Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Рома не бързат с удължаването на договора на Жозе Моуриньо

Жозе Моуриньо
Снимка: БТА

Собствениците на Рома на бързат с удължаването на договора на старши треньора Жозе Моуриньо, твърди италианският вестник Gazzetta dello Sport.

Причината е, че босовете искат да видят какви ще бъдат резултатите на отбора през втората половина от сезона и да впоследствие да вземат решение.

През миналия уикенд Моуриньо потвърди, че е готов да остане в Рим, но предупреди, че скоро очаква предложение за удължаване на контракта му. Настоящият договор на португалския специалист изтича през юни 2024 година.

Жозе Моуриньо е наясно, че главната цел през Рома е класиране за участие в Шампионската лига догодина - нещо, което той не успя да постигне в първите си два сезона начело на отбора, въпреки триумфа в Лигата на конференциите през 2022-а и достигането до финала в Лига Европа през 2023-а.

Според Gazzetta dello Sport, засега удължаването на договора на треньора и някои футболисти не е приоритет за шефовете на Рома, тъй като собствениците искат тимът да остане концентриран върху предстоящите мачове от Серия А.


По публикацията работи: Антони Йорданов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Калояна Налбантова

Калояна Налбантова взе квота за Олимпиадата в Париж

България ще има представители в две дисциплини на турнира по бадминтон на олимпийските игри в Париж 2024. След Стефани Стоева и Габриела Стоева на двойки жени и Калояна Налбантова си осигури квота на единично жени. Българска федерация бадминтон официално получи днес потвърждение от Световната федерацията на две квоти за Игрите във френската столица...

публикувано на 10.05.24 в 15:40
Гергана Топалова

Гергана Топалова се класира за полуфиналите на турнира в Бостад

Гергана Топалова се класира за полуфиналите на турнира по тенис на клей в Бостад (Швеция) с награден фонд 25 хиляди долара. Поставената под номер 2 Топалова надделя над шестата в схемата Мадисън Сийг (САЩ) със 7:5, 6:4. Двубоят продължи час и 47 минути. Съперничка на Топалова в сблъсъка за достигане до финала ще бъде румънката Ирина Фетекау.

публикувано на 10.05.24 в 15:35
Амос Юга (вляво)

Футболист на ЦСКА София в полезрението на датския Брьондби

Датският Брьондби проявява интерес към полузащитника на ЦСКА София Амос Юга, съобщава Africafoot.com.  Според информацията, Юга попада в трансферните планове на Брьондби и двата клуба вече водят преговори. Твърди се, че ЦСКА София ще иска трансферна сума от 2 милиона евро за втория си капитан, чийто договор с "червените" е до лятото на 2026 година...

публикувано на 10.05.24 в 10:22
Мирела Демирева

Мирела Демирева с победа в скока на височина на турнир в Германия

Олимпийската вицешампионка от Рио 2016 Мирела Демирева постигна победа на скок височина на лекоатлетическия турнир в германския град Есен. Българката завърши със 192 сантиметра в първото си състезание на открито за сезона. Демирева направи и три неуспешни опита да покрие олимпийски норматив за Париж 2024 на 197 сантиметра. Втора със 189 сантиметра..

публикувано на 10.05.24 в 10:19
Ню Йорк Рейнджърс

Ню Йорк Рейнджърс е на победа от финала на Изток в НХЛ

Ню Йорк Рейнджърс е на една победа от класиране за финала в Източната конференция на Националната хокейна лига на САЩ и Канада, след като победи Каролина с 3:2 след продължение и поведе с 3:0 в серията, която се играе до четири победи. Артьоми Панарин вкара победния гол в 1:43 минута на продължението за успеха и Рейнджърс продължава без загуба в..

публикувано на 10.05.24 в 09:29

Далас изравни серията срещу Оклахома в НБА

Лука Дончич и Пи Джей Уошингтън вкараха по 29 точки и помогнаха на Далас да победи Оклахома Сити със 119:110 и да изравни серията на 1:1 в плейофите на Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада. Дончич добави към актива си 10 борби и 7 асистенции. Маверикс завършиха с 18 тройки, най-добрата им успеваемост от далечна дистанция в плейофите този..

публикувано на 10.05.24 в 09:26
Шаби Алонсо

Леверкузен постави новия рекорд със 17-ия си гол отвъд 90-ата минута

Байер (Леверкузен) пренаписа историята и вече има серия от 49 мача без загуба във всички турнири, от които 40 победи. С това "аспирините"  подобриха рекорда на португалския гранд Бенфика от периода 1963/1965 г. - 48 последователни срещи без поражение във всички турнири. Новото постижение на хората на Шаби Алонсо дойде срещу Рома в полуфинала-реванш за..

публикувано на 10.05.24 в 06:25