в чужбина.

Общобългарски поход за мир и неутралитет – така се казва събитието във Фейсбук, с което се организират протести в голяма част от областните градове и пред българското посолство в Лондон.

Началото е в 13 часа, в София протестиращите ще се съберат пред сградата на Народното събрание.

Целта на протестите е да покажат отношението на хората към решението за изпращане на оръжия в Украйна и официалното въвличане на България във войната, посочват организаторите.

Те очакват подкрепа от партии и организации, които са се обявили срещу така взетото решение, но посочват, че митингите ще бъдат надпартийни и няма да се допускат други знамена, освен българското.

На събитието ще бъдат събирани и подписи за референдум относно въвеждането на еврото и за инициативата на новоучредената организация "Майки срещу войната".

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Ахмед Доган и Делян Пеевски

Декларация на ДПС-Велико Търново с призив към Ахмед Доган и Делян Пеевски за разум и мъдрост

Областният съвет на ДПС във Велико Търново прие декларация, в която призовава Ахмед Доган и Делян Пеевски за разум и мъдрост. Диаметрални различия в ДПС никога не е имало и няма да допуснем да се случат, се посочва в декларацията на областния съвет на ДПС във Велико Търново. Тя е адресирана както до Ахмед Доган, така и до Делян..

публикувано на 05.07.24 в 17:08

Родителите на ученици от I-ви до IV-ти и в VIII-и клас могат да подават документи за еднократна помощ

Родителите на ученици от първи до четвърти клас и в осми клас вече могат да подават документи за еднократна помощ от 300 лв. за покриване на част от разходите в началото на учебната година. Тя е за покриване на част от разходите в началото на учебната година и се изплаща на всички семейства, независимо от доходите. Крайният срок за..

публикувано на 05.07.24 в 16:51

Как да се подготвим за здравословно прекарване на слънчевите летни дни?

В разгара на летните отпуски и почивките на море и планина е добре да пазим кожата си от слънчеви изгаряния.  Целенасоченото излагане на слънце, за да придобием по-тъмен тен, увеличава риска от развитие на кожен меланом, припомня д-р Ива Гаврилова, онкохирург в Клиниката по онкодерматология на Специализираната онкологична болница "Проф. Иван..

публикувано на 05.07.24 в 16:39

СЕМ прати 32 сигнала до ЦИК за несъответствия при медийното отразяване на изборите

Общо 32 сигнала е изпратил Съветът за електронни медии (СЕМ) до Централната избирателна комисия (ЦИК) за констатирани несъответствия с разпоредбите на Изборния кодекс при медийното отразяване на вота две в едно на девети юни.  Най-много - 11, са сигналите за огласяване на резултати от допитване до обществено мнение преди края на изборния ден, а..

публикувано на 05.07.24 в 16:24
Костадин Костадинов

Костадинов предупреди Пеевски да не го сполети съдбата на председателя на ПГ на "Величие"

Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов предупреди председателя на ДПС Делян Пеевски да внимава, за да не го сполети съдбата на председателя на ПГ на "Величие".  "Винаги, когато еничарите са си помисляли, че могат да вземат властта от турците, съдбата им е била една и съща", посочва Костадинов и добавя:  "Еничарите в ДПС вдигнаха бунт срещу турците..

публикувано на 05.07.24 в 16:21
Киър Стармър, нов британски премиер

Киър Стармър е новият британски премиер

Новият британски премиер Киър Стармър беше радушно посрещнат пред "Даунинг стрийт" 10 след аудиенция при крал Чарлз Трети. В първата си реч пред събралите се негови привърженици той заяви, че е приел поканата от монарха да състави следващото британско правителство.  В кратката си, но съдържателна реч Киър Стармър на практика призова всички..

публикувано на 05.07.24 в 16:16
Магистър-фармацевт Димитър Маринов, председател на Българския фармацевтичен съюз.

Димитър Маринов: Някой се опитва да саботира договарянето между аптеките и НЗОК

Председателят на Българския фармацевтичен съюз Димитър Маринов предупреди, че някой се опитва да саботира договарянето между аптеките и Националната здравноосигурителна каса.  Въпреки това, днес представители на Съюза са имали конструктивен диалог с екипа на Касата. Разгледани са били различни варианти за плащане на предписаните и отпуснати лекарствени..

публикувано на 05.07.24 в 16:11