Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сестри Стоеви отпаднаха във втория кръг в Банкок

Снимка: архив БГНЕС

Трикратните европейски шампионки по бадминтон на двойки жени Стефани Стоева и Габриела Стоева отпаднаха във втория кръг на турнира от сериите Супер 500 в Банкок (Тайланд) с награден фонд 420 хиляди долара.  

Българките, които са поставени под номер 8 в основната схема, загубиха от Шън Шу Лю и Нин Тан от Китай с 14:21, 19:21 за 40 минути.

Стефани Стоева и Габриела Стоева бяха догонващи в резултата в първата част, след като съперничките им поведоха с 15:9. Във втория гейм обаче те имаха преднина и дори аванс от 19:16, но китайките направиха серия от пет поредни точки, за да стигнат до обрат и до крайния успех.


По публикацията работи: Владислав Стоянов

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Християна Гутева

Жена за първи път ще ръководи мач от футболния ни елит

Исторически момент за футболното съдийство в България - за първи път среща от Първа лига ще бъде ръководена от съдия жена. Християна Гутева е назначена като главен арбитър на мача от 34-ия кръг между Крумовград и Левски. Гутева е съдия от ранглистата на ФИФА от 7 години, а от също толкова време ръководи и двубои във Втора лига на България. До този..

публикувано на 19.05.24 в 16:11
Нейтън Флеър е победителят в десетото юбилейно издание на Маратон на приятелството в Плевен

Нейтън Флеър и Малина Иванова станаха шампиони на маратона в Плевен

Нейтън Флеър и Малина Иванова станаха шампиони в десетото издание на Маратона на приятелството в Плевен.  Победителят в класическата дистанция британецът Нейтън Флеър пробяга 42,2 км за 2:46.32 часа. На второ и трето място финишираха Антон Кадиев (3:02:18) и Йосиф Йосифов (3:15:11). При жените победител за трети път е Малина Иванова с време от 3:59.15..

публикувано на 19.05.24 в 15:55
Божидар Саръбоюков

Саръбоюков втори в скока на дължина на турнир в Инсбрук

Най-добрият атлет на България за 2023 година Божидар Саръбоюков направи сериозна стъпка към участие на Европейското първенство и на Олимпийските игри в Париж с резултат над 8 метра в скока на дължина на турнир по лека атлетика в Инсбрук (Австрия). Саръбоюков постигна 8.04 в центъра на столицата на Зимните олимпийски игри през 1964-а и 1976-а на сектор..

публикувано на 19.05.24 в 15:15
Габреиела Димитрова

Габриела Димитрова загуби първата си среща на Световното по джудо

Габриела Димитрова загуби първата си среща на Световното първенство по джудо за мъже и за жени в Абу Даби (ОАЕ). Българката почиваше на старта в категория до 52 килограма, а във втория кръг отстъпи с "ипон" пред швейцарката Бинта Ндиае. Утре българското участие на шампионата продължава със схватките на Ивелина Илиева (57 кг), Янислав Герчев (66 кг) и..

публикувано на 19.05.24 в 15:11

България 10-а отборно на Световната купа по фехтовка

Тимът на България в състав Калина Атанасова, Олга Храмова, Йоана Илиева и Емма Нейкова завърши на десето място в отборната надпревара на Световната купа по фехтовка на сабя за жени, която се състоя в зала „Колодрума“ в Пловдив.  В конкуренцията на още 15 отбора, българският тим стартира с двубой срещу представителките на Испания, които обаче се оказаха..

публикувано на 19.05.24 в 15:07
Маратон на приятелството в Плевен

Повече от 800 участници в Маратона на приятелството в Плевен

Повече от 800 участници стартираха в различните дистанции на Маратона на приятелството в Плевен, който се състоя днес за десети път. Те са от над 17 националности, каза Станимира Георгиева от "Айс Опън", съорганизатор на спортното събитие.  Около 290 са само записалите се в дисциплините – класически маратон (42.2 км), полумаратон (21,2..

публикувано на 19.05.24 в 11:31
Акани Симбине

Южноафриканецът Симбине с най-добро време за сезона на 100 метра

Южноафриканецът Акани Симбине спечели спринта на 100 метра на Игрите на Атланта Сити с рекордното за сезона в леката атлетика време 9.90 секунди. Американецът Ноа Лайлс пък завърши на първото място в нетрадиционната дисциплина 150 метра. Симбине завърши спринта с десета от секундата пред кениеца Фърдинанд Оманяла, а американецът Кендал..

публикувано на 19.05.24 в 10:18