Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Винъс Уилямс с първа победа от година и половина

Винъс Уилямс
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Американката Винъс Уилямс постигна първа победа на сингъл от близо година и половина.

42-годишната Уилямс, която в момента е номер 1000 в световната ранглиста по тенис, се наложи над сънародничката си Кейти Волинец със 7:6(4), 6:2 на турнира на твърда настилка в Окланд (Нова Зеландия).

По този начин носителката на седем титли от Големия шлем сложи край на серията си от шест поредни загуби, която датираше от юни 2021 година, когато за последно опита вкуса на победата на "Уимбълдън".

Уилямс, която постигна първата си професионална победа през 1994 година, избра да не следва пътя на по-малката си сестра Серина, която се отказа от тениса през миналата година и планира да продължи да играе.

Във втория кръг американката ще играе с китайката Лин Чжу, която се наложи над Мадисън Бренгъл (САЩ) с 4:6, 7:6(6), 6:4.

По публикацията работи: Петър Ненов

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Далас - Бостън

Далас не се предава, Дончич и компания победиха Бостън в мач №4 в НБА

Далас Маверикс попречи на Бостън Селтикс да ликува с шампионската титла в НБА още тази нощ. След като загубиха първите три мача от финалната серия, Лука Дончич, Кайри Ървинг и съотборниците им намериха сили да постигнат впечатляваща победа в двубой №4. Пред своите фенове в "Америка Еърлайнс Сентър" Далас се наложи със 122:84 и остави интригата жива. За..

публикувано на 15.06.24 в 07:29
Томас Бах

Президентът на МОК Томас Бах: Париж е готов за олимпийските игри

Президентът на Международния олимпийски комитет Томас Бах заяви, че Париж е напълно готов за провеждането на Олимпийските игри, които започват на 26 юли. "Париж е готов. Не сме притеснени от предсрочните избори във Франция, защото видях с очите си, че страната е обединена. Правителството, както и опозицията изразиха желанието си и дори решимостта си..

публикувано на 15.06.24 в 06:21
Александър Томаш

Спартак (Вн) започна подготовка, може и да няма лагер

Завърналият се в елита отбор на Спартак (Варна) започна подготовка за новия сезон в първа лига. Точно в 19.18 часа футболистите и треньорския щаб излязоха на терена на стадион „Спартак“ под аплодисментите на най-верните фенове на тима. "Започваме подготовка с 20 футболисти. Закъсняхме за всичко, трудно е, може би няма да направим лагер, но в крайна..

публикувано на 14.06.24 в 20:59
Христина Черкезова и Димитър Исаев

Седмо място за смесения ни дует на Европейското по синхронно плуване

България остана на седмото място от общо осем отбора във финала на смесените дуети в синхронното плуване на Европейското първенство в Белград, Сърбия. Тимът ни в състав Христина Черкезова и Димитър Исаев получи обща оценка от 152.5633. Последният в крайното подреждане тим на Швеция остана със 152.1133. Победител стана Испания, а втори и трети на..

публикувано на 14.06.24 в 19:53
Златомир Загорчич (вляво)

Славия задържа Тони Тасев и Галин Иванов, иска централен нападател

Тони Тасев и Галин Иванов остават в Славия и през следващия сезон, съобщи старши треньорът на "белите" Златомир Загорчич преди първата тренировка на отбора през лятната подготовка. Предишните договори на двама от основните футболисти на столичани изтекоха в края на миналия сезон, но те избраха да продължат на стадион "Александър Шаламанов".  Славия..

публикувано на 14.06.24 в 18:36
Августин Спасов (вляво).

"Васил и Георги Илиеви" спечели титлата в класическата борба

Симеон Станкович донесе отборната титла за Васил и Георги Илиеви (Кюстендил) в класическата борба, след като в последната финална среща при 130-килограмовите успя да обърне резултата на Държавното първенство в зала "Колодрума" в Пловдив. Участникът в реалити шоуто "Игри на волята" изоставаше с 1:2, но в последните минути прояви характер и взе победните..

публикувано на 14.06.24 в 06:03

Мбапе пропусна тренировка на Франция

Френският нападател Килиан Мбапе отсъства, когато отборът участва в открита тренировка в базата си на Европейското първенство по футбол. Мбапе и Кингсли Коман липсваха от групата играчи, които се появиха за тренировки в Падерборн. Приблизително 4000 души присъстваха, за да гледат сесията. Френският спортен всекидневник "Екип" съобщи, че..

публикувано на 13.06.24 в 20:55