Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лудогорец победи Локомотив (София) и оглави класирането в Първа лига

Снимка: БФС

Отборът на Лудогорец победи Локомотив (София) с 1:0 като домакин в Разград в двубой от 27-ия кръг на футболната Първа лига на България и излезе начело във временното класиране с 65 точки. Разградчани постигнаха пети пореден успех в първенството и вече водят пред ЦСКА-София, който има 64 точки и мач по-малко. Локомотив София остава осми в подреждането с 37 точки.

Победният гол за шампионите бе дело на Игор Тиаго в 81-ата минута на мача, а гостите играха с човек по-малко през цялото второ полувреме заради червения картон на Селсо Рапосо в 43-ата минута. Домакините създадоха повече възможности за попадение, но реализираха само едно в двубоя.

Още във втората минута вратарят на Локомотив София Бабукар Гайе отрази удар на Бернард Текпетей. Гайе трябваше да се намесва и при изстрел на Якуб Пьотровски шест минути по-късно, а в 18-ата Кирил Десподов също бе близо до това да отбележи за Лудогорец. Десподов стреля към вратата на гостите, топката се отклони от крака на Гайе, който я догони и успя да изчисти близо до голлинията.

В 21-ата минута Спас Делев вкара топката в мрежата на Локомотив София, но след преразглеждане на ситуацията със системата за видеоарбитраж-ВАР, голът не бе зачетен заради засада на нападателя. Аслак фон Витри също пробва удар към вратата на гостите в 36-ата минута и пак стражът на Локомотив реагира навреме.

Гостите останаха с човек по-малко в 43-ата минута на мача заради втория жълт и съответно червен картон на Селсо Рапосо.

След почивката футболистите на Лудогорец продължиха да бъдат по-активни в нападение. Бернард Текпетей отново не успя да преодолее Бабукар Гайе в 49-ата минута след удар от дистанция, а в рамките на три минути между 56-ата и 58-ата вратарят на Локомотив София трябваше да внимава след изстрели на Пьотровски и Спас Делев с глава.

Столичани имаха добра възможност за попадение в 63-ата минута, когато Карлос Франса преодоля Делев и Франко Русо и стреля, но стражът на Лудогорец Серджио Падт спаси вратата си. Скоро след това, в 66-ата минута, Игор Тиаго удари греда за разградчани и резултатът остана 0:0. Три минути по-късно след подаване от Десподов, Якуб Пьотровски получи топката и стреля, но неточно.

Лудогорец поведе в 81-ата минута след попадение на Игор Тиаго, който засече топката с глава след центриране от ъглов удар на Спас Делев и реализира за 1:0.

Пет минути по-късно съдията Георги Димитров отсъди дузпа за домакините за нарушение на Алан Диас срещу Матиас Тисера, но след преразглеждане на ситуацията със системата за видеоарбитраж той промени решението си и даде жълт картон на Тисера за симулация.

В следващия кръг от Първа лига тимът на Лудогорец ще гостува на ЦСКА-София в столицата на 30 април, неделя, а Локомотив София ще приеме Хебър ден по-рано.


По публикацията работи: Кръстина Иванова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Валентина Георгиева

Божидар Златанов и Валентина Георгиева с титли в многобоя на ДП по спортна гимнастика в София

Божидар Златанов (Интерком груп Черноморски юнак) спечели титлата в многобоя при мъжете на Държавното лично отборно първенство по спортна гимнастика в София. Златанов събра 79.510 точки, след като получи оценки 13.060 точки на земя, 12.900 на кон с гривни, 12.900 на халки, 13.800 на прескок, 13.550 на успоредка и 13.300 на висилка.  Втори е Йордан..

публикувано на 22.06.24 в 22:19
Тея Николова

Тея Николова с нов рекорд и финал на 50 метра бруст

Тея Николова направи втора поправка на националния рекорд но 50 метра бруст за жени в рамките на деня и се класира за финала в дисциплината на Европейското първенство по плуване в Белград.  Българската състезателка подобри собственото постижение в сериите тази сутрин с 31.17 секунди, а в полуфиналите  стана първата българка под 31 секунди в..

публикувано на 22.06.24 в 21:58
Левски

Левски започна с успех при Станислав Генчев

Отборът на Левски започна лятната си подготовка с комфортна победа 2:0 над втородивизионния ОФК Спартак (Плевен) в контролна среща, която се игра в Правец. Преслав Бачев и Марин Петков отбелязаха попаденията преди почивката. Това е първа среща на Станислав Генчев начело на Левски, а последното ново попълнение - националът Александър Колев, изгледа мача..

публикувано на 22.06.24 в 21:22
Ева Брезалиева

Брезалиева е 14-а, а Краснобаева е 17-а в многобоя на СК по художествена гимнастика в Милано

Ева Брезалиева се класира на 14-о място, а Елвира Краснобаева е 17-а в многобоя при жените на последната за сезона световна купа по художествена гимнастика в Милано (Италия). Двете българки допуснаха грешки в композициите си с лента днес, а Краснобаева имаше изпускане на уред извън терена на бухалки. Брезалиева представи своите съчетания с обръч и с..

публикувано на 22.06.24 в 20:11
Христо Илиев

Христо Илиев: Този олимпийски цикъл за волейбола е пропилян

Едно доказано име в българския волейбол - Христо Илиев, говори за предаването Спорт и музика на БНР за мъжкия ни национален отбор, за работата на федерацията с подрастващите отбори, както и дали е необходима смяна на ръководството на централата, след като над една трета от клубовете поискаха извънредно изборно общо събрание.  Христо Илиев е част от тима..

публикувано на 22.06.24 в 20:09
Никола Цолов

Никола Цолов не успя да се пребори за точки в спринта на пистата край Барселона

Българският пилот във Формула 3 Никола Цолов не успя да се пребори за точки в спринтовото състезание в Барселона, в което той стартира от десетото място. Цолов направи добро първоначално потегляне, но не се ориентира по най-добрия възможен начин в първите завои, което му коства позиции от Арвид Линдблад и Дино Беганович. В края на обиколката той бе..

публикувано на 22.06.24 в 19:56
Национален отбор по волейбол на България за мъже

България завърши със загуба от Аржентина участието си във Волейболната лига на нациите

Националният отбор на България приключи със загуба участието си във Волейболната лига на нациите. В 12-ия си двубой в турнира българите отстъпиха с 0:3 (22:25, 17:25, 20:25) гейма на Аржентина в "Арена Стожице" в Любляна.  По този начин българският отбор завършва с 3 победи и 9 загуби и с актив от 8 точки ще финишира на 14-о място, освен ако Иран не..

публикувано на 22.06.24 в 15:37