Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ясни са съперниците на Милев и Нестеров на Sofia Open

Снимка: официален сайт на Sofia Open

Националите за Купа "Дейвис" Янаки Милев и Пьотр Нестеров ще играят срещу Гонсало Ескобар и Александър Недовесов на четвъртфиналите на двойки в осмото издание на турнира по тенис от сериите АТП 250 Sofia Open. 

Еквадорецът и казахстанецът се наложиха със 7:5, 6:2 срещу поставените под номер 4 австрийци Лукас Мийдлер и Александър Ерлер. 

По-рано днес участващите с "уайлд кард" Милев и Нестеров отстраниха защитаващия титлата си при дуетите в българската столица Давид Вега Ернандес и неговия партньор през този сезон Иниго Сервантес с 6:3, 6:4 за 65 минути.


По публикацията работи: Владислав Стоянов

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Турнир по плажен хандбал в Несебър подгря европейското във Варна

Близо 200 състезатели по хандбал от България, Украйна и Сърбия премериха сили по време на 6-ото издание Несебър бийч къп, съобщиха организаторите. Тридневният турнир се проведе на Южния плаж в Слънчев бряг.  Купата при жените стана притежание на отбора на “Люлин 2019”, второ място зае националният отбор на България девойки до 16 г., които ще ни..

публикувано на 17.06.24 в 20:13

Любослав Пенев: Разбрах се лесно с Христо Крушарски

Новият старши треньор на Локомотив Пловдив Любослав Пенев призна, че лесно е постигнал споразумение с Христо Крушарски. „Черно-белите“ започнаха днес лятната си подготовка. В щаба на Любослав Пенев влизат още: Атанас Стоилов, Ангел Павлов, като помощник-треньори, Христо Златински също помощник-треньор (той ще продължи да бъде старши треньор на Локомотив..

публикувано на 17.06.24 в 20:06

Локомотив (София) започна с нов треньор и 15 футболисти

Локомотив (София) започна лятната си подготовка с 15 футболисти, но също така и с нов треньорски щаб. Иван Колев се завръща начело на тима, след като беше начело в периода 2020-2022. Бившият защитник Юлиан Петков ще бъде негов помощник, а Владимир Манолков ще отговаря за вратарите. Николай Георгиев запазва поста си кондиционен треньор. За момента има и..

публикувано на 17.06.24 в 20:01

Джон Хигинс: Със Стилиян Петров сме добри приятели

Едно от най-големите имена в световния снукър Джон Хигинс ни гостува, този път в демонстративен турнир в Пловдив и София, заедно с Рони О’Съливан. Наши състезатели имаха възможността да участват, включително заедно с тях в турнир на двойки. Хигинс беше и гост на Националната снукър академия на стадион „Васил Левски“, където видимо се чувстваше..

публикувано на 17.06.24 в 13:30

ТК 15-40- последна спирка преди Мастърса до 16 г. в Монте Карло

За първи път от десет години насам България отново ще бъде домакин на турнир от най-високата първа категория при 16-годишните, потвърди обявеният официално календар на Европейската тенис асоциация за последното тримесечие на 2024 г. Честта да бъде организатор получи "Тенис клуб 15-40", като турнирът ще е от 7 до 13 октомври. Така Sofia Cup ще бъде..

публикувано на 17.06.24 в 12:44
Сърбия - Англия - 0:1

Джуд Белингам донесе успеха на Англия срещу Сърбия на Евро 2024

Отборът на Англия стартира Евро 2024 с минимална победа над Сърбия с 1:0. Победното попадение за тима на селекционера Гарет Саутгейт вкара звездата Джуд Белингам с глава още при първата опасна атака на британците в 13-ата минута. След почивката капитанът на Англия Хари Кейн удари напречната греда, а сърбите се опитаха да притиснат съперника с неговите..

публикувано на 17.06.24 в 00:07
Дания - Словения - 1:1

Дания и Словения с първо равенство на ЕП по футбол

Отборите на Дания и Словения завършиха при равенство 1:1 в мач от първия кръг в трета група на европейското първенство по футбол. Титуляр в състава на Словения бе бившият защитник на Лудогорец Жан Карничник, който през декември миналата година бе трансфериран в тима на Целе. За словенците пък последната контрола преди Евро 2024 бе срещу България в..

публикувано на 16.06.24 в 21:01