Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Забраните за пиене на вода и къпане в морето край Царево остават

Снимка: БГНЕС

Забраните за консумация на питейната вода в Община Царево и за къпане в морето остават в сила.

От Регионалната здравна инспекция в Бургас предстои да вземат за четвърти път проби за анализ днес.

Засега резултатите на пробите показват все още влошени показатели, въпреки че водата за битови нужди вече не е толкова мътна.


По публикацията работи: Ерол Емилов

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

С безплатни прегледи стартира национална кампания за борба с хипертонията

Българската лига по хипертония провежда националната си кампания за измерване на кръвното налягане, посветена на предстоящия в петък Световен ден за борба с хипертонията. Днес пред Военномедицинската академия в София кардиолози ще преглеждат безплатно желаещи, а във Факултета по дентална медицина ще се провеждат безплатни прегледи за пародонтит...

публикувано на 15.05.24 в 07:28
Димитър Главчев

Министрите разглеждат доклада за бюджета за първото тримесечие

По време на заседание на Министерски съвет (МС) днес служебното правителство ще одобри днес доклад за изпълнението на държавния бюджет през първото тримесечие на годината. Министрите се събират на заседание и ще осигурят допълнителни разходи по бюджета на Министерството на културата. С решения ще се отчуждават имоти за нуждите на..

публикувано на 15.05.24 в 07:24

Планова профилактика на предаватели

На 15 май  от 9 до 17 часа   ще бъде извършена планова техническа профилактика на предавателите на ултракъси вълни: БАБЯШКА ЧУКА 4  на честота 87.6 MHz,  ВЕНЕЦ 4 на честота 102 MHz, ВЕНЕЦ 5 на честота 104.3 MHz, ЕЛИСЕЙНА 4 на честота 100.1 MHz, излъчващи програма „Хоризонт“. Възможни са прекъсвания на сигнала. Може да слушате програмата..

публикувано на 15.05.24 в 07:00

Плевен празнува!

С концерти, изложби, спортни прояви, тържествен ритуал и връчване на почетно звание в Плевен посрещат 15 май – празника на града . Изборът на датата 15 май е свързан с Пролетния плевенски панаир, който започвал в третия понеделник на месец май. Според историците през 30-те години на XX век този панаир е бил без конкуренция в страната по своите..

публикувано на 15.05.24 в 06:45

Кипър ще постигне 100% покритие с оптични влакна до края на 2025 г.

Кипър ще стане първата страна в Европа, която ще покрие 100% населението си с високоскоростни връзки с оптични влакна. Тази цел се очаква да бъде постигната със започващия проект за разширяване на мрежата със свръхвисок капацитет, който трябва да бъде изпълнен до края на 2025 г., обявиха от правителството. С новия мащабен проект в целия Кипър,..

публикувано на 15.05.24 в 05:27
Президентът на Русия Владимир Путин

Владимир Путин подкрепя плана на Китай за конфликта в Украйна

Руският президент Владимир Путин е заявил в интервю за агенция "Синхуа", че подкрепя плана на Китай за мирно уреждане на украинската криза. Пекин има цялостно разбиране за факторите, което стоят зад кризата, посочил Путин пред китайската държавна информационна агенция. Москва остава отворена за диалог и преговори за разрешаване на конфликта, който..

публикувано на 15.05.24 в 05:22
Операция по спасяване на мигранти източно от Кипър.

Напрежение между Кипър и Ливан заради незаконната миграция

Правителството в Никозия призова във вторник Бейрут да спазва поетите към Европейския съюз ангажименти за справяне с незаконната миграция.  Новото напрежение между двете страни бе предизвикано от искането на водача на "Хизбула" Хасан Насрала ливанските власти да пуснат лодките със сирийски мигранти към Кипър. Лидерът на мощното ливанско шиитско движение..

публикувано на 15.05.24 в 05:15