Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ще има наредба за миризмите от промишленото производство

В Русе премиерът Денков обеща наредба за миризмите при промишленото производство
Снимка: БГНЕС

За първи път в България ще има наредба за миризмите от промишленото производство. Това съобщи премиерът Николай Денков в отговор на протестиращи русенци за чистотата на въздуха в града.Премиерът и всички официални лица, които присъстваха на днешната първа копка на автомагистралата “Русе- Велико Търново”, бяха посрещнати от група граждани, които настояха да се реши проблемът с чистотата на въздуха в Русе:

"Подадени са над 1200 сигнала. молим да ни обърнете внимание. Спрете геноцида над град Русе"

Министър-председателят отговори със загриженост и обеща.

"Това, което подготвят, е една нова наредба, каквото няма в законодателството, свързана с такъв тип замърсявания, които не подлежат директно на санкции. Част е от проблема е, че в момента няма такива разпоредби, които да се използват в такива случаи. Но не е лесен процесът".

По публикацията работи: Георги Даскалов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

92 пожара са потушени в страната за денонощие

Общо 92 пожара са потушени в страната през изминалото денонощие, съобщиха от Главната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението". При пожарите няма пострадали хора. Получени са общо 133 сигнала за произшествия, два са били фалшиви, уточняват от службата.  Пожарникарите са помагали и при три катастрофи в страната 

публикувано на 27.07.24 в 10:16
Констанце Щелценмюлер

Констанце Щелценмюлер: Камала Харис е най-неудобният противник за Тръмп

Само преди седмица президентските избори в Съединените щати изглеждаха решени в полза на републиканската двойка Доналд Тръмп и Джей Ди Ванс. След това дойде малко или много очакваното оттегляне на кандидата на демократите Джо Байдън от президентската надпревара и предаването на щафетата на ново поколение лидери в лицето на неговата..

публикувано на 27.07.24 в 10:15

Частично са овладени активните пожари в Гърция

Частично са овладени активните пожари, които бушуваха на територията на Гърция тази нощ, съобщават от Гражданска защита. Под риск и днес остава част от Северна Гърция, Пелопонес и няколко от островите в Егейско море. На тези места духа силен вятър и разпалва загасени огнища. Властите следят с дрон рисковите райони и реагират незабавно при..

публикувано на 27.07.24 в 10:03
Джо Байдън

Предизборните борби и посещението на Нетаняху в САЩ белязаха седмицата

Седмицата започна с изненадващото за някои и очаквано за мнозина оттегляне на американския президент Джо Байдън от кандидат- президентската надпревара за нов мандат в Белия Дом.  Това е първият път от десетилетия насам, когато президент на САЩ се отказва от преизбиране и се случва след продължили седмици призиви от страна на..

публикувано на 27.07.24 в 09:59
Мануел Сарацин

Мануел Сарацин: България може да покаже, че е силен привърженик и адвокат на Западните Балкани

"Напредък има. Ето - Босна и Херцеговина ще преговаря за влизане в ЕС. Важен импулс дойде и от Европейската комисия, която изготви, а Европейският парламент одобри нов План за растеж на Западните Балкани, чрез който на региона се предоставят 6 милиарда евро . Това е важен сигнал, че въпреки войната в Украйна Западните Балкани остават в..

публикувано на 27.07.24 в 09:50

Два военни хеликоптера от България ще се включат в гасенето на пожара в планината Славянка

Два военни хеликоптера от България ще се включат днес в гасенето на пожара в планината Славянка. Вчера огънят от Гърция стигна и премина нашата граница. : Пожарът в Гърция отново е достигнал до границата с България На наша територия пожарът е низов и е засегнал около 30 декара. Горят предимно дънери и ниска растителност, потвърди..

публикувано на 27.07.24 в 09:37

Френският вътрешен министър похвали силите за сигурност след откриването на Олимпийските игри

Френският министър на вътрешните работи похвали силите за сигурност, след като по време на церемонията по откриването на Олимпийските игри в Париж снощи не бяха отчетени сериозни проблеми, предаде Асошиейтед прес.  Властите бяха организирали мащабна операция за сигурност в Париж, за да осигурят безопасността на събитието.  Улиците на столицата..

публикувано на 27.07.24 в 09:29