Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От пожарната реагират на различни аварии след силните дъждове

Александър Джартов
Снимка: Николай Христов

Екипи на пожарната реагират на различни аварии, причинени от силните дъждове в Западна България, заяви за БНР директорът на пожарната главен комисар Александър Джартов:

"Имаме в началото на село Батулия, община Своге, компрометиран път към 2 от махалите. Няма хора, които да бедстват. В регионалната дирекция в Монтана на практика се работи най-много като съсредоточаване на екипи. Няма опасност от преливане на язовир “Огоста”. В област Видин, както знаете, имаше преливане през дигата на реката. Наводнени са около 60 къщи. Водата на различните места е между 60 см и 100 см. На място имаме 3 екипа с 10 служители, които отводняват мазета и дворове".

Няма опасност от преливане на общинските язовири на територията на Столична община, съобщиха от ведомството. В сравнение с вчера водните нива са спаднали с между 10 и 15 сантиметра. Речните корита са проходими. Остава активното наблюдение на техните нива и на язовирите на територията на общината. Продължават обходи на терен и се следи обстановката във всички райони.

Най-сериозно остава положението в район Нови Искър, където продължава отводняването на четири дворни места.

Аварийни екипи на общината и пожарната работят на терен. Работата по почистване се извършва в координация с кметовете на райони на „Нови Искър“, „Кремиковци“ и „Витоша“. Екипи на Столичния инспекторат и почистващите фирми проверяват състоянието на подлезите, на дъждоприемните шахти и отстраняват наноси. Пътят, който преминава под моста на завод „Зебра“, е проходим, допълват от Столична община.


По публикацията работи: Венцислав Василев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Президентът Румен Радев

Президентът: Август не е най-добрият месец за предизборна кампания, нито избори до средата на септември

Длъжен съм да се съобразявам не само с връчването на мандатите, а и с това кога да бъдат евентуални предсрочни избори.  Август не е най-добрият месец за предизборна кампания, нито избори до средата на септември. Това каза пред журналисти президентът Румен Радев. В най-скоро време ще разберете моето решение, каза още той.  Ще отчета..

публикувано на 04.07.24 в 19:31

Румен Радев ще връчи голямата награда "Банка на годината на България"

Тази вечер президентът Румен Радев ще отправи приветствие и ще връчи голямата награда "Банка на годината на България". В рамките на церемонията ще бъдат отличени български кредитни институции в 8 категории.  Методиката за оценяване, разработена от Асоциацията "Банка на годината", се базира на годишните резултати на банките, публикувани от БНБ.

публикувано на 04.07.24 в 19:11

Румен Радев е изпратил поздравителен адрес до Джо Байдън по случай Деня на независимостта на САЩ

Президентът Румен Радев е изпратил поздравителен адрес до американския президент Джо Байдън по случай Деня на независимостта на Съединените щати - 4 юли. В поздравлението си Радев е отбелязал приятелските отношения и стратегическия диалог между България и Съединените щати и значимостта на последователните и целенасочени усилия за по-нататъшно..

публикувано на 04.07.24 в 19:06

Забраниха използването на питейната вода в харманлийското село Бисер

Регионалната здравна инспекция в Хасково забранява използването на питейната вода в харманлийското село Бисер.  Причината е, че в последните проби са установили отклонения в качеството на водата по радиологични показатели.  ВиК-Хасково трябва да организира от утре водоноски за хората в село Бисер.

публикувано на 04.07.24 в 19:00

Съдът касира изборите за общински съветници в Пазарджик

Пазарджишкият административен съд касира изборите за общински съветници в Пазарджик. Делото беше образувано по жалба на трима кандидати, които оспориха разпределението на мандатите в градския парламент. Съдът е установил, че има разминаване в преброените и отчетените действителни и недействителни гласове, а също и гласовете "не подкрепям никого"...

публикувано на 04.07.24 в 18:56

Продължават следствените действия в столичния кв. "Модерно предградие", където беше убит 48-годишен мъж

Продължават следствените действия  в столичния квартал "Модерно предградие", където  днес беше убит 48-годишен мъж, а още двама бяха ранени след стрелба пред заложна къща  От МВР съобщиха, че първият сигнал е получен минути преди 15:00 часа и той е бил за сбиване. Малко по-късно е получен сигнал и за стрелба в района, а екипите на МВР, които са се..

публикувано на 04.07.24 в 18:48

Около 40 хил. секции в Обединеното кралство за общите избори

Лидерите на партиите в Обединеното кралство се присъединиха към милионите гласоподаватели, които решават съдбата на страната в общи избори след 14-годишно управление на Консервативната партия. Избори в Обединеното кралство Всички направени напоследък социологически проучвания показват, че консерваторите ще бъдат победени и то убедително от..

публикувано на 04.07.24 в 17:40