Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Христо Стоичков се срещна с Джани Инфантино и бивши звезди

Христо Стоичксов (в средата) позира с Джани Инфантино и бивши футболни звезди
Снимка: H8S Hristo Stoitchkov

Мегазвездата на българския футбол Христо Стоичков публикува в страницата си във фейсбук снимка с президента на ФИФА Джани Инфантино, на която те са в компанията на други бивши звезди като Антонио Конте, Мичел Салгадо, Патрик Клуйверт. Всички те заедно наблюдават мачовете от Световното клубно първенство, което се провежда в Саудитска Арабия.

"Една прекрасна нощ в Джеда с толкова приятели и спомени! Благодаря ви, Джани Инфантино, Антонио Конте, Патрик Клуйверт, Мичел Салгадо и Юри Джоркаеф! Благодаря на домакините от Саудитска Арабия за уникалното гостоприемство! Честито на Aл Ахли (Египет) и Клуб Леон (Мексико) за класирането на полуфиналите!", написа Стоичков в профила си.

На мачовете вчера Ал Ахли (Египет) отиде на полуфинал след 3:1 над Ал Итихад (Саудитска Арабия) и ще срещне с Манчестър Сити. Мексиканците от Клуб Леон прекършиха с 1:0 Урава Ред Даймънд (Япония) и чакат бразилския Фламенго в следващата си среща във вторник.

Преди два дни Стоичков взе участие в демонстративен мач, дал символичното начало на турнира. Тогава българското крило на Барселона беше в тима на ФИФА заедно с Джани Инфантино. Стоичков отбеляза три гола, а Инфантино – два. Тимът на Световната централа спечели срещата с тим на бивши звезди с 6:2. Не стана обаче ясно какво точно са говорили и дали има конкретика за бъдещ проект или просто е било приятелско виждане между приятели.


По публикацията работи: Светослав Табаков


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Маратон на приятелството в Плевен

Повече от 800 участници в Маратона на приятелството в Плевен

Повече от 800 участници стартираха в различните дистанции на Маратона на приятелството в Плевен, който се състоя днес за десети път. Те са от над 17 националности, каза Станимира Георгиева от "Айс Опън", съорганизатор на спортното събитие.  Около 290 са само записалите се в дисциплините – класически маратон (42.2 км), полумаратон (21,2..

публикувано на 19.05.24 в 11:31
Акани Симбине

Южноафриканецът Симбине с най-добро време за сезона на 100 метра

Южноафриканецът Акани Симбине спечели спринта на 100 метра на Игрите на Атланта Сити с рекордното за сезона в леката атлетика време 9.90 секунди. Американецът Ноа Лайлс пък завърши на първото място в нетрадиционната дисциплина 150 метра. Симбине завърши спринта с десета от секундата пред кениеца Фърдинанд Оманяла, а американецът Кендал..

публикувано на 19.05.24 в 10:18
Алавес - Хетафе

И Алавес победи Хетафе

Футболистите на Алавес нанесоха четвърта поредна загуба на гостуващия Хетафе в мач от предпоследния 37-и кръг на испанското първенство, като го надиграха с 1:0. Срещата бе без особено значение и за двата отбора, които не се борят за нищо и се намират комфортно в средата на класирането. Единственото попадение отбеляза Карлос Висенте още в 12-ата..

публикувано на 19.05.24 в 07:53
Лече - Аталанта

Аталанта си осигури място в ШЛ, Милан загуби в Торино

Аталанта победи с 2:0 като гост Лече в мач от предпоследния 37-и кръг на италианското футболно първенство. Така тимът от Бергамо събра 66 точки и си осигури не само участие в Шампионската лига през следващия сезон, но и се приближи само на точка от топ 3. Аталанта имаше инициативата през първото полувреме, но не успя да стигне до гол. Все пак..

публикувано на 19.05.24 в 07:43
Олександър Усик

Олександър Усик е абсолютен световен шампион в тежка категория

Украинецът Олександър Усик е абсолютният световен шампион по бокс в тежка категория при професионалистите. В зрелищен мач в столицата на Саудитска Арабия Рияд той победи британеца Тайсън Фюри с поделено съдийско решение от 115:112, 113:114 и 114:113. Така Усик стана първият боксьор, който обединява поясите на Световния боксов съвет (WBC),..

публикувано на 19.05.24 в 06:58
Байер (Леверкузен)

Байер (Леверкузен) вдигна титлата в Германия с историческо постижение

Шампионът на Германия Байер (Леверкузен) победи с 2:1 като домакин на Аугсбург в двубой от последния кръг на футболното първенство. По този начин съставът на Чаби Алонсо влезе в историята на Бундеслигата, след като стана първият, който прави цял сезон без загуба. Байер завърши с 28 победи и 6 равенства. Леверкузен продължава и уникалната си серия от 51-а..

публикувано на 18.05.24 в 19:29
Янаки Милев

Янаки Милев на финал в Анталия

Националът на България за Купа "Дейвис" Янаки Милев се класира за финала на турнира по тенис на клей в Анталия (Турция) с награден фонд 15 хиляди долара. Поставеният под номер 1 българин победи на полуфиналите Пиер Делаж (Франция)  с 6:1, 6:3 за 96 минути. Това е четвърта поредна победа за него в надпреварата без загубен сет. В спор за..

публикувано на 18.05.24 в 17:38