Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Още два златни медала за Стилияна Николова

Стилияна Николова
Снимка: БГНЕС

Шампионката в многобоя Стилияна Николова спечели още два златни медала на финалите на отделните уреди при жените на Държавното първенство по художествена гимнастика, категория "Елит", което завърши в зала "София".

Боряна Калейн и Ева Брезалиева добавиха към отличията си в многобоя и по една титла на финалите. Трите националки ще представят България на Европейското първенство в Баку от 17 до 21 май.

Стилияна Николова от клуб Илиана игра много силно на топка и на бухалки. Възпитаничката на Валентина Иванова получи за изпълнението си с топка оценка от 36.450 точки, а за своите рок бухалки беше оценена с 35.650. Тя добави към златните медали и два бронзови - на обръч и на лента, където получи съответно 35.475 и 30.650 точки след допусната грешка в последния финал на лента.

Боряна Калейн от Левски Триадица, с треньор Марияна Памукова, представи страхотен обръч и с оценка от 35.900 взе златото. Тя е втора на топка с 35.900 и трета на бухалки, след като допусна неточности и има 32.100 точки.

Ева Брезалиева от клуб Левски Плюс изигра много силна лента, уредът, с който единствено ще представя страната на Европейското първенство в Баку и стана шампионка с 31.800 точки. Тя взе още сребърни медали на обръч и на бухалки, съответно с оценки 35.850 и 34.100. Възпитаничката на Бранимира Маркова завоюва и бронз на топка с 34.150 точки.

Татяна Воложанина изигра красива, лирична лента, без грешки и се окичи със сребърното отличие с оценка от 31.650 точки.


По публикацията работи: Антони Йорданов

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Франция обяви окончателния състав за Евро 2024

Треньорският щаб на френския национален отбор, воден от Дидие Дешан, взе решение за окончателната група на националния отбор за Европейското първенство през 2024 година в Германия. „Петлите“ са в група D заедно с тимовете на Полша, Австрия и Нидерландия. Първият мач на отбора на Дешан е на 17 юни срещу австрийците в Дюселдорф. Състав на..

публикувано на 08.06.24 в 14:00
Владимир Манчев

Владимир Манчев пое втория отбор на ЦСКА София

Владимир Манчев е новият треньор на втория отбор на ЦСКА София, който ще се състезава във Втора футболна лига през следващия сезон. „Бившият играч на “армейците” ще е в екип с Антонио Петков - помощник-треньор, Ивайло Иванов - треньор на вратарите, Костадин Джоргов - кондиционен треньор. Щастливи сме, че едно “армейско” сърце ще работи със..

публикувано на 08.06.24 в 09:38
Фернандо Алонсо

Фернандо Алонсо спечели втората тренировка в Канада

Пилотът на Астън Мартин Фернандо Алонсо спечели втората свободна тренировка преди състезанието от Формула 1 за Голямата награда на Канада. Тренировката, както и първата, премина при дъжд, но в първия половин час пилотите имаха възможност да карат със сликовете и да запишат сравнително добри времена. В тази серия от обиколки Алонсо успя да..

публикувано на 08.06.24 в 07:43
Рони О'Съливан

Рони О'Съливан победи Джон Хигинс в Пловдив

Рони О'Съливан победи Джон Хигинс в демонстративен мач по снукър, игран пред над 1000 зрители в зала "Колодрума" в Пловдив. 7-кратният световен шампион О'Съливан надделя с 5:3 фрейма.  Преди двамата да се изправят един срещу друг, те изиграха и един фрейм на двойки, като Велиан Димитров партнираше на О'Съливан, а Максим Костов бе в отбор с..

публикувано на 08.06.24 в 07:41
Хари Кейн и съотборниците му в английския национален отбор загубиха на

Англия загуби от Исландия на „Уембли“

Националният отбор на Англия загуби с 0:1 от Исландия на „Уембли“ в последната си проверка преди старта на европейското първенство по футбол. Единственото попадение отбеляза Йон Торстейнсон в 12-ата минута. За исландците това беше втори успех над Англия в историята след този на Евро 2016. Румъния не успя да победи един от най-слабите..

публикувано на 08.06.24 в 07:39

Световни и европейски шампиони и медалисти идват за Открития Балкански военен шампионат по ориентиране в Боровец

Елитът на балканските държави и на още няколко европейски страни във военното ориентиране пристига в Боровец за провеждането на Открития Балкански военен шампионат от 10 до 15 юни. В родния курорт ще се състезават над 90 участници в 10 представителни мъжки военни отбора и 7 женски, индивидуално и щафетно. Те са от България, Босна и..

публикувано на 07.06.24 в 18:43
Ига Швьонтек

Ига Швьонтек и Жасмин Паолини ще си оспорват титлата на Откритото първенство на Франция

Полякинята Ига Швьонтек и италианката Жасмин Паолиини се класираха за финала на Откритото първенство на Франция по тенис при жените. Жазмин Паолини надигра категорично Мира Андреева с 6:3, 6:1 на полуфиналите и за първи път в кариерата си ще играе на финал в турнир от Големия шлем.  В спора за трофея 28-годишната италианка ще срещне трикратната..

публикувано на 06.06.24 в 19:57