Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Калояна Налбантова започна с победа в Манама

Калояна Налбантова
Снимка: БГНЕС

Калояна Налбантова стартира с победа на единично жени на международния турнир по бадминтон в Манама (Бахрейн). Поставената под номер 3 в схемата българка спечели срещу Аадя Варият (Индия) с 21:16, 21:7 за 29 минути и се класира за четвъртфиналите. Следващата съперничка на Налбантова ще бъде китайската квалификантка У Ло Юй.

Гергана Павлова, която премина успешно пресявките след две победи, загуби на старта от водачката в основната схема Малвика Бансод (Индия) с 8:21, 9:21 за 33 минути.

В надпреварата, която е квалификация за олимпийските игри в Париж 2024, ще участват още трикратните европейски шампионки на двойки жени Стефани Стоева и Габриела Стоева. Сестрите са поставени под номер 1 в схемата на двойки жени и ще започнат директно от четвъртфиналите в петък с мач срещу представителките на Индия Кеертика и Дивиа Баласубраманян.


По публикацията работи: Илиян Христов

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

България с амбиции за класиране в призовата тройка на СК по кикбокс в Унгария

България ще бъде представена от 136 състезатели, които ще излязат на татамито в 222 срещи в различните категории и стилове на предстоящата Световна купа по кикбокс в Будапеща, Унгария. Всички национали ще участват в най-старата и престижна ежегодна международна надпревара, която е предпоследна за годината. Сезонът ще завърши в Узбекистан през месец..

публикувано на 11.06.24 в 17:55
Бианка Панова и нейните възпитанички

Бианка Панова: В Париж борбата за титлата ще е любопитна, интригуваща и трудна

Н ад 500 състезателки от Израел, Сингапур, Гърция, Бразилия, Молдова и 24 български клуба в различните възрасти и категории взеха участие в 10-ото издание на международния турнир по художествена гимнастика "Тракия Къп" и Приз "Мария Петрова", който се проведе  в спортната зала на пловдивския университет „Паисий Хилендарски“. Вдъхновени от..

публикувано на 11.06.24 в 14:35

Полицията в Германия предупреди за очаквано насилие на мача Англия - Сърбия в Гелзенкирхен

Британски издания съобщават, че германската полиция има сведения че "отряд" от около 500 сръбски хулигани ще се опита да предизвика насилие в първия мач на Англия срещу Сърбия на европейското първенство по футбол в неделя. Петер Бот, началник на полицията в Гелзенкирхен, провинция Северен Рейн-Вестфалия, където ще се играе мачът, е цитиран..

публикувано на 11.06.24 в 09:30
Тимоте Монументалер

Швейцарец триумфира на 200 м в Рим

Швейцария спечели два от трите медала във финала на 200 метра при мъжете на Европейското първенство по лека атлетика в Рим. Тимоте Монументалер се пребори за титлата с най-добър резултат в Европа за сезона при младежите под 23 години - 20.28 сек. Голямата надежда на домакините Филипо Торту донесе 17-и медал на страната си от континенталния..

публикувано на 11.06.24 в 07:01
Левандовски се контузи в мача срещу Турция

Полша победи Турция, Нидерландия разгроми Исландия

Отборът на Полша завърши подготовката си за Европейското първенство по футбол с победа с 2:1 срещу Турция. Домакините на стадион "PGE Narodowy" във Варшава зарадваха феновете си, но дадоха и свидни жертви в лицето на Роберт Левандовски и Карол Швидерски. Именно двамата изработиха първия гол за "дружина полска". В 12-тата минута..

публикувано на 11.06.24 в 06:58
Стивън Жерард Гаоте

Юноша на Левски подписа с френския Рен

Юношеският ни национал Стивън Жерард Гаоте подписа контракт с елитния френски футболен клуб Рен. Това е първи професионален договор за родения през 2008 година юноша на Левски, като се очаква „сините“ да получaт финансова компенсация за развитие от 100 хиляди евро. Стивън Жерард Гаоте е роден през 2008-а година в София и започва да играе в..

публикувано на 11.06.24 в 06:56
Роналд Куман

Роналд Куман предупреди: Не обичам изненади в последния момент

"Физически Нидерландският национален отбор наистина е много добре подготвен за предстоящото европейско първенство по футбол", това сподели с представителите на медии Роналд Куман на пресконференция преди последния приятелски мач, който "лалетата" ще изиграят тази вечер срещу отбора на Исландия преди намачото на европейското първенство в Германия.  "Никое..

публикувано на 10.06.24 в 18:56