Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Левицата": СОС да отмени решението за удължаване на концесията на "Софийска вода" с 8 години

Снимка: Мария Филева

"Левицата" и кандидатът за кмет на София, предложен от "Изправи се. БГ", Никола Вапцаров внесоха искане за извънредно заседание на Столичния общински съвет, на което да се отмени решението за удължаване на концесията на "Софийска вода" с 8 години.

Според лидера на партията Мая Манолова решението е незаконно и е взето зад гърба на гражданите. 

"Внасяме искането за отмяна на решението на СОС за удължаване на концесията на "Софийска вода". И призивът към Йорданка Фандъкова е да не помисля да подписва удължаването на този концесионен договор от позорно решение, което трябва да бъде отменено. И призоваваме Фандъкова да не подписва този позорен договор буквално 2 месеца преди да изтече нейният пореден кметски, катастрофален мандат". 

Решението на СОС за сключване на допълнително споразумение за удължаване на концесията до 2034 година беше взето през ноември м.г., но все още не е подписано от кмета Фандъкова. По него има отрицателно становище на КЕВР, в което се поставя под съмнение икономическият баланс от концесията. 

По публикацията работи: Мария Йорданова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Хасан Насрала

"Хизбула" потвърди, че лидерът ѝ Хасан Насрала е бил убит, обеща да продължи борбата с Израел

Шиитската ливанска групировка "Хизбула" потвърди, че лидерът й Хасан Насрала е бил убит вчера, както съобщиха по-рано израелските военни. Това е станало при снощните въздушни удари по щабквартирата на подкрепяната от Иран групировка в гъсто населен квартал в Бейрут.  Израелската армия: Лидерът на "Хизбула" Хасан Насрала е елиминиран..

публикувано на 28.09.24 в 15:08

8 загинали и 11 са ранени при руска атака срещу медицински център в украинския град Суми

Осем души са загинали, а 11 са ранени при двойна руска атака срещу медицински център в североизточния украински град Суми, предаде Ройтерс. Лечебното заведение е било атакувано тази сутрин, при което е бил убит един човек и са нанесени материални щети. Последвала е и втора атака, след като сградата е била евакуирана, която обаче е причинила още..

публикувано на 28.09.24 в 15:05
Официалните лица при откриването на фестивала на побратимените градове в Ловеч

Откриха първия фестивал на побратимените градове в Ловеч

В Ловеч кметът Страцимир Петков и посланиците на Франция Жоел Мейер и на Германия Ирене Мария Планк откриха официално първото издание на фестивала на побратимените градове, който започна снощи в стария ловешки квартал "Вароша". БНР е медиен партньор. Фестивалът представя духа, традициите, културата, фолклора на Ловеч, Ерфурт и Лавал. Преминава под..

публикувано на 28.09.24 в 15:01

Опозицията в Гърция иска оставки, след като мигрант от Пакистан почина в полицейски участък

В полицейски участък в Атина преди три дни почина 37 годишен мигрант от Пакистан. Случаят предизвика протести на гърците. Опозицията иска оставката на министъра. Смъртта на мигрант в полицейски участък в Атина предизвика бурна реакция на недоволство сред гърците. Имаше протести в Атина и Солун пред полицейски участъци. Причината..

публикувано на 28.09.24 в 14:53

ЕС препоръча: Авиокомпаниите да избягват ливанското и израелското въздушни пространства

ЕС препоръча на авиокомпаниите да избягват ливанското и израелското въздушно пространство следващия месец. Израелската армия съобщи, че е поразила над 140 цели на "Хизбула" в Ливан "от снощи", както и че борбата с шиитската групировка не е приключила, след като по-рано оповести, че лидерът й Хасан Насрала е бил убит при снощните въздушни удари по..

публикувано на 28.09.24 в 14:23

36-годишен мъж с опасност за живота след катастрофа край севлиевското село Петко Славейков

С опасност за живота е 36-годишен мъж от Велико Търново, катастрофирал снощи челно в товарен автомобил край севлиевското село Петко Славейков. Инцидентът в станал малко преди 20:30 часа и участък от главния път София-Варна беше затворен за часове. На място е установено, че на прав участък от двулентовия път, при движение от София в посока Варна,..

публикувано на 28.09.24 в 14:10

Български граждани са изразили желание да се върнат в България заради усложнената ситуация в Бейрут

Български граждани и членовете на техните семейства са изразили желание да получат съдействие от посолството ни в Ливан за прибирането си в България заради усложнената ситуация в ливанската столица Бейрут, съобщиха от Министерството на външните работи.  Посолството в Бейрут е в постоянен контакт с тях. Към момента се проучват различните възможности за..

публикувано на 28.09.24 в 14:00