Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Турция арестуваха двама български граждани, пренасяли дрога с линейка

Снимката е илюстративна.
Снимка: БНР архив

Истанбулската полиция е задържала двама български граждани, които са внесли в линейка от България общо 116 килограма дрога. Това съобщи министърът на вътрешните работи на Турция Али Йерликая.  

В пост в социалната мрежа Фейсбук турският министър написа, че отделът за борба с наркотрафика на истанбулската полиция са идентифицирали двама заподозрени български граждани, които се опитали да внесат наркотици от България в Турция в линейка.  

"При претърсването на превозното средство са иззети 84 килограма скънк (силна марихуана) и 32 килограма кокаин в кутии, скрити в рафтове, съдържащи медицински консумативи. Задържани са двама български граждани в превозното средство.

Поздравявам нашите полицейски служители, които извършиха операцията. Винаги сме на врата на търговците на отрови, решени сме да направим живота им труден, където и да се намират", написа  в личния си профил във Фейсбук турският вътрешен министър. 

Той публикува и видео, свързано със случая: 

По публикацията работи: Мария Йорданова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

75 пожара са потушени за последното денонощие, двама души са пострадали

75 пожара са потушени в страната през последното денонощие, двама души са пострадали, съобщиха от Главната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението".  Пожарникарите са реагирали на 117 сигнала, 10 са били в жилищни сгради, един в промишлена, а-  три във временни постройки. Организирани са близо 40 спасителни операции. Имало е обаче и..

публикувано на 16.06.24 в 13:10

Израел съобщи за тактически паузи в боевете в Ивицата Газа

Израелската армия съобщи днес за ежедневни паузи в боевете край маршрут в южната част на Ивицата Газа, за да облекчат доставките на помощи след месеци на предупреждения за гладуващи палестинци, предаде АФП. Съобщението за "локални, тактически паузи на военната дейност" в рамките на деня в района на Рафах идват ден след смъртта на 8 израелски..

публикувано на 16.06.24 в 12:54

Новата седмица започва с максимални температури между 30° и 35°

През нощта ще бъде ясно със слаб южен вятър. Утре ще бъде слънчево , след обяд над планинските райони в западната половина от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали. Възможно е и да прегърми. Ще духа слаб вятър от западната четвърт. Максималните температури ще са предимно между 30° и 35°, в София - около..

публикувано на 16.06.24 в 12:38

Цветелина Пенкова: Нужна е глътка свеж въздух и смяна на лицата в БСП

Процесите, които се случват в БСП - на промяна, на обновяване, бяха необходими , каза пред БНР Цветелина Пенкова, която спечели евродепутатско място с листата на БСП. " Понякога наистина е нужна глътка свеж въздух и смяна на лицата, за да можем да продължим напред. /.../ Считам, че след всяка криза идва период на възход и ние сме на прага на..

публикувано на 16.06.24 в 12:27

Температури от 13-14 градуса привличат туристи на Седемте рилски езера

Летният сезон на Седемте езера стартира, този уикенд стотици туристи и планинари са по циркуса, казаха за БНР от спасителната служба в Дупница, която ще осигури денонощни дежурства на eзерата от 29 юни. Последните дни имало и два леки, без сериозни последствия инциденти с туристи, разказа спасителят Божидар Джокин: "Имахме акции последните..

публикувано на 16.06.24 в 12:14

ТЕЦ "Бобов дол" отново спря - този път заради приключващ ремонт на трети блок

ТЕЦ "Бобов дол" отново спря работа от петък вечерта до понеделник сутрин - причината е приключващ ремонт на трети блок, каза за БНР изпълнителният директор на дружеството инж. Любомир Спасов. Последните месеци централата спираше няколко пъти през почивните дни - по време, когато и цените на електроенергията на борсата бяха ниски...

публикувано на 16.06.24 в 12:00

Радан Кънев: ПП-ДБ няма политическо бъдеще в сегашния си вид

" Тази коалиция във вида, в който е, няма видимо политическо бъдеще . Вече подкрепата е твърде ниска. Тенденцията е пределно ясна. Продължаването на същата политика, независимо от оставката на Христо Иванов, няма как да промени нещо. Ние сме си на пързалката и тя е добре намазана, посоката е надолу ". Това коментира пред БНР Радан Кънев,..

публикувано на 16.06.24 в 11:55