Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Катастрофа на АМ "Струма", ограничено движение в посока София

Снимка: БГНЕС

Временно е ограничено движението в активната и аварийната лента при 148 км на магистрала "Струма" в посока София поради катастрофа.

Трафикът се осъществява в изпреварващата лента.


По публикацията работи: Георги Николов

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Близо до граничната ограда между ивицата Газа и Египет в Рафа, южна Газа, 31 май 2024 г.

Египет: Израел да се изтегли от палестинската страна на граничния пункт Рафах

Делегации от Съединените щати и Израел приключиха среща в Кайро, на която Египет се е придържал към позицията си, че Израел трябва да се изтегли от палестинската страна на граничния пункт Рафах, за да може той отново да функционира, съобщи египетска телевизия, позовавайки се на високопоставен източник. САЩ, Катар и Египет призоваха Израел да приеме..

публикувано на 02.06.24 в 18:21
Президентът на Сърбия Александър Вучич гласува в избирателна секция в Белград в присъствието на съпругата си Тамара

Местни избори в Сърбия - Белград, Нови Сад и Ниш

Избирателите в Сърбия гласуват на местни избори в десетки градове, включително в столицата Белград, където при предишния вот през декември опозицията обвини управляващите в изборни измами, съобщават световните агенции...

публикувано на 02.06.24 в 18:20

Разчистването на терена за Националната детска болница може да бъде ускорено, смята премиерът

Разчистването на терена за Националната детска болница може да бъде ускорено с два месеца, каза служебният премиер Димитър Главчев по време на работна среща в Министерския съвет с участието на служебния министър на здравеопазването д-р Галя Кондева, служебния министър на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова и експерти от..

публикувано на 02.06.24 в 18:10

Украинската армия е започнала да обстрелва руските войски на тяхна територия с американски системи

Украинската армия е започнала да обстрелва руските войски на тяхна територия с американски системи за залпов огън с прецизно насочване, за да попречи на настъплението им към град Харков, съобщава агенция Ройтерс. Вашингтон склони оръжието му да бъде използвано срещу цели в съседните на Харков райони едва преди дни, след като руснаците превзеха десетина..

публикувано на 02.06.24 в 17:55

Двама арестувани в Истанбул заради срутването на блок, при което загина един човек

Турските власти са арестували двама души във връзка срутването на блок в Истанбул днес сутринта, при което загина един човек, а осем души са ранени, предаде кореспондент на БТА. Двама от ранените са в тежко състояние. Сред пострадалите е едно момиченце на 6 месеца.  Един човек загина, а осем са ранени при срутване на жилищен блок в Истанбул..

публикувано на 02.06.24 в 17:48
Кириакос Мицотакис

Мицотакис към РСМ: Ще поставя въпроса за Преспанското споразумение на срещата на върха на НАТО

Атина днес отново заплаши новите власти в Скопие с последици, ако продължават да не спазват Преспанското споразумение и да не използват конституционното име на страната. Гръцкият премиер Кириакос Мицотакис ще повдигне темата и на Срещата на върха на НАТО във Вашингтон. Той предупреди политическите лидери в Скопие да не застрашават европейския курс..

публикувано на 02.06.24 в 17:41
Президентът на Украйна Володомир Зеленски

Зеленски обвини Китай, че се опитва да провали мирната конференция

Украинският президент Володимир Зеленски обвини днес Китай, че се опитва да провали мирната конференция, планирана за средата на този месец в Швейцария, предаде ДПА. 106 страни и организации ще участват в конференцията за мир в Украйна в Швейцария Зеленски каза на конференцията за сигурност „Диалог Шангри-Ла“ в Сингапур, че Китай, за..

публикувано на 02.06.24 в 17:01