Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тежка загуба на волейболистите ни на старта на европейското първенство

България-Испания 1:3 гейма
Снимка: БТА

Волейболистите от националния ни отбор допуснаха тежка и неочаквана загуба в първата си среща на европейското първенство.

Българите отстъпиха на Испания с 1:3 гейма в зала “Конгресна” на Двореца на културата и спорта във Варна в първи мач от Група В.

Страната ни е съдомакин на Европейското първенство заедно с Италия, Северна Македония и Израел.

Съперници на възпитаниците на Пламен Константинов в Група В са още отбирите на Финландия, Украйна, Хърватия и Словения.

Следващата среща на нашите волейболисти е в четвъртък срещу Финландия от 20.30ч.


По публикацията работи: Борислав Нинов

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Един Терзич

Един Терзич: Заслужавахме повече от загуба

Старши треньорът на Борусия (Дортмунд) - Един Терзич, свиква с болезнени финали. Неговият отбор пропусна да спечели титлата в Бундеслигата през миналия сезон в последния мач, а на "Уембли" загуби финала на Шампионската лига с 0:2 от Реал Мадрид, въпреки че игра много добре в хода на двубоя. "Заслужавахме повече от загуба с 0:2, особено през..

публикувано на 02.06.24 в 08:25
Карло Анчелоти

Карло Анчелоти: Беше много трудно, но спечелихме! Мечтата продължава

Старши треньорът на Реал (Мадрид) - Карло Анчелоти, продължи успехите си в Шампионската лига, като завоюва рекорден пети трофей като мениджър, но призна, че Борусия (Дортмунд) е притеснил отбора му, преди "белите" да стигнат до победата с 2:0. "Никога не се свиква с това", каза 64-годишният Анчелоти, който е печелил Шампионската лига два..

публикувано на 02.06.24 в 08:13
Волейболистките загубиха и от Сърбия – 1:3

Волейболистките загубиха и от Сърбия – 1:3

Женският ни национален отбор по волейбол допусна шеста загуба в турнира Лига на нациите, след като на турнира в американския град Арлингън отстъпи срещу тима на Сърбия с 1:3 (25:18, 21:25, 17:25, 16:25) гейма. Така българките са последни в класирането с една победа и шест поражения, а заключителният им мач в Арлингтън е срещу Германия. Лидер..

публикувано на 02.06.24 в 07:45
Реал (Мадрид) е шампион на Европа за рекорден 15-ти път

Реал (Мадрид) е шампион на Европа за рекорден 15-ти път

Отборът на Реал (Мадрид) стана клубен шампион на Европа за рекордния 15-ти път в историята си. Във финала на стадион "Уембли" в Лондон "белите" се наложиха с 2:0 срещу Борусия (Дортмунд) с голове на Даниел Карвахал и Винисиус Жуниор след почивката, осигурявайки втори успех за мадридчани в последните три сезона. Първият шут в двубоя дойде в..

публикувано на 02.06.24 в 00:30
Григор Димитров се класира за четвъртия кръг

Григор Димитров се измъчи с квалификант, но продължава в Париж

Григор Димитров се класира за четвъртия кръг на Откритото първенство по тенис на Франция. Най-добрият български тенисист, поставен под номер 10 в схемата, се наложи трудно с 6:3, 7:6 (4), 4:6, 6:4 срещу квалификанта Зизу Бергс (Белгия), който се намира на 104-то място в световната ранглиста. Двубоят започна в петък, но заради непрестанните..

публикувано на 01.06.24 в 23:41
Александър Зверев

Зверев оцеля на „Ролан Гарос“, Медведев и Оже-Алиасим също продължават

Германската тенис-звезда Александър Зверев мина през петсетов маратон, за да оцелее на турнира "Ролан Гарос" и вече е в четвъртия кръг. Номер 4 в основната схема на Големия шлем в Париж беше пред шокиращо отпадане, след като в петия сет изоставаше с 1:4 от номер 26 Талон Грийкспор (Нидерландия). И изглеждаше разочарован, докато спореше със..

публикувано на 01.06.24 в 22:57
Милен Желев

Българин подписа нов договор с румънския Оцелул

Българският защитник Милен Желев ще остане поне още един сезон в актуалния си клуб Оцелул (Галац), след като ръководството реши да се възползва от опцията и удължи договора му до юни 2025-а година, съобщи monitoruldegalati.ro. "Оцелул започва да очертава контурите на отбора за следващия сезон. Крайните защитници Милен Желев и Мигел Гомеш..

публикувано на 01.06.24 в 19:45