Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Още един отпада от състава на България

Снимка: БГНЕС

Българският национален отбор по футбол намаля с още един важен играч и това е нападателят на Спарта (Прага) Мартин Минчев. Той е получил мускулна травма на крака и при тази ситуация лекарският щаб е обяснил на селекционера Младен Кърстаич, че 21-годишният варненец няма как да бъде използван. Шампионът на Чехия вече е освободен от лагера, клубният му отбор е информиран да го чака на Летището в Прага и какво лечение трябва да му бъде предписано.

При това положение ситуацията в тима става доста тревожна, тъй като излизането на Минчев означава играч номер 6 от основните планове на Кърстаич, който отпада от сметките. Само преди няколко дни стана ясно, че защитникът на Специя Петко Христов също е получил контузия и няма как да играе. При тази ситуация той изобщо не пристигна на лагера в Бояна. Светослав Вуцов, който е основен вариант за вратарския пост, също не е в най-доброто си състояние и едва преди дни започна да пази за втория отбор на Славия. С контузия е и крилото на Левски (Сф) Марин Петков, който вкара гола за националния тим при гостуването на Литва.

Дълготрайна и тежка се оказа контузията на Антон Недялков. Лидерът в защитата на Лудогорец (Рз) все още не може да се оправи от възпалителни процеси в костта на петата, а новото първенство вече върви към осмия си кръг.

Филип Кръстев, който направи трансфер в Мейджър-Лигата на САЩ, пък не е в отбора заради прекалено краткото време за адаптация. Така Кърстаич ще бъде лишен и от неговите конструкторски качества.

При този буквално трансформиран състав, в атаката на България за мачовете с Иран и особено за важната квалификация с Черна гора, опциите не са никак големи. До капитана Кирил Десподов остава ветеранът Спас Делев, както и пълният дебютант Преслав Боруков. За атаката е повикан и Георги Русев от ЦСКА 1948, но неговите функции са повече на крилото или като втори нападател. Все още не е ясно дали сръбският селекционер на лъвовете ще търси нов човек за атаката или ще разчита на наличния потенциал.

Иначе националният тим на България направи днес първа тренировка под проливния дъжд на базата на БФС в Бояна. Тимът ще се готви на терените на централата, а ден преди мача с Иран ще пътува за Пловдив.


По публикацията работи: Христо Денев

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Григор Димитров

Отложиха мача на Григор Димитров на "Ролан Гарос" заради дъжд

Григор Димитров води с 6:3, 2:1 (с пробив) срещу белгиеца Зизу Бергс в третия кръг на Откритото първенство на Франция по тенис, но заради непрестанния дъжд в Париж ще трябва да доиграе мача си в събота.  Двамата с Бергс нямаха никакъв късмет, защото първо предишните два мача (на двойки и сингъл) при жените продължиха по 3 часа и вместо към 16:00,..

публикувано на 31.05.24 в 22:37

ЦСКА 1948 ще играе в Европа след прекъснат мач и бой на стадиона

Плейофният мач за класиране в Лигата на конференциите между отборите на ЦСКА София и ЦСКА 1948 беше прекъснат в 88-ата минута. Резултатът на Националния стадион "Васил Левски" беше 2:0 в полза на ЦСКА 1948, а привържениците на ЦСКА София от сектор "Г" навлязоха на пистата, счупиха една от телевизионните камери, а един от униформените полицаи беше..

публикувано на 31.05.24 в 22:17
Яник Синер

Яник Синер ще играе в четвъртия кръг на Откритото първенство по тенис на Франция

Яник Синер се класира за четвъртия кръг на Откритото първенство по тенис на Франция. Поставеният под номер две италианец се наложи с 6:4, 6:4, 6:4 срещу Павел Котов. Двубоят на корт "Филип Шатрие" продължи 2 часа и 27 минути, а победителят записа трети пореден успех в три части във френската столица. 22-годишният Синер постигна общо три пробива в..

публикувано на 31.05.24 в 20:37
Ига Швьонтек

Ига Швьонтек се класира за четвъртия кръг на "Ролан Гарос"

Ига Швьонтек се класира за четвъртия кръг на Откритото първенство по тенис на Франция. Поставената под номер 1 полякиня, която защитава титлата от последните два сезона, се наложи с 6:4, 6:2 срещу Мари Бузкова навръх своя 23-ти рожден ден. Швьонтек, която постигна общо четири пробива срещу само един в полза на непоставената чехкиня, се класира за..

публикувано на 31.05.24 в 20:32

Пламена Георгиева пред БНР: Мотивирам се още повече, когато се състезавам срещу мъже

Най-голямото индивидуално отличие в брейка и тази година беше спечелено от българка. C танцов псевдоним Bgirl Fire Bird, Пламена Георгиева вече е двукратен шампион в категория девойки до 18 години. Тази година тя спечели златото на първенството на планетата по брейкинг„WorldKidz Breaking Champion“ в Любляна, Словения. В категорията на Пламена..

публикувано на 31.05.24 в 19:51
Национален отбор на България по футбол

Националите започнаха подготовка за контролите с Румъния и Словения

Националният отбор по футбол на България започна днес подготовката си за двата мача през юни, които се явяват и генерална репетиция за началото на турнира Лига на Нациите, който започва от септември. "Лъвовете" гостуват на Румъния на 4-и юни, а четири дни по-късно ще срещнат друг финалист на Евро 2024 – Словения на стадион "Стожице" в Любляна. Отборът..

публикувано на 31.05.24 в 06:26
ЦСКА София - ЦСКА 1948

ЦСКА София и ЦСКА 1948 в битка за Европа, пряко по "Хоризонт"

Отборите на ЦСКА София и ЦСКА 1948 ще се изправят един срещу друг в баража за участие в Лигата на конференциите тази вечер от 20.00 часа. Двубоят на Националния стадион "Васил Левски" ще предаваме пряко по програма "Хоризонт" на БНР. Той ще определи последния български участник в евротурнирите през следващия сезон. Лудогорец вече си осигури участие в..

публикувано на 31.05.24 в 06:19