Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Новини с добавена стойност" с Г-н Балев: Брънч с бонуси и още нещо

| Коментар

Здравейте и заяквайте във всяко едно отношение, уважаеми радиослушатели, скъпи съучастници.

Започва нашият безплатен радио-брънч “Новини с добавена стойност”, в който сервираме една тенджера мозък, тоест гощаваме слушателите с био-еко храна за размисъл.

Тая седмица развих един малък бизнес, един, както се казва - стартъп с платени консултации по време на ядене.

Моята цел като интелектуален лидер е да заякнете не само интелектуално, но и социално. За да са здрави и привлекателни вашите социално-етични мускули, трябва редовно да закусвате и обядвате с мен по системата донос-бонус и данък-бакшиш. Плюс, разбира се разумен хонорар за мен, в замяна на който получавате безценни съвети как да укрепнете морално и материално, и всякак. За манекенки - специални отстъпки.

Брънч, ако не знаете, това е закуска + обяд, две в едно, от английски - breakfast + lunch = brunch.

За брънч в моята компания искам пари, долу-горе колкото за половин гарсониера в Перник, не повече.

Засега нямам много клиенти, няколко манекенки ми се обадиха и казаха, че им трябват 3-4 години да обмислят офертата ми.

Модата на платените брънчове обаче се разпространи бързо.

Разбрах, че и други колеги са решили да печелят пари с този честен бизнес модел.

В средите на елита станали особено популярни брънчовете по диетата на д-р Магнитски.

Разправяха ми например, че неформалният премиер г-н Пеевски поканил на брънч с бонуси г-н Карадайъ - и го глътнал на една хапка! Това е библейски сюжет, защото г-н Карадайъ се озовал в положението на пророк Йона, който живял три дни и три нощи в корема на кита, откъдето бил изплют на брега цял и невредим. Ако не сте чели Стария завет, може би сте виждали картинките на “Пинокио”, в които дървеното човече и Татко Карло се намират след дълга раздяла именно в корема на кита.

В такава житейска ситуация се озовал г-н Карадайъ. И чак в корема на г-н Пеевски г-н Карадайъ заподозрял, че нещо не е наред с менюто на брънча. Когато г-н Карадайъ излязъл от това мрачно място - корема на своя съпартиец, без изненада открил, че вече не е председател на ДПС.

Интересно е, че инфлуенсърът Пеевски поканил на брънч с бонуси и премиера Денков. А бонусът към тоя брънч трябвало да е някаква самотна нефтохимическа рафинерия.

Денков обаче се колебаел за брънча, също като моите манекенките, които сега обмислят офертата ми. Денков от своя страна се тревожел и за менюто, и за цената на тоя брънч с бонус-доноси и обложени бак-шиши.

Г-н Пеевски организира и тържествена Явна вечеря със синодални лидери от Българската православна църква. Това също е библейски сюжет подобен на Тайната вечеря, само че в условия на пълна прозрачност пред обществото. Следващото духовно мероприятие на г-н Пеевски е брънч с лидерите на другото вероизповедание, които положително ще благословят всяко бизнес начинание на нашия брънч-инфлуенсър и неформален министър-председател.

Хората са казали - закуската изяж сам, обяда си раздели с приятел, на вечеря изяж врага си, а от брънча изкарай колкото може повече бонуси.

Петролен дъх и люта пикантерия

със бонус-донос и добър бакшиш:

сервирайте ми малка рафинерия

и врагове, набодени на шиш.

*Коментарът изразява лична позиция на автора и не отразява позиция на БНР

По публикацията работи: Наталия Кръстева


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Българската общност в РСМ се срещна със зам.- министър Иван Кондов

В Скопие снощи представители на българската общност в Република Северна Македония се срещнаха със заместник-министъра на външните работи Иван Кондов, предаде БТА. "Българската позиция няма да се промени и Северна Македония трябва да изпълни поетите ангажименти и подписаните договорености", е заявил пред сънародниците ни той. Очаква се..

публикувано на 13.06.24 в 07:42
Киър Стармър

Лидерът на Лейбъристите във Великобритания победи във втория предизборен ТВ дебат с премиера

Лидерът на Лейбъристката партия Киър Стармър е победител във втория телевизионен дебат с премиера Риши Сунак, показва анкета сред присъствалата на дебата публика. Общите избори в Обединеното кралство ще се проведат на 4 юли. Дебатът се проведе по Скай нюз, а проучването на YouGov показа, че почти две трети или 64% от запитаните са заявили, че..

публикувано на 13.06.24 в 07:38

"Хамас" призова САЩ да окажат натиск върху Израел за прекратяване на огъня в Газа

"Хамас" призова САЩ да окажат натиск върху Израел за прекратяване на огъня в Газа. Палестинското движение "Хамас" заяви, че е показало "положително отношение" към усилията за договаряне на споразумение за прекратяване на огъня с Израел в ивицата Газа. Групировката е призовала САЩ, които са най-големия израелски съюзник, да окажат натиск върху..

публикувано на 13.06.24 в 07:34

Призив за по-бързо приемане на България и Румъния в Шенген се очаква от след срещата в Люксембург

В Люксембург, където днес заседават министрите на външните работи на страните от ЕС се очаква те да приемат декларация, в която да се отправи призив за по-бързото цялостно приемане на България и Румъния в Шенген. Вътрешните министри на страните от ЕС обсъждат състоянието на Шенген Министрите ще проведат също така дебати за регламент,..

публикувано на 13.06.24 в 07:32
Папа Франциск - 5 май 2024 г.

Папа Франциск ще участва на срещата на върха на Г-7 в област Пулия

От днес до 15-и юни, в италианската област Пулия ще се състои срещата на върха на Г-7  с лидерите на Италия, Германия, Франция, Великобритания, Канада, САЩ и Япония. За първи път ще участва Глава на Римокатолическата църква в лицето на Папа Франциск. Г-7 е организиран в Борго Егнация  - град на Адриатическо море , богат на руини и история...

публикувано на 13.06.24 в 07:21

Очакват се обилни валежи в 16 области

Жълт код за обилни валежи че обявен за днес в 16 области на страната.  Това са областите Видин, Монтана, Враца, Ловеч, Плевен, Габрово, Сливен, Велико Търново, Разград, Шумен, Търговище, Добрич, Варна, Силистра, Русе и София-област. Силна буря с градушка и проливен дъжд имаше снощи в някои райони на страната . Описват щетите след градушката в..

публикувано на 13.06.24 в 07:17

"Алея на книгата" гостува в Габрово

Най-мащабното пътуващо книжно изложение „Алея на книгата“ гостува в Габрово. То ще бъде открито днес в 17:30 часа и ще продължи до неделя.  Шатрите ще бъдат разположени на пешеходната улица „Радецка“. Тазгодишното издание на книжното изложение ще събере представители на 17 водещи български издателства и както всеки път публиката ще има възможност..

публикувано на 13.06.24 в 03:43