Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Конструкцията на правителството е не само нестабилна, тя е налудна"

Мартин Карбовски: Предлагам да бъдат изпратени санитари в МС, виждам феноменална неадекватност

"Докато горе ни занимават с прайд и война, долу се занимават със скара, бира и оцеляване"

Мартин Карбовски
Снимка: Ани Петрова

"Конструкцията на правителството е не само нестабилна, тя е налудна. Някой не станал на европейския химн и според Кирил Петков това е обида за европейските ценности. Трябва да се отнасяме по-внимателно и критично със съюзите, а не да ги благославяме и да свирим с фанфари, когато стане дума за тях... Аз лично бих станал, но ако някой не иска да става на чужди химни, бих му казал - добре. Така започваме да губим демокрация - през доброто възпитание и през това да уважаваме съюзи, които май нас не ни уважават и не ни дават много". 

Това каза пред БНР журналистът Мартин Карбовски. 

И подчерта, че не е привърженик на излизането от съюзи, само че "Европейският съюз да не се превърне в Съветския съюз и Брюксел да не се държи като Москва".  

"Не съм против Европейския съюз, но имам право да бъда". 

В предаването "12+3" Карбовски посочи, че не това правителство е било изходът, а - демокрацията и честните избори

"Някой да каже, че няма изход, явно бърза да дава оръжие или санитари на фронта. Предлагам да бъдат изпратени санитари в Министерския съвет, започвам да виждам феноменална неадекватност между тези хора, които определят съдбините на нацията, и хората, които са по-надолу - под зам.-министър, тези, които не работят в министерствата. Повечето хора нямат никакво намерение и не са обсъждали да пращат оръжие някъде, да махат главния прокурор или да се съюзяват, както се е съюзила тази коалиция. Долу дневният ред е съвсем различен. Докато горе ни занимават с прайд и война, долу се занимават със скара, с бира и с оцеляване - това е типичният български начин за оцеляване". 

Интервюто на Снежана Иванова с Мартин Карбовски в предаването ''12+3'' можете да чуете в звуковия файл. 

По публикацията работи: Лозина Владимирова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Диагностичен център за гръбначни изкривявания, Видин

Поне 50 деца годишно се нуждаят от оперативно лечение на сколиоза

При поне 50 деца годишно се налага оперативно лечение на сколиоза, а поне при няколкостотин се установява сериозно гръбначно изкривяване всяка година.  Това каза ортопедът д-р Станислав Балев по време на провеждащата се в София детска конференция "Аз и сколиозата".  Д-р Балев посочи, че за лекарите е проблем липсата на яснота какво предизвиква..

публикувано на 22.06.24 в 13:24

Пожар пламна в складове до бившия хлебозавод в Русе

Пожар гори в складове до бившия хлебозавод в Русе. По информация на БНТ са нанесени щети за хиляди левове. Няма пострадали хора. БТА уточнява, че пламъците са локализирани, а в опожарената сграда в момента се складира суровина за производство на пелети. Срутили са се части от покрива ѝ. Изяснява се каква е причината за пожара. Проверява..

публикувано на 22.06.24 в 12:54
Пожарникар се бори с огнената стихия в Гърция.

Пореден ден с висок риск от пожари в Гърция

Днес е пореден ден с висок риск от пожари в Гърция, предупреждават властите. Температурите отново се покачват до 40 градуса. Овладян е частично огненият фронт в Пелопонес.  Значително е променена обстановката в област Илия, обхваната от мощен пожар вчера, съобщиха огнеборците.  С помощта на самолети и хеликоптери са загасени активните огнища,..

публикувано на 22.06.24 в 12:54

"Новини с добавена стойност" с Г-н Балев: Трансът на разума ражда чудовища

"Нека всички колеги да излязат от транса, в който са! Да разберат, че рушиме държавата. Да бъдем отговорни към хората!" - Делян Пеевски. Трансът, това е полубезсъзнателно състояние в пространството между съня и действителността.   Съществуват такива явления като наркотичен транс или пророчески транс, което е долу-горе едно и също. Някакви..

публикувано на 22.06.24 в 12:40

Китай заплаши Европейския съюз с търговска война

Ако следите мачовете от Европейското първенство по футбол, със сигурност Ви е направило впечатление, че сред основните спонсори са много китайски компании. Например производител на електромобили.  "Сигурни сме, че до 2030 година ще оглавим европейския пазар по продажби", убеден е шефът на компанията за Европа. Създадена едва през 2003 година,..

публикувано на 22.06.24 в 12:17

Пешеходка загина при катастрофа във Велико Търново

Възрастна пешеходка е загинала при катастрофа във Велико Търново. Произшествието е станало в района на гробищния парк. Инцидентът е станал в района на завой до гробищата в града. Лек автомобил, идващ от село Беляковец, е блъснал жената, която е била по средата на пътното платно.  "Тя е загинала на място. След удара автомобилът се е..

публикувано на 22.06.24 в 12:13

Роб Уотсън: Сривът на торите ще е политическо земетресение и загуба от исторически мащаб

В Обединеното кралство управляващата Консервативна партия преживява тежки дни вече по-малко от две седмици преди парламентарните избори на 4 юли. Всички социологически проучвания напоследък предвещават пълен крах на торите и най-лошото им представяне, откакто съществуват като партия. Освен това прогнозите са, че поне половината от министрите в..

публикувано на 22.06.24 в 11:25