Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Евакуираха детска градина в столицата

Снимка: БГНЕС

Задимяване в детска градина в квартал "Обеля" доведе до евакуация на децата.

Пожарникарите са установили, че димът е тръгнал от миялната машина в кухнята, съобщиха за БНР от пресцентъра на МВР. 

Децата са изведени незабавно и директорката на градината е създала нужната организация за тяхната безопасност.


По публикацията работи: Ерол Емилов

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Без сериозни нарушения на изборите във Враца

Изборният ден в област Враца преминава без драстични нарушения. В една секция е спрян машиният вот, а гласуването продължава на хартия. От Районната избирателна комисия във Враца са отхвърлили като неоснователна една жалба. Секционните комисии са инструктирани според указанията на ЦИК в случай на сгрешени разписки от машините да продължат..

публикувано на 09.06.24 в 15:12

Задържаха 29-годишен свищовлия, обрал тото пункт с пистолет играчка

Полицията в Свищов задържа 29-годишен местен жител за грабеж в тото пункт в крайдунавския град. Мъж е потърсил съдействие в полицията в Свищов, съобщавайки за откраднати пари от тото пункт в деня за размисъл. Изяснено е, че мъж с маска на лицето и слънчеви очила е влязъл в пункта на тотализатора, насочил е към служителката пистолет-играчка и,..

публикувано на 09.06.24 в 15:05

Бургас: Препълнени плажове, 8% избирателна активност

Изборният ден в Бургаска област започна с технически проблеми в малък брой секции. Причината - като на повечето места в страната, са машини, които отпечатват само една разписка, а хората са гласували за двата вида избори. По указания на Централната избирателна комисия там, където машината не е разпечатала разписка, се гласува с бюлетина. 2 жалби..

публикувано на 09.06.24 в 15:04
Атанас Радев

Атанас Радев: Отговорността за управлението не е само на политическите партии

Отговорността за управлението не е само на политическите партии. Това заяви пред БНР политологът Атанас Радев. Той даде обяснение за ниската избирателна активност , която беше и очаквана. "Напълно нормално е предвид времето, което има днес. Галъп: Избирателната активност към 13 часа е около 16% Галъп: 10% избирателна активност..

публикувано на 09.06.24 в 15:00

Размисли от Бяла Слатина за изборите и живота в малкия град

"Търсим някой с нови неща, които предлагат. Гледаме да сменим вече старото, да се пробваме да сложим нещо ново. Хора, които не са били толкова на власт и мислят по друг начин , не са с мислене да грабят." Това мнение изразява пред БНР жител на Бяла Слатина. Местният избирател представя своята гледна точка към изборите и живота в малкия..

публикувано на 09.06.24 в 14:55
Антони Върбев

Изненада в Пазарджик: В ромския кв. "Изток" няма никакъв интерес към вота

Без сериозни нарушения и със средна избирателна активност протичат изборите в област Пазарджик.  Към 11:00 часа най-активно е гласуването в община Сърница - там вота си са дали малко под 18% от избирателите, а най-слабо в община Брацигово - 5,28 на сто. Гласуването за национален и за европейски парламент се препокрива, като разликата между..

публикувано на 09.06.24 в 14:48

Италия: 1 от 10 избиратели е информиран за партийните кандидати за ЕП

Гласуването за ЕП в Италия започна вчера, като продължава и днес. Очаква се да завърши в 23 часа местно време. Според наблюдателите гласуването за ЕП има повече вътрешна насоченост към италианската политическа структура. Проучване показа, че ще гласуват около 57% от италианците, повече от чувство за дълг. Само 1 от всеки 10 е много информиран..

публикувано на 09.06.24 в 14:38