Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Втори ден от благотворително мото- автомобилно шоу в подкрепа на донорството и трансплатнациите в София

Снимка: zajivot.bg

Благотворително мото- автомобилно шоу в парка до Терминал 2 на летище София  има за цел да популяризира донорството и трансплатнациите в рамките на Националната кампания "Да! За живот!"  Събитието, което ще продължи до утре включително, се организира от Софийските мотоклубове. 
Събраните средства ще се използват за закупуване на животоспасяващо оборудване. 
В прогрмата за днес е предвидено участие на Валя Балканска и 100 Каба гайди. 


По публикацията работи: Венцислав Василев

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Христин Стрижлев, Николай Янчовичин и Милен Митев

Програмите на БНР "Хоризонт", "Христо Ботев" и Радио София вече са достъпни в приложението radioplay.bg

Трите програми на БНР - "Хоризонт", "Христо Ботев" и Радио София вече са достъпни в приложението radioplay.bg - най-сваляната българска музикална платформа у нас за 2023 г. Генералният директор на БНР Милен Митев подписа Споразумение с Медиа Корп - Радиоплей. С подписването на договора аудиторията на Българското национално радио се разширява..

публикувано на 11.10.24 в 17:14

Българка на 16 години е убита във Виена

Българка на 16 години е убита във Виена, в квартал, известен с предлагането на платени сексуални услуги, съобщава БГНЕС. За престъплението е заподозрян 45-годишният мъж Инго С., който работи в сферата на финансите, съобщи австрийското издание Nachrichten...

публикувано на 11.10.24 в 16:53
Атанас Илков, вътрешен министър

МВР: Постъпили са близо 140 сигнала за изборни нарушения, в 14 от тях е имало данни за престъпления

Образувани са близо 50 досъдебни производства за престъпления против политическите права на гражданите. Това съобщи   министърът на вътрешните работи в служебния кабинет Атанас Илков. Постъпили са близо 140 сигнала, извършени са над 100 проверки, като почти една четвърт от тях са прекратени. В 14 от сигналите е имало данни за престъпления,..

публикувано на 11.10.24 в 16:49
Володимир Зеленски и Олаф Шолц

Шолц обяви нов германски пакет с военна помощ за Украйна в размер на 600 млн. евро

Германският канцлер Олаф Шолц обяви нов пакет военна помощ за Украйна на стойност 600 милиона евро, предадоха световните агенции. Това стана по време на посещението на украинския президент Володимир Зеленски в Берлин. Шолц също така обеща, че Киев ще получи общо 1,4 млрд. евро помощ до края на годината, която ще бъде осигурена от партньорите..

публикувано на 11.10.24 в 16:21
Браницки епископ Пахомий

Епископ Пахомий: Покаянието е основният път за промяна

Покаянието е основният път за промяна . Това каза пред БНР Браницкият епископ Пахомий, викарий на патриарха и митрополит Софийски Даниил, във връзка с изявлението на Светия синод за предстоящите парламентарни избори с призив за покаяние. "Това е основният път на осъзнаване на собствения грях и на собствената отговорност във всяко едно нещо...

публикувано на 11.10.24 в 16:21

От КЗП съобщават за измамени потребители, поръчали "мистериозни" кутии "The Box"

От Комисията за защита на потребителите съобщават за множество жалби от хора, поръчали “изненадващи”, “мистериозни” и друг вид кутии, наричани най-често “The Box”. Комисията призова потребителите да бъдат особено внимателни, когато поръчват стоки с неясно съдържание и неустановен произход, при неясни условия.  В социалните мрежи тече съблазнителна..

публикувано на 11.10.24 в 16:16
Държавен фонд

ДФЗ: Близо 4,6 млн. лева са изплатени на стопаните за компенсиране на щетите от природни бедствия

Близо 4,6 млн. лева са изплатени на стопаните за компенсиране на щетите от природни бедствия, съобщават от Държавен фонд Земеделие. Подпомагането се състои в директни помощи за напълно унищожени от градушки, слани и засушаване култури. Помощта е в размер на до 80% от действителните разходи за отглеждане на плодове и зеленчуци и до 40% за..

публикувано на 11.10.24 в 16:00