Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жозе Моуриньо отказал на Португалия

Жозе Моуриньо
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Старши треньорът на Рома Жозе Моуриньо е отхвърлил предложението на футболната федерация на Португалия да застане начело на националния отбор, съобщава "Jornal de Noticias".

Според изданието, централата е разглеждала Моуриньо като основен кандидат за поста. Специалистът обаче иска да изпълни договора с Рома и за момента не проявява интерес към работа с националния отбор.

Настоящото споразумение на 59-годишния португалец с италианския клуб е до 2024 година.

Вестникът съобщава още, че португалската футболна федерация не бърза с избора на нов селекционер, тъй като отборът ще изиграе следващите мачове едва през март 2023 година.

За последно начело на Португалия беше Фернандо Сантош. Той пое поста през 2014 година и напусна след загубата с 0:1 от Мароко на четвъртфиналите на Световното първенство в Катар. Заедно с тима той спечели Европейското първенство през 2016-а и Лигата на нациите през 2019 година.


По публикацията работи: Светослав Табаков


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Григор Димитров

Григор Димитров се класира за третия кръг на турнира от сериите "Мастърс" в Рим

Григор Димитров се класира за третия кръг на турнира на червени кортове от сериите "Мастърс" в италианската столица Рим с награден фонд 9,09 милиона евро. Поставеният под номер 8 Димитров, който почиваше в първия рунд, елиминира японския левичар Йохихито Нишиока със 7:5, 6:4 след 97 минути игра.  Съперник на Димитров в третия кръг ще бъде..

публикувано на 10.05.24 в 15:56
Калояна Налбантова

Калояна Налбантова взе квота за Олимпиадата в Париж

България ще има представители в две дисциплини на турнира по бадминтон на олимпийските игри в Париж 2024. След Стефани Стоева и Габриела Стоева на двойки жени и Калояна Налбантова си осигури квота на единично жени. Българска федерация бадминтон официално получи днес потвърждение от Световната федерацията на две квоти за Игрите във френската столица...

публикувано на 10.05.24 в 15:40
Гергана Топалова

Гергана Топалова се класира за полуфиналите на турнира в Бостад

Гергана Топалова се класира за полуфиналите на турнира по тенис на клей в Бостад (Швеция) с награден фонд 25 хиляди долара. Поставената под номер 2 Топалова надделя над шестата в схемата Мадисън Сийг (САЩ) със 7:5, 6:4. Двубоят продължи час и 47 минути. Съперничка на Топалова в сблъсъка за достигане до финала ще бъде румънката Ирина Фетекау.

публикувано на 10.05.24 в 15:35
Амос Юга (вляво)

Футболист на ЦСКА София в полезрението на датския Брьондби

Датският Брьондби проявява интерес към полузащитника на ЦСКА София Амос Юга, съобщава Africafoot.com.  Според информацията, Юга попада в трансферните планове на Брьондби и двата клуба вече водят преговори. Твърди се, че ЦСКА София ще иска трансферна сума от 2 милиона евро за втория си капитан, чийто договор с "червените" е до лятото на 2026 година...

публикувано на 10.05.24 в 10:22
Мирела Демирева

Мирела Демирева с победа в скока на височина на турнир в Германия

Олимпийската вицешампионка от Рио 2016 Мирела Демирева постигна победа на скок височина на лекоатлетическия турнир в германския град Есен. Българката завърши със 192 сантиметра в първото си състезание на открито за сезона. Демирева направи и три неуспешни опита да покрие олимпийски норматив за Париж 2024 на 197 сантиметра. Втора със 189 сантиметра..

публикувано на 10.05.24 в 10:19
Ню Йорк Рейнджърс

Ню Йорк Рейнджърс е на победа от финала на Изток в НХЛ

Ню Йорк Рейнджърс е на една победа от класиране за финала в Източната конференция на Националната хокейна лига на САЩ и Канада, след като победи Каролина с 3:2 след продължение и поведе с 3:0 в серията, която се играе до четири победи. Артьоми Панарин вкара победния гол в 1:43 минута на продължението за успеха и Рейнджърс продължава без загуба в..

публикувано на 10.05.24 в 09:29

Далас изравни серията срещу Оклахома в НБА

Лука Дончич и Пи Джей Уошингтън вкараха по 29 точки и помогнаха на Далас да победи Оклахома Сити със 119:110 и да изравни серията на 1:1 в плейофите на Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада. Дончич добави към актива си 10 борби и 7 асистенции. Маверикс завършиха с 18 тройки, най-добрата им успеваемост от далечна дистанция в плейофите този..

публикувано на 10.05.24 в 09:26