Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Администрацията на Байдън обмисля да включи хусите в списъка на терористичните организации

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Администрацията на Байдън обмисля възможността да включи хусите в списъка на терористичните организации в отговор на отвличането на кораба "Галакси Лийдър" в Червено море, съобщи говорителят на Белия дом Джон Кърби.

Кърби подкани йеменската групировка да освободи кораба и екипажа му, сред които и двама българи, без всякакви условия.

Хусите обявиха по-рано, че корабът, който е собственост на британска компания, е всъщност и израелски, и че ще продължат операциите срещу Израел докато спре "агресията" си срещу Газа.


По публикацията работи: Радмила Попова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
УМБАЛ

Задоволително е общото състояние на оцелелия мъж след железопътна катастрофа в Плевенско

Задоволително е общото състояние на оцелелия 51–годишен мъж след железопътна катастрофа в Плевенско. От Университетската болница "Д-р Георги Странски" съобщиха тази вечер и за състоянието на простреляния 19–годишен младеж, който вече е стабилизиран. Пострадалият при жп катастрофата 51-годишен мъж е приет в Мултипрофилното спешно отделение..

публикувано на 07.06.24 в 21:37
Володимир Зеленски и Еманюел Макрон на пресконференция в Париж

Макрон би искал преговорите за присъединяване на Украйна към ЕС да започнат "до края на месеца"

Френският президент Еманюел Макрон заяви в петък, че би искал преговорите за присъединяване на Киев към ЕС да започнат "до края на месеца", съобщава Франс прес. "Франция продължава да подкрепя Украйна във всички области, включително на европейско ниво, като се стреми към ефективно стартиране на преговорите за членство до края на месеца",..

публикувано на 07.06.24 в 21:21

Сух режим в Кочериново и Сапарева баня заради изборите в неделя

Продажбата на алкохолни напитки в общините Кочериново и Сапарева баня заради изборите в неделя се забранява. Издадена е специална заповед за това на кметовете Станислав Горов на Кочериново и на Калин Гелев, който е градоначалник на Сапарева баня. Забраната е от 22.00 часа на 8-и юни до 22.00 часа на 9-и юни. 24-часовият сух режим касае и..

публикувано на 07.06.24 в 20:46
Река Въча, снимката е илюстративна

Община Кричим предупреждава за възможно внезапно повишаване на нивото на река Въча

За възможност за внезапно повишаване на нивото на река Въча, предупреждават от Община Кричим. Опасността от високи води е по поречието след Кричим до село Куртово Kонаре, заяви кметът Атанас Калчев, който е получил писмо от Басейнова дирекция "Източнобеломорски район". От дирекцията се позовават на сигнал, постъпил на "зеления телефон", че..

публикувано на 07.06.24 в 20:38
Президентът на Русия Владимир Путин

Руският президент изрази увереност, че ще победи в Украйна и без ядрено оръжие

Владимир Путин не изключва промени в руската ядрена доктрина, която определя условията, при които подобни оръжия могат да бъдат използвани, предаде Ройтерс. "Имаме ядрена доктрина и в нея е записано всичко. Използване на ядрено оръжие е възможно при изключителни, само при изключителни случаи, когато суверенитетът и териториалната цялост на..

публикувано на 07.06.24 в 20:24

Нов протест затвори движението по ул. "Фритьоф Нансен" в центъра на София

Тази вечер се проведе нов протест на кръстовището на бул. "Патриарх Евтимий" и ул. "Фритьоф Нансен" в центъра на София. Движението по ул. "Фритьоф Нансен" беше затворено от протестиращи, а по бул. "Патриарх Евтимий" движението е само в едната лента. Да бъде върната старата организация на движение, поискаха протестиращите. Според..

публикувано на 07.06.24 в 19:56
Росица Матева

ЦИК все още смята, че трябва да се унищожат неизползваните изборни ролки от местния вот в София

Централната избирателна комисия продължава да смята, че Столична община трябва да   унищожи неизползваните от предходните два избора ролки със специализирана хартия за бюлетините от машините. Темата бе коментирана на днешното заседание на комисията. Казусът продължи да се коментира и те са от ЦИК, след като Столичната община отново отказа да..

публикувано на 07.06.24 в 19:42