Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ювентус и Интер си поделиха по точка

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Сблъсъкът между Ювентус и Интер от 13-ия кръг на Серия А завърши при равенство 1:1. Двубоят противопостави първия и втория в шампионата.

"Бианконерите" откриха резултата с първия си точен изстрел в двубоя. Душан Влахович стреля от движение в долния десен ъгъл за 1:0.

Гостите изравниха 3 минути по-късно. Лаутаро Мартинес засече с едно докосване подаване в наказателното поле на Маркъс Тюрам.

Интер оглавява класирането с актив от 32 пункта, докато Ювентус заема втората позиция в подреждането с две точки по-малко.


По публикацията работи: Владислав Стоянов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Янаки Милев

Янаки Милев на финал в Анталия

Националът на България за Купа "Дейвис" Янаки Милев се класира за финала на турнира по тенис на клей в Анталия (Турция) с награден фонд 15 хиляди долара. Поставеният под номер 1 българин победи на полуфиналите Пиер Делаж (Франция)  с 6:1, 6:3 за 96 минути. Това е четвърта поредна победа за него в надпреварата без загубен сет. В спор за..

публикувано на 18.05.24 в 17:38
Тихомир Иванов

Тихомир Иванов покри норматив за европейското първенство в Рим

Най-добрият ни състезател в скока на височина Тихомир Иванов стана шампион на турнира по лека атлетика в Лимасол (Кипър). 29-годишният атлет първо се справи с конкуренцията с 2.24 метра, а след това преодоля и 2.26 – норматив за Европейското първенство в Рим (Италия). Това е и най-добрият опит на Иванов от 2021 година, когато той скочи 2.28 в..

публикувано на 18.05.24 в 17:34
Световна купа по фехтовка

Французойка отстрани и двете българки в Пловдив

Двете представителки на България във втория ден на Световната купа по фехтовка на сабя жени в Пловдив – Йоана Илиева и Олга Храмова, бяха елиминирани от една и съща състезателка. Французойката Каролин Кероли се оказа непреодолимо препятствие и за двете български сабльорки, след като първо Кероли спечели във втория кръг срещу Храмова, а на..

публикувано на 18.05.24 в 17:30
Шави Ернандес

Шави: Имам подкрепата на ръководството

Старши треньорът на футболния Барселона Шави Ернандес отрече съобщенията в испански медии, че ръководството обмисля неговото уволнение, защото е казал, че лошите финанси на клуба ще му попречат да се конкурира с Реал (Мадрид). "Клубът ми предаде, че трябва да запазя спокойствие и да продължа да работя със същата мотивация и отдаденост...

публикувано на 18.05.24 в 17:26
Национален отбор

Бленджини определи групата за Лигата на нациите в Анталия

Селекционерът Джанлоренцо Бленджини определи групата на националния ни отбор за първия турнир от Лигата на нациите по волейбол за мъже. Отборът заминава за Анталия в неделя с полет за Истанбул в 9:25 часа. На турска земя България ще играе срещу Франция, Канада, САЩ и Нидерландия. Първият мач на тима е срещу французите на 21 май от 17:00..

публикувано на 18.05.24 в 17:22
ЦСКА София

От ЦСКА София: Глобата е платена, остава мониторинг за 3 години

Ръководството на футболния ЦСКА София съобщи, че глобата от 450 000 евро, която бе наложена от УЕФА вече е платена. Европейската централа санкционира "армейците" и ги предупреди с изваждане от турнирите заради просрочени задължения. Комисията за финансов контрол на клубовете на УЕФА обяви списък с 13 клуба, които не са изпълнили изискванията,..

публикувано на 18.05.24 в 17:16
Калина Бояджиева

Калина Бояджиева: Церемонията „Нощ на звездите“ е още една възможност да се отличат най- добрите спортисти

На 1 юни фондация „Енчо Керязов“ ще връчи годишните си награди. В 13-та церемония  "Нощ на звездите", която е посветена на талантливите деца на България в категориите „Изкуство“, „Образование“ и „Спорт“ ще бъдат наградени по трима финалисти. В категория „Спорт“ това са  състезателката по брейк Пламена Георгиева, художествената гимнастичка Елвира..

публикувано на 18.05.24 в 13:12