Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Катастрофа с тир блокира магистрала "Тракия" към Пловдив

Снимка: БГНЕС

Катастрофа с тир блокира движението по магистрала "Тракия" в посока Пловдив в района на мотел "Ихтиман". Пътна полиция пренасочва трафика по обходен маршрут. Над 400 снегопочистващи машини работят по пътищата на страната.

Между 20 и 35 сантиметра е снежната покривка в Смолянска област, но пътищата се разчистват и към момента няма затворени.

През проходите "Превала", "Рожен" и "Печинско" не се допускат моторни превозни средства над 12 тона с ремаркета и полуремаркета. Ришки проход е отворен само за леки автомобили до 12 тона. Затворен за всички автомобили е Троянският проход.

103 снегопочистващи машини работят в момента на територията на Столичната община. Затворени за почистване са пътищата в природен парк "Витоша". Обилният снеговалеж затруднява движението към селата Плана и  Железница.

От МВР съветват шофьорите да пътуват с добре подготвени за зимни условия автомобили. За днес е обявен оранжев код за значителни валежи от дъжд и сняг в областите Бургас, Кърджали, Смолян, Хасково и Ямбол. В други четири области е обявен жълт код за силен вятър и валежи от сняг - Благоевград, Пазарджик, Пловдив и Стара Загора.

По публикацията работи: Ерол Емилов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Димитър Къцарков

Димитър Къцарков: Не се очакваше престъпленията на "Хамас" и отговорът на Израел да бъдат сложени на едно ниво

Не се очакваше на едно ниво да бъдат сложени престъпленията на "Хамас" и отговорът на Израел. Това каза пред БНР международният анализатор и специалист по Близкия изток Димитър Къцарков във връзка с  поисканите от главния прокурор на Международния наказателен съд заповеди за арест на израелския министър-председател Бенямин Нетаняху и..

публикувано на 21.05.24 в 19:26

Народното събрание ще заседава извънредно за втори път днес

Народното събрание ще заседава извънредно днес от 19:30 часа, се посочва в интернет страницата на парламента. По-рано от група депутати започнаха събиране на подписи и обявиха, че   са внесли необходимия брой, за да се проведе извънредно заседание още днес. Депутати събират подписи за ново извънредно заседание Точка единствена в дневния ред на..

публикувано на 21.05.24 в 19:23
Снимката е илюстративна, архив.

Русия провежда учения за подготовка и използване на нестратегическо ядрено оръжие

Руски войски са започнали учения за "подготовка и използване на нестратегическо ядрено оръжие," обяви министерството на отбраната в Москва, цитирано от Ройтерс. Ученията се провеждат в Южния военен окръг, до източната граница на Украйна. Използват се балистични ракети "Искандер" и хиперзвукови "Кинжал". От министерството обясниха, че целта е да..

публикувано на 21.05.24 в 19:16

Калин Стоянов награди преподаватели и културни дейци за приноса им към темата за сигурността

Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов награди с грамота и плакет преподаватели и изявени културни дейци за приноса им към темата за сигурността по повод предстоящия празник 24 май - Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.  Сред наградените беше Ваня Монева - диригент,..

публикувано на 21.05.24 в 19:11

Експерти: Мерките на БНБ няма да се отразят на имотния пазар

Допълнителните мерки за контрол на жилищното кредитиране на БНБ няма да променят политиките на търговските банки по отпускането на заеми, но е възможно да се окажат предупреждение за по-високи лихви, ако кредитирането продължава да расте. Това коментира за БНР Десислава Николова от финансовия портал "Моите пари".  БНБ разпореди на банките..

публикувано на 21.05.24 в 19:08
Снимката е илюстративна, архив.

Нивото на реките Банщица и Бистрица се покачи след дъждовете през последното денонощие

Нивото на реките Банщица (в област Кюстендил) и Бистрица се покачиха след дъждовете през последното денонощие. Няма излизане на вода от коритата, съобщи за БНР  експертът по управление при кризи към Общината Ивайло Чалъков. Падналите валежи в района на Кюстендил достигнаха 15 литра на кв. метър, отбелязаха от регионалната метеорологична станция...

публикувано на 21.05.24 в 18:53

Задържаха младеж за хулиганство във Велико Търново

Полицията във Велико Търново задържа 20-годишен младеж за хулиганство около паметника "Майка България" в центъра на града. От клип в социалните мрежи се вижда, че през нощта двама младежи са паркирали скъп лек автомобил до паметника, което е забранено, и си правят снимки.  Полицията и Районната прокуратура във Велико Търново се..

публикувано на 21.05.24 в 18:27