Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Делото за убийството на Евгения Чорбанова продължава на 19 септември

Близки на Евгения се събраха пред Съдебната палата, за да искат справедливост
Снимка: БГНЕС

В Софийския градски съд се проведе поредно заседание по делото за убийството на Евгения Чорбанова, чието тяло бе открито в куфар преди две години. На заседанието бяха изслушани вещи лица. 

Подсъдими са съпругът на убитата, сочен за физически извършител, и неговия баща, обвинен, че е помогнал на сина си да скрият тялото.

Заседанието по делото протече с изслушване на съдебно-медицински експертизи. Според вещите лица смъртта на Евгения е настъпила бързо, вследствие на кръвоизливи и задушаване, и по мъчителен за нея начин.

Следващото заседание по делото ще се проведе на 19 септември. Тогава се очаква да бъдат изслушани изводите и от останалите назначени експертизи.

Преди заседанието близки на жертвата се събраха пред Съдебната палата с искане за справедливост. Майката на убитата Капка Чорбанова каза, че не е нормално един убиец да бъде пуснат на десетата година. По думите й Орлин Владимиров е доказан психопат, и ако излезе на свобода може да има друга жена, която също да убие. 


По публикацията работи: Ерол Емилов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Община Пазарджик ще дофинансира детските млечни кухни

Община Пазарджик ще дофинансира детските млечни кухни на територията на общината, с което изхранването на децата от 9 месеца до три години ще се намали с близо 50 процента.  В момента цената на тристепенното меню варира между 5 и 6 лева. Мярката ще влезе в сила от следващата година.  Започват доставките по схемите "Училищен плод" и..

публикувано на 07.10.24 в 10:16
Станимир Михайлов

Върнатият от КС шеф на НЗОК трябва да бъде вписан в Агенцията по вписванията

Възстановеният с решение на Конституционния съд управител на Здравната каса Станимир Михайлов трябва да бъде вписан в Агенцията по вписванията, за да изпълнява правомощията си като ръководител на институцията, разпределяща бюджет от над 8 милиарда лева. Пред журналисти на влизане в сградата на Касата тази сутрин, той посочи, че ще се срещне с..

публикувано на 07.10.24 в 10:06
Австралийците Клаудия и Робърт Бъшоу прелетяха 15 хиляди километра, за да се венчаят в павликенското село Вишовград

Австралийци прелетяха 15 000 км, за да вдигнат тежка българска сватба

Австралийците Клаудия и Робърт Бъшоу прелетяха 15 хиляди километра от Сидни, за да се венчаят по българските обичаи в павликенското село Вишовград. Доведоха си 60 гости от Австралия и Великобритания, а лудата им сватба беше първата от години, която се случи в селцето с 250 жители. Булката ритна менчето с вода, поръсиха младоженците с жито..

публикувано на 07.10.24 в 09:55
Ицхак Херцог

Светът трябва да подкрепи Израел, заяви президентът Ицхак Херцог

Президентът на Израел Ицхак Херцог призова света днес, на първата годишнина от безпрецедентното смъртоносно нападение на палестинската радикална групировка "Хамас" на израелска територия, "да подкрепи Израел в борбата му срещу неговите врагове, предаде АФП. Седми октомври 2023 година оставя "белег върху човечеството", "белег на лицето на..

публикувано на 07.10.24 в 09:53

ЦИК определи: В Турция секциите за вота ще са 168, 112 – в Обединеното кралство

Централната избирателна комисия определи местата и държавите, в които да се образуват избирателни секции извън страната за предстоящите парламентарни избори на 27 октомври. 710 са секциите на този етап, в общо 57 държави., като в Украйна, Ливан,, Израел, Иран секции няма да има.  В съседна Турция отново ще се разкрият най много - 168,  а в..

публикувано на 07.10.24 в 09:50
Кремен Георгиев

Кремен Георгиев: "Топлофикация – София" не инвестира в производство на ток, за да се задържи над водата

Сагата с "Топлофикация – София" е над 15-годишна. След като не е намерен изход и нещата продължават да се задълбочават, ако нищо не се направи технически и технологично в тази топлофикация, няма откъде да дойдат пари дори за текущи задължения, камо ли за погасяване на старите . Това обясни пред БНР Кремен Георгиев, председател на Асоциацията..

публикувано на 07.10.24 в 09:06

Цветан Цеков: Спекулира се със сектор "Земеделие". Ние сме една разменна монета!

"Почти не вярваме, че има финансов ресурс, но чисто технически няма как да бъде прехвърлен. Когато бъдат поети ангажименти и не се изпълняват, винаги има недоволство" . Това заяви пред БНР Цветан Цеков, председател на Националната браншова камара "Плодове и зеленчуци". Земеделци отново са в протестна готовност. Недоволни са..

публикувано на 07.10.24 в 08:50