Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Челси се измъчи с Уимбълдън, но не допусна изненада в Купата на Лигата

Челси трябваше да прави обрат срещу АФК Уимбълдън, за да се добере до третия кръг на “Карабао Къп”. Отборът на Маурисио Почетино се наложи с 2:1 на “Стамфорд Бридж” и продължава напред. 

Гостите, които се състезават в Лига 2, изненадвaщо поведоха с гол на Джеймс Тили от дузпа в 19-ата минута, но в самия край на първото полувреме и Челси получи наказателен удар, а Чуквононсо Мадуеке изравни от бялата точка. Победата на “сините” донесе появилият се от пейката Енцо Фернандес в 72-ата минута.

Двата отбора са разделяни от 63 места в йерархията на английския футбол, но това не си пролича в началото на двубоя. Почетино заложи предимно на резерви, като атаката водеше младокът Мейсън Бърстоу, а сред стартовоте 11 попаднаха още защитникът Башир Хъмфрис и халфовете Чимуаня Угочукву и Диого Морейра. Въпреки очакванията, че ще бъде продаден в края на трансфрения прозорец, Марк Кукурея също получи шанс от новия мениджър на Челси.

До дузпата за АФК Уимбълдън се стигна след лоша преценка на вратаря Роберт Санчес, който понечи да боксира топката, но удари Хари Пел. Тили не сгреши при изпълнението и хвърли в екстаз феновете на гостите.

Малко преди почивката Мадуеке, който направи най-добро впечатление с изявите си сред всички футболисти на Челси, беше повален в наказателното поле и сам превърна дузпата в гол за 1:1. 

Почетино усили атаката с включването на Николас Джаксън, а в средата на втората част се появиха и Енцо Фернандес и Мало Густо. В 72-ата минута Фернандес се възползва от груба грешка на стража на гостите Алекс Бас и се разписа на празна врата, носейки победата на Челси.

Евертън също се класира за третия кръг на турнира. "Карамелите" се наложиха с 2:1 над Донкастър. Точни за отбора на Шон Дайч бяха Бето и Арно Данжума след почивката. Преди това Джо Айрънсайд даде преднина на домакините.

Изненадата на вечерта поднесе третодивизионният Линкълн, който елиминира Шефилд Юнайтед. "Остриетата" не успяха да вкарат гол в редовното време, а при дузпите пропуски на Луи Марш, Бени Траоре и Джон Игън ги изхвърлиха от турнира.  

Бърнли надви с 1:0 като гост Нотингам, а в герой за отбора на Венсан Компани се превърна новото попълнение Зеки Амдуни. Швейцарският национал отбеляза гола на победата в 90-ата минута след пас на Джош Браунхил.

Блекбърн не показа никаква милост към Харогейт и разгроми състава от Лига 2 с 8:0. Гостите отправиха общо 33 удара към противниковата врата и головете валяха един след друг. Два пъти се разписа единствено Джон Бъкли.


По публикацията работи: Кръстина Иванова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Спартак Плевен победи Рилски спортист и изравни резултата в полуфиналната серия

Отборът на Спартак Плевен победи Рилски спортист с 83:81 (19:22, 19:20, 26:21, 19:18) като домакин в зала „Балканстрой“ в Плевен в четвъртия мач от полуфиналния плейоф между двата тима в Националната баскетболна лига за мъже (НБЛ) и изравни резултата в серията на 2:2 успеха. Решителният пети двубой ще се играе на 17 май в Самоков. Талиб Занна бе..

публикувано на 14.05.24 в 21:32
Фернандо Каранга

Каранга и Текпетей с общо 10 мача наказание от Дисциплинарната комисия на БФС

Дисциплинарна комисия към Българския футболен съюз наложи солидни санкции за футболистите на ЦСКА-София Луис Фернандо Да Силва Монте-Каранга и Бърнард Текпетей от Лудогорец след срещата между двата тима от 32-ия кръг на Първа професионална лига. Каранга бе санкциониран със спиране на състезателни права за общо шест мача, а Текпетей - за четири...

публикувано на 14.05.24 в 20:06

Волейболистките на България загубиха от Нидерландия в Лигата на нациите

Представителният тим на България по волейбол за жени отстъпи пред Нидерландия с 0:3 (14:25, 20:25, 22:25) в турския курорт Анталия в първа среща от първата седмица във волейболната Лига на нациите (VNL) за 2024 година.  Следващият двубой на българските националки ще бъде на 16 май срещу Япония от 17:00 часа. В Анталия следват мачове срещу Италия на 17..

публикувано на 14.05.24 в 18:46
Георги Дерменджиев

Георги Дерменджиев: Трябва да се помни, че трофеят се решава в един мач

Старши треньорът на Лудогорец (Разград) Георги Дерменджиев демонстрира спокойствие и увереност на днешната пресконференция преди финала за Купата на България срещу Ботев (Пловдив). От думите му стана ясно, че е наясно със състава, всички елементи от играта са тренирани, а също така и неговите футболисти имат достатъчно опит в такива мачове. Единствено..

публикувано на 14.05.24 в 17:02
Адриан Андреев

Адриан Андреев приключи участието си на турнира в Оейраш

Адриан Андреев отпадна в първия кръг на турнира по тенис от сериите "Чалънджър" Оейраш (Португалия) с награден фонд 74825 евро. Преминалият през квалификациите българин загуби от поставения под номер 6 в основната схема Роман Андрес Буручага (Аржентина) с 6:7(6), 3:6 след малко повече от два часа игра. 

публикувано на 14.05.24 в 15:35
Григор Димитров

Григор Димитров отпадна на осминафиналите на тенис турнира в Рим

Григор Димитров загуби от американеца Тейлър Фриц с 2:6, 7:6 (11), 1:6 на осминафиналите на тенис турнира от сериите Мастърс 1000 в Рим с награден фонд почти 7,9 милиона евро. Мачът продължи 2 часа и 43 минути. Българинът подобри постижението си от миналата година, когато отпадна в третия кръг в Рим от Новак Джокович.  Димитров спечели 88 440 евро от..

публикувано на 14.05.24 в 15:13

ЦСКА София внесе 21 373 500 лева за реконструкцията на стадион „Българска армия“

От ЦСКА съобщиха, че днес бяха внесени 21 373 500 лева в „Спортни имоти Българска армия“ (СИБА) - съвместното дружество между държавата и „армейците“. “С това изпълнихме законовия си ангажимент да инвестираме общо 28 498 000 лв. в дружеството. Средствата ще бъдат използвани за реконструкция и модернизация както на стадион „Българска армия“, така и..

публикувано на 14.05.24 в 15:04