Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Десет мъже и шест жени в листата на ГЕРБ-СДС във Велико Търново

Снимка: Здравка Маслянкова

За пети път в последните две години бившият министър на здравеопазването професор Костадин Ангелов ще води листата на ГЕРБ-СДС за Великотърновския избирателен район. Коалицията днес регистрира листата с удвоения брой на мандатите в Районната избирателна комисия. 30 на сто от имената са нови от последния вот миналата есен.

Десет мъже и шест жени са във великотърновската листа на ГЕРБ-СДС. Новите имена са пет. След водача професор Костадин Ангелов са състезателят по мотокрос и младежки лидер за региона на ГЕРБ Георги Недев и издателят на бившата медийна група на Делян Пеевски Димитър Николов като гражданска квота, каквато беше и подредбата на листата за вота на 2 октомври миналата година, когато с преференции Николов измести Недев. 

Сега амбициите на коалицията са за три депутатски мандата от региона. Според проф. Костадин Ангелов и Димитър Николов увеличаването на електоралната подкрепа ще дойде по две линии: 

Връщането на възможността хората да гласуват с хартиена бюлетина“, посочи Ангелов. 

„Няма как да има ново дясно обединение, автентичната дясна коалиция е ГЕРБ–СДС“, заяви Николов. 

Време е да върнем България на магистралата на еврозоната и на магистралата, която води към Шенген, заяви водачът на листата и очерта приоритетите за Великотърновска област: 

„На първо място е изграждането на АМ „Хемус. На второ място е изграждането на АМ „Русе - Велико Търново“, след това е инвестиции във ВиК-инфраструктура, проблемът с „Кроношпан“ и чистотата на въздуха на Велико Търново“.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Пламен Димитров

Пламен Димитров: Първата задача пред новото редовно правителство трябва да е актуализация на бюджета

Първата задача пред новото редовно правителство трябва да е актуализация на бюджета, за да се осигурят средства за покриване на разходите, които не са предвидени в настоящата бюджетна рамка, но трябва да бъдат осигурени заради промените в някои закони. Това заяви в Ловеч президентът на КНСБ Пламен Димитров.  Пламен Димитров поясни, че са необходими..

публикувано на 18.06.24 в 19:14

Столтенберг: Повече от 20 натовски държави ще постигнат през 2024 г. военни разходи от 2% от БВП

Повече от 20 натовски държави ще постигнат през 2024 година военни разходи от 2% от брутния вътрешен продукт - цел, поставена още при завладяването на Крим от Русия преди десет години.  Това съобщи генералният секретар Йенс Столтенберг по време на среща с американския президент Джо Байдън в Белия дом, съобщава Ройтерс:  "В Европа и Канада..

публикувано на 18.06.24 в 19:11
Николай Денков и Кирил Петков (вдясно) от ПП-ДБ.

Петков: ПП-ДБ няма да подкрепи Рая Назарян за председател на НС, твърдо оставаме в опозиция

Няма да подкрепим номинацията на ГЕРБ-СДС Рая Назарян за председател на 50-ото Народно събрание, каза съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков преди заседанието на парламентарната група на "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ).  ГЕРБ-СДС ще предложат Рая Назарян за председател за парламента Познаваме я..

публикувано на 18.06.24 в 19:04

Правителствените лидери отложиха за 27 юни разпределянето на висшите постове в ЕС

Правителствените лидери отложиха за 27 юни решението за разпределяне на висшите постове в Европейския съюз, съобщава Франс прес. "Всъщност от самото начало беще ясно и затова изобщо няма изненада, че целта днес не беше да се вземе решение. Вземането на решение предполагам е нещо различно като правен процес и то е планирано за следващата седмица", каза..

публикувано на 18.06.24 в 18:58
Бойко Борисов

Борисов към ПП-ДБ: Сега вие трябва да се реванширате, ако искате

Към днешна дата съставянето на правителство не е възможно – това обяви в централата на партията си лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред избраните за депутати от ГЕРБ-СДС. На утрешното първо заседание на 50-то Народно събрание ГЕРБ-СДС ще предложат Рая Назарян от преговорния екип за председател на Народното събрание.  ГЕРБ-СДС ще предложат Рая..

публикувано на 18.06.24 в 18:45
Проф. Велислав Минеков

Проф. Велислав Минеков: Единствената цел на Борисов е личното му оцеляване

Единствената основна цел на Бойко Борисов е той лично да оцелее, нищо друго няма значение . Констатацията направи пред БНР проф. Велислав Минеков, бивш служебен министър на културата и бивш член на "Отровното трио", активен участник в протестите срещу управлението на Бойко Борисов през лятото на 2020 г. " Той се страхува, че може да има..

публикувано на 18.06.24 в 18:37
Палестинците издигат палестинско знаме до разрушената си къща след израелски въздушен удар срещу бежанския лагер Ал-Бурейдж, южната част на Ивицата Газа, 18 юни 2024 г.

ТВ "Кан": Разузнаването е предупредило военните в Израел за подготвяната атака на "Хамас"

При израелски удари бяха убити най-малко 13 души в централната част на Ивицата Газа, въпреки че боевете до голяма степен са затихнали. Със справка, изготвена седмици преди нападението на "Хамас" на 7 октомври, израелското разузнаване е предупредило военните служители за подготовката на палестинската групировка за нападение, съобщи израелската..

публикувано на 18.06.24 в 18:07