Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Талантът Божидар Аврамов ще участва на „Рамус София къп“ след почти половин година отсъствие от състезания

Един от най- големите ни таланти в олимпийското таекуондо Божидар Аврамов се завръща на състезателния доджанг след пауза от половин година. Възпитаникът на Димитър Михайлов ще се бори за отличията по време на десетия турнир "Рамус София къп" и то в нова категория. Сребърният медалист от Мултиевропейските игри ще изпробва своите възможности в  категория 74 килограма.

„За тези  месеци не бих казал, че съм се подготвял. По лични причини - здравословни реших да си взема почивка и всъщност да си отговори на въпроса как искам да продължавам? Искам ли да продължавам със спорта? Та в крайна сметка искам да се занимавам със спорт, защото няма една вечер, в която аз да заспя и да не си мисля за това как ще се върна. Наистина много ми се играе, липсва ми, може би просто правилното решение беше да сменя атмосферата малко. По отношение на предстоящото състезание – това е силен ранкингов турнир за кадети, младежи и  девойки. Ние досега сме организирали София оупън, който е много силен ранкингов, турнир за мъже и жени, но тази година поради странични причини ще организираме само ранкингов турнир за младежи и кадети и девойки“ сподели специално за БНР Божидар Аврамов и допълни


"Най- вълнуващото, че сега като че ли започвам  на чисто.  За момента първата  ми цел е  да се стабилизирам, да бъда успешен и същевременно здрав, защото това беше моят най - голям проблем – аз не бях нито физически, нито психически, нито емоционално здрав. Главната ми цел е да започна да се състезавам, ако трябва на по- ниски и рангови турнири. Надявам се имам шанс да бъда селектиран за европейската квалификация за олимпиадата другата година. Сравнително скоро е,  и съответно аз трябва малко по -бързо да се мобилизирам. За момента имаме план да мине този турнир за да видя в каква форма съм. В края на месеца и има турнир с ранг G1 в Босна. Там обмисляме да ходим. Естествено, не е сигурно  но за момента тези две състезания са ми пред очите, а  за другата година все още е неизвестно"

Домакин на "Рамус София къп" утре и в неделя ще е столичната „Асикс Арена“. Заявка за участие в турнира са подали над 900 състезатели от 21 държави. Турнирът се организира по повод 1 ноември - Ден на народните будители.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Радослав Янков

Банско приема за първи път в историята световна и европейска купа по сноуборд през 2025 година

Банско ще приеме за първи пътв историята световна и европейска купа по сноуборд през 2025 година.Българската федерация по ски получи домакинствата  на двете състезания по време на календарната конференция на Международната централа  в Порторож.  Световната купа, която ще се проведе в олимпийската дисциплина паралелен гигантски слалом е предвидена за..

публикувано на 14.05.24 в 11:16
Давид Давидов

Давид Давидов: За да завършим селекцията при мъжете ни трябват още двама състезатели

Радослав Арсов е новият старши треньор на женския отбор по волейбол  на Левски.Специалистът подписа договор със „сините“ за три години. „Получих предложение от ръководството на клуба и се запознах с целите през следващите няколко години. Основен фактор в моя избор беше фактът, че клубът разполага с много модерна структура и условия за работа...

публикувано на 14.05.24 в 10:21

Григор Димитров открива днешната програма на турнира в Рим

Григор Димитров ще открие днешната програма на тенис  турнира от сериите “Мастърс 1000” в Рим.  Първата ни ракета ще се изправи срещу американеца Тейлър Фриц на централния корт. Очаква се двубоят да започне в 12:00 часа. Ако спечели срещу Фриц, в четвъртфиналите Димитров ще играе срещу Александър Зверев или Нуно Боржеш, от когото загуби на Australian..

публикувано на 14.05.24 в 06:22

Ботев (Враца) с важна победа в битката за оцеляване

Ботев (Враца) запази надежди за оставане в елитното ни футболно първенство след скъпоценна победа с 1:0 у дома срещу прекия конкурент за оставане в елита Хебър Пазарджик.Марко Мажуга отбеляза единствения гол през първата част и Ботев остава на предпоследното 15-о място, но вече само на 2 точки от 14-ия Хебър. Ботев Враца бе по-мотивираният..

публикувано на 13.05.24 в 22:26

Балкан взе аванс в полуфинала с Черноморец

Шампионът Балкан надделя над Черноморец с 82:79 (19:17, 25:23, 12:17, 26:22) като домакин в „Арена Ботевград“ в третия мач от полуфиналния плейоф между двата отбора в Националната баскетболна лига за мъже (НБЛ) и е само една победа от класиране на финала и нова крачка към защита на титлата си. Балкан поведе с 2:1 успеха в серията, в която се..

публикувано на 13.05.24 в 21:43

Етър и Локомотив (София) поделиха точките

Етър и Локомотив (София) завършиха 1:1 на стадион "Ивайло" във Велико Търново в мач с три червени картона от 32-рия кръг в елитното ни футболно първенство.Двубоят започна с минута мълчание в памет на бившия треньор и футболист на Локомотив (София) Данило Дончич, който почина внезапно в началото на май. Етър, който вече изпадна от елита, игра..

публикувано на 13.05.24 в 20:02

Наско Сираков: В спорта няма място за насилници!

Преди мача срещу Черно море от българското първенство по футбол бе "направен поредният опит да бъде потъпкано достойнството на ПФК Левски", заяви мажоритарният собственик на отбора Наско Сираков. Той публикува изявление, в което призова феновете и държавата да се изправят "срещу чудовищното лице на омразата". Реакцията на Наско Сираков е..

публикувано на 13.05.24 в 19:09