Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Весела Димитрова: Надявам се да спечелим първото място, но натрупаната от индивидуалистките разлика не ни дава спокойствие

Михаела Маевска, Весела Димитрова и Ясена Стойнева
Снимка: Анна Недкова - БФХГ

„Доволна съм. Направиха една доста добра подиум тренировка. Допуснаха леки неточности, но нямахме груби грешки и съм доволна.Надявам се да преодолеят стреса и да си изиграят съчетанията добре. Много съм щастлива за нашите момичета, че натрупаха доста точки. Искрено се надявам да успеем да задържим призовата позиция. Това не ни дава никакво спокойствие. Стават огромни изненади при ансамблите и то с големи разлики.Надявам се децата да изиграят съчетанията си и да сме на първо място заедно с индивидуалистките“, това сподели старши треньорът на ансамбъл (жени) Весела Димитрова след края на подиум тренировката.

Женина Трашлиева, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Радина Томова проведоха 15-минутно занимание на официалния килим заедно с тима на Германия, като допуснаха няколко неточности в композицията на пет обръча, но играха по-чисто с три ленти и две топки.

„Работим за това да са овладяни момичетата. Наистина те се трудиха доста през първата част на сезона. Вярвам, че ще си изиграят съчетанията. Работят изключително за това да са спокойни и мисля, че са доста по- уверени. Много по-изработени са им съчетанията и сега всичко е в техни ръце. Сменихме някои елементи, които не вървяха. Наложи се смяната им. Мисля, че вече са добре и са спокойни“, допълни още Весела Димитрова.

Българките започват утре участието си на европейското първенство с изпълненията за многобоя, който е квалификация и за отделните уреди. Грациите ни са във втори поток, който започва в 19.50 българско време и са със стартов номер 3, с първо съчетание - пет обръча.

Преди това е финалът на многобоя при жени (индивидуално). Боряна Калейн и Стилияна Николова са във втория поток, който започва в 14.55 часа българско време.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Дияна Петкова завърши 9-та на 200 метра съчетано плуване

Диана Петкова завърши на 9-о място и не успя да намери място във финала на 200 метра съчетано на Европейското първенство по плуване в Белград.  Петкова финишира с време 2:15.59 минути.  Габриела Георгиева зае 13-о място в полуфиналите на 100 метра гръб с време 1:03.05 минута.  Третият български представител във вечерната сесия Любомир..

публикувано на 21.06.24 в 23:04

Австрия надигра Полша за първа победа

Отборът на Австрия се наложи над Полша в мач от втория кръг на Група "D" на Европейското първенство, игран на Олимпийския стадион в Берлин. Защитникът Гернот Траунер откри резултата за австрийците с глава, но Кжищоф Пьонтек успя да изравни за поляците след натиск на тима. През втората част Австрия бе много по-добрият отбор, което се отрази на..

публикувано на 21.06.24 в 21:13
Никола Цолов

Никола Цолов с трето място в квалификацията на пистата край Барселона във Формула 3

Българският пилот във Формула 3 Никола Цолов записа днес най-силната си квалификация в този шампионат – 3-о място на пистата „Барселона и Каталуня”. Това означава, че Никола ще стартира от втора редица в основното състезание и ще е 10-и на старта на спринта, където се използва обърната стартова решетка. Квалификацията във Формула 3 протече много..

публикувано на 21.06.24 в 20:29
Елвира Краснобаева

Шесто място за Елвира Краснобаева след първия ден на СК в Милано

Елвира Краснобаева заема шесто място, а Ева Брезалиева е 15-а след съчетанията с обръч и с топка във временното класиране за многобоя при жените след първия ден на квалификациите на последната за сезона Световна купа по художествена гимнастика в италианския град Милано. Краснобаева стартира с грешка в съчетанието с топка и получи оценка от 32.600 точки,..

публикувано на 21.06.24 в 20:25

Волейболните ни национали загубиха от Куба

България допусна второ поредно и общо осмо поредно поражение в Лигата на нациите по волейбол за мъже. "Трикольорите", водени от селекционера Лоренцо Бленджини, загубиха с 0:3 (18:25, 20:25, 18:25) срещу Куба. В Любляна титуляри в българския състав бяха: Симеон Николов, Венислав Антов, Георги Татаров, Аспарух Аспарухов, Алекс Грозданов,..

публикувано на 21.06.24 в 20:05

ЦСКА 1948 продаде защитник в Белгия

Защитникът на ЦСКА 1948 Росен Божинов ще продължи кариерата си в Роял Антверп. Младежкият национал на България се утвърди в първия отбор на състава от Бистрица, след като записа 12 срещи за дублиращия тим и изигра важна роля в класирането на състава за Лигата на Конференциите. „Всички в ЦСКА му благодарим за времето, което прекара в клуба,..

публикувано на 21.06.24 в 18:30

Украйна обърна Словакия за първи успех на Евро 2024

Украйна победи Словакия с 2:1 в мач от група „Е“ на Европейското първенство по футбол. Словаците откриха резултата в 17-ата минута, когато Иван Шранц бе точен със своя втори гол в състезанието. Микола Шапаренко изравни за украинците в 54-ата минута, а Роман Яремчук донесе победата в 80-ата минута. Така Украйна излезе на втора позиция с актив от..

публикувано на 21.06.24 в 18:08