Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Турнирът за купа "Нюанс" обедини гимнастиката и книгите

Снимка: "Нюанс НСА"

Къде е пресечната точка между спорта и четенето на книги. На пръв поглед двете са много различни дейности, но оказва се не е така. Доказва го и предстоящият турнир организиран  от клуб по художествена гимнастика "Нюанс" към Националната спортна академия "Васил Левски". Всички участнички в него за награда ще получат .....книги. Какво накара президентът на клуба- организатор доц. д-р Мария Гатева  да избере да подари на всички книга и какво накара писателката, поетесата, редактор и издател Галина Златарева да приеме да ги дари, можете да чуете в звуковия файл.

„Горди сме, защото стъпка по стъпка клубът става по-голям.Турнирът се развива и в крайна сметка това е плод на нашия труд. Много сме доволни от това наше израстване.С всяка една година ние се стараем да го направим по-добре организиран, повече подаръци да има за децата, повече изяви да има за децата. Всъщност това, което за мен е наистина най- ценното, че на десетата ни годишнина ще имаме подкрепа на издателство. То ще осигури на всяко дете, което ще участва в нашия турнир подарък – книга. Мисля, че няма нищо по - прекрасно и по- вълшебно от това, точно на 24 чай да подарим по една хубава българска книга на децата“, сподели специално за БНР доц.д-р Мария Гатева – председател на СКХГ „Нюанс – НСА“ и преподавател в Националната спортна академия „Васил Левски“.


В надпреварата ще участват 820 гимнастички от 13 клуба.

„Аз много бях зарадвана от факта, че към нас се обърнаха организаторите на турнира да подарим книги на децата. Ние казахме – да, разбира се. Самият факт, че той е в дните когато честваме българската писменост и култура е предизвикателство. Няма как да не дадеш книги на деца, които са изначално упорити, дисциплинирани, целеустремени. Доколкото знам в спортните клубове и дружества се изисква децата да имат и успех в училище. Такива деца няма начин да не четат и ние трябва допълнително да ги стимулираме. Децата трябва да  отделят време и за четене, а не само за физическата си подготовка. Затова се постарахме да изберем за всяка възраст подходящи книги. Постарахме се да има книги, както за най- малките, за средни, и за по- големи, дори и за треньорите, и съдиите. Моята последна книга стихосбирка „Продавам фенери“ ще е за тях и се надявам всички да останат приятно задоволени от нашето спонсорство“, допълни писателката, поетесата, редактор и издател Галина Златарева.

10-то издание на турнирът по художествена гимнастика за купа "Нюанс" ще се проведе на 23 и 24 май в многофункционалната зала на Националната спортна академия "Васил Левски". Входът за зрителите ще е свободен.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Четвъртфиналите на Евро 2024

Ясни са всички четвъртфинали на Европейското първенство по футбол, след като Турция и Нидерландия допълниха бройката след вчерашните си победи – съответно над Австрия (2:1) и Румъния (3:0). Турция мечтае след победа над Австрия Нидерландия на четвъртфинал след класика срещу Румъния 5 юли, петък от 19 ч. Испания – Германия в Щутгарт 5..

публикувано на 03.07.24 в 07:29

Турция мечтае след победа над Австрия

Централният защитник Мерих Демирал вкара два гола и Турция спечели с 2:1 срещу Австрия в последен мач от осминафиналите на европейското първенство по футбол, проведен в Лайпциг. Следващият съперник на селекцията на Винченцо Монтела ще бъде Нидерландия, като четвъртфиналът е насрочен за 6 юли в германската столица Берлин. Турският национален..

публикувано на 03.07.24 в 00:01

Нидерландия на четвъртфинал след класика срещу Румъния

Европейският шампион от 1988-а година Нидерландия постигна победа с 3:0 над Румъния на осминафиналите на континенталния турнир в Германия. Нидерландия започна срещата на високо темпо и с натиск в противниковата половина. Още в 6-а минута Шави Симонс стреля от далечна дистанция, но румънският страж внимаваше и улови топката. Четвърт час след..

публикувано на 02.07.24 в 21:11

Джокович с експресна победа на Уимбълдън

Седемкратният шампион на Уимбълдън и финалист от миналата година Новак Джокович (Сърбия) се класира за втория кръг на турнира по тенис на трева от Големия шлем в Лондон (Великобритания) само месец след като претърпя операция на менискуса на дясното си коляно. Вторият поставен Джокович победи преминалия през квалификациите Вит Коприва (Чехия) с..

публикувано на 02.07.24 в 20:31

ЦСКА 1948 продаде звездата си в Турция

Полузащитникът на ЦСКА 1948 Педро Енрике Оливейра или Педриньо, ще продължи кариерата си в турския клуб Коняспор, съобщи сайтът Transfer Merkezi. Според турската медия, 27-годишният ляв полузащитник e подписал договор със зелено-черните за 3 години. Трансферната сума е неназована, но играчът имаше договор със столичани до юни 2025-а година...

публикувано на 02.07.24 в 20:29

Левски иска нов панамски защитник

Българският футболен клуб Левски проявява интерес към панамския национал Едгардо Фариня, съобщава местният журналист Хосе Мигел Домингес в Х. Централният бранител е собственост на Индепендиенте от панамското първенство и цената за правата му е около 150 хиляди евро. Фариня играе рамо до рамо в отбраната на националния отбор на Панама с..

публикувано на 02.07.24 в 17:43

ЦСКА София се подсили с Иван Дюлгеров

ЦСКА София привлече в редиците си българския национален вратар Иван Дюлгеров, съобщиха от клуба. Днес той подписа своя тригодишен договор с най-титулования български клуб. Талантливият страж, който пристига на "Българска армия" със свободен трансфер, има зад гърба си 130 мача в родния елит, а в 55 от тях запазва мрежата си суха. През..

публикувано на 02.07.24 в 17:41