Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Очакват се значителни повишения на речните нива

Река Камчия
Снимка: Община Шумен

В резултат на валежи в събота се очакват значителни повишения на речните нива във водосборите на реките западно от р. Русенски Лом, в горните части от водосбора на р. Камчия (над яз. "Камчия"), в целия Източнобеломорски и Западнобеломорски басейн, предупреждават от Министерството на околната среда и водите.

Има опасност от възникване на поройни наводнения.

Столичната община започна постоянно наблюдение на речните нива, общинските язовири и почистване на дъждоприемни шахти и оттоци.

За утре е издаден оранжев код за цялата страна. В 13 области от западната половина на страната за значителни валежи от дъжд и гръмотевици.

В областите Велико Търново, Габрово, Стара Загора и Кърджали - за силен поривист южен вятър и значителни валежи от дъжд. В останалите 11 области от Източна България - за силен южен вятър. 

По публикацията работи: Георги Даскалов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Васил Божков

Отложиха разпоредителното заседание "хазартното дело" срещу Божков

Заради пропуск на съдебния състав, разпоредителното заседание по т. нар. хазартно дело срещу Васил Божков беше отложено за началото на юли. Освен него, овинени по делото са още 9 души. Очаквайте подробности!

публикувано на 14.06.24 в 10:09
Марин Георгиев

Марин Георгиев: Моите спомени са моите рани

"Аз не пиша, аз се изповядвам в тази книга. Моите спомени са моите рани." Това каза за книгата си "Заговорът на мъртвите" литературният критик, поет, преводач и журналист Марин Георгиев. Той обясни, че обхванатият в книгата период се простира от 1967 г. до 2023 г. "Най-добрият жанр е без жанр. Мемоарното, пластичното, анализът на текста..

публикувано на 14.06.24 в 09:56

НБУ ще вдъхновява млади таланти в областта на дизайна, рекламата и пиара

Нов български университет организира "Рекламно междучасие" - проект, който насърчава младежи в областта на дизайна, рекламата, комуникациите, пиара и маркетинга.  Няма по-важна мисия за един университет от това да вдъхновява младите хора , каза пред БНР доц. Кристиян Постаджиян.  "В една от най-търсените области на знание - комуникацията,..

публикувано на 14.06.24 в 09:53

Очакват екстремни жеги в Кипър - 45-46 градуса

В Кипър днес ще е най-горещият ден тази седмица. Обявен бе първият за годината "червен код" за екстремни температури, с очаквани рекордни стойности от 45 градуса. Училищата днес са с намалени часове. Червеният код е в сила от 11 до 17 ч. 45 градуса се очакват днес във вътрешността на страната, като не е изключено да бъдат измерени и 46..

публикувано на 14.06.24 в 09:35

Ден на доброволния и безвъзмезден кръводарител във ВМА

Ден на отворените врати се провежда днес в центъра по трансфузионна хематология във ВМА. За 20-и път там отбелязват Деня на доброволния и безвъзмезден кръводарител. Броят на безвъзмездните кръводарители се увеличава , съобщи кап. д-р Елисавета Грънчарова. По думите ѝ, много хора започват да даряват заради това, че техен родител е..

публикувано на 14.06.24 в 09:32
Александър Джартов

Александър Джартов: Към момента няма критични участъци

" Към момента няма критични участъци . В София има няколко сигнала за паднали дървета основно. Няма усложнения и произшествия ".  Това заяви пред БНР главен комисар Александър Джартов - директор на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението".  "Нямаме сигнали за усложнена обстановка. Имаме 8 сигнала за паднали дървета и..

публикувано на 14.06.24 в 09:24
Велислав Величков

Велислав Величков: Пеевски ще пише промените в Закона за съдебната власт

Слонът в стаята се нарича главен прокурор . Докато не отпадне длъжността главен прокурор нито един проблем в системата няма да се реши и политическият натиск няма да спре. Политиката не е излязла от прокуратурата. Това мнение изрази пред БНР Велислав Величков от инициативата "Правосъдие за всеки". Когато обвиняваше Гешев, Сарафов..

публикувано на 14.06.24 в 09:10