Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Проф. Даниела Дашева: Търсим фирми, които да поемат част от издръжката на залите "София" и "Асикс"

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Министерството на младежта и спорта продължава да търси фирми, които да поемат част от издръжката на двете най-големи спортни зали в София, но желаещи за сега няма, това съобщи специално за БНР зам.-министъра проф. Даниела Дашева.

„Арена София от една година е без официален спонсор. Отправени са многократни покани към различни институции, основно банки и застрахователни компании, които да поемат ангажимент тази зала да носи тяхното име. До ден днешен не е постигнато никакво споразумение. Има интерес от страна на компаниите за залагания, като се има предвид, че това съоръжение е предназначено за спорт и за детски спорт, ние не се насочваме към тях. Много е трудно, няма желаещи. На 11 ноември изтича окончателно договора за „Асикс Арена“ т.е. и тя вече ще е без генерален спонсор. След 11 –ти ще бъде обявена процедура за търсене на спонсор и за нея. Дали ще бъде намерен такъв, това е друг въпрос, но процедурата ще бъде обявена, така както министърът на спорта доц. Илиев желае да се случи“, обясни проф. Дашева.

Тя отрече слуховете, че дружеството „Сердика спортни имоти“, в което се намират базите на ЦСКА ще бъде закрито.

„Това не е коментирано. Дружеството за сега остава. Всички съоръжения, които са към него са в много окаяно състояние. Дълги години е имало разруха, за да може сега за кратко време да се преодолее тази криза на съоръженията. Там се намира и спортното училище на ЦСКА, което трябва да ползва част от съоръженията, но това не може да се случи, защото те вече не са пригодни за спорт. Трябва много сериозно да се помисли дали трябва и какъв вид ще съществува тази спортна инфраструктура“

От спортното ведомство имат идея в столицата да бъдат изградени и тренировъчни многофункционални центрове, но все още няма яснота къде да бъдат построени.

„Обсъждаме какви да бъдат тези тренировъчни центрове, къде да бъдат построени. Там където е спортното училище е удачно да бъде построен такъв център. За това трябват средства. За това ще има широка дискусия, за да се видим какво да запазим“

Какво е бъдещето на волейболната зала и на тези по гимнастика и акробатика, които също са част от базата на ЦСКА можете да чуете в звуковия файл.

В последните дни Министерството на младежта и спорта подготви няколко програми, които да подпомогнат дейността на спортните федерации, спортистите и треньорите. Какви са ползите за тях от програмата за олимпийска подготовка, за високо спортно майсторство, за кадрово обезпечаване и за спорт за всички можете да чуете във втория звуков файл.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Катрин Тасева

Катрин Тасева: Да спечелим три медала на олимпийските игри в Париж ще бъде трудна, но не и невъзможна задача

„Да спечелим три медала в художествената гимнастика на олимпийските игри в Париж ще бъде трудна, но не и невъзможна задача .Трудно, наистина е много трудно на съдиите психически да се настроят, че България е номер 1. Мисълта, че България е толкова силна в момента, също тежи на съдиите“, това заяви специално за БНР „златното момиче“ Катрин Тасева...

публикувано на 06.07.24 в 17:16

Виктор Николов спечели една от трите серии на международното състезание по картинг Sodi W Final в Генк

Пловдивчанинът Виктор Николов постигна победа в една от трите серии на международното състезание по картинг Sodi W Final в белгийския град Генк. 15-годишният български състезател спечели, след като взе първата позиция на метри от карирания флаг. В трите квалификации на клас Junior Kid, в които участие взеха 30 карта, Николов зае 29-о, 14-о и 10-о..

обновено на 06.07.24 в 15:18
Никола Цолов

Отложиха състезанието на Никола Цолов във Формула 3 на пистата "Силвърстоун"

Спринтовото състезание във Формула 3 на „Силвърстоун” беше отложено заради силния дъжд и лошото време на британската писта. Първоначално рейс директорът на два пъти отлага излизането на колите на стартовата решетка и прати колата на сигурността на трасето да провери условията, но се оказа, че дъждът се усилва, локвите стават все повече и по-големи и ще..

публикувано на 06.07.24 в 13:58

Славия и Локомотив (Пд) печелят в контроли

Славия победи с 2:0 като гост Марек в контролна среща. С двубоя на стадион “Бончук” приключи подготвителният лагер на “белите” в Банско. Голове на Роберто Райчев и Кристиан Балов след почивката осигуриха четвъртия пореден успех в предсезонните проверки за отбора, воден от Златомир Загорчич. Удари на Иван Минчев и капитана Галин Иванов срещнаха гредите..

публикувано на 06.07.24 в 13:57

Приключи ли Кристиано Роналдо с Португалия?

Кристиано Роналдо безспорно е една от най-големите знаменитости на нашето съвремие. И не само във футбола. Там е ясно - петрактен носител на “Златната топка” и най-добрият голмайстор в историята. Поне това сочи статистиката. На Европейското първенство в Германия обаче Кристиано не успя да постави своя отпечатък. Поне не позитивен. Желанието и хъсът..

публикувано на 06.07.24 в 12:07
Яник Синер

Яник Синер се класира за четвъртфиналите на Уимбълдън

Лидерът в световната ранглиста Яник Синер се класира за четвъртфиналите на Откритото първенство по тенис на Великобритания. Той победи лесно с 6:1, 6:4, 6:2 Миомир Кецманович. Под покрива на централния корт 22-годишният италианец не срещна трудности срещу сърбина и постигна пет пробива в двубоя, който завърши след час и 37 минути...

публикувано на 06.07.24 в 09:44
Канада се класира за полуфиналите на Копа Америка

Канада стигна полуфиналите на Копа Америка

Отборът на Канада победи Венецуела след изпълнение на дузпи и се класира за полуфиналите на Копа Америка. В редовното време и продълженията двубоят завърши 1:1, а при дузпите канадците се наложиха с 4:3. В редовното време Джейкъб Шафелберг откри за канадците в 13-ата минута, а Саломон Рондон изравни за венецуелците в 65-ата. Победният..

публикувано на 06.07.24 в 09:43