Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Проф. Красимир Петков: НСА е марка и гарантира добро качество на обучението

проф. Красимир Петков и проф. Николай Изов
Снимка: НСА


„Отговорността в Национална спортна академия винаги е много голяма. Високите резултати спорта се преследват с още по- добри резултати.  Надявам се високо вдигнатата летва от професор Изов да бъде надградена и да има приемственост в управлението, което да позволи Спортната академия да заеме още по- високо място в рейтинговата система на българските висши училища. Приемствеността е основен принцип в НСА. Когато работиш с добри специалисти  поетите ангажименти, гарантирано ще бъдат изпълнени, но ще бъдат поемани нови ангажименти, които да разширят постигнатото до настоящия момент. Смятам, че българският спорт заслужава своите компетентни специалисти, които действително да донесат високи спортни резултати, добри педагози и добри кинезитерапевти. От тази година в Спортна академия се разкри и специалността  медицински сестри, а това са предизвикателства, които тепърва трябва да бъдат преборени и да можем да се справяме с всичко ново, което се случва в Академията“, това сподели специално за БНР проф. Красимир Петков веднага след като беше избран за ректор на Национална спортна академия „Васил Левски“.

„Национална спортна академия е марка, която гарантира едно добро качество на обучението.  Смятам, че нашите специалисти са се доказали в цял свят със своята компетентност и своите качества. Нас не ни е страх от конкуренцията, ние просто трябва да правим това, което правим, но да го правим още по- добре. Аз ще работя с добри и доказани специалисти. Всички ръководители, които до настоящия момент са работили, ще продължат да работят и в настоящия екип, но изпълнителните длъжности, които те нямат право да вземат, ще бъдат заети от компетентни млади хора, които да дадат перспектива за развитие на Спортна академия и за в бъдеще“, допълни проф. Петков.

„Световните рекорди се поставят от добрите. Не искаме световни, искаме рекорди, може и да са републикански, но искаме да направим нещо по-добро. В  момент, в който икономическите, социалните и политическите отношения в България имат някакъв нестабилен характер, спорта трябва да докаже, че е може да бъде лицето на българския народ. Затова си мисля, че след четири години, ако ние сме направили качествено по -добри специалисти, подобрили сме материалната база и  сме се справили с доброто заплащане на преподавателите, това ще бъде един добър резултат“, завърши новият ректор на НСА.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Акани Симбине

Южноафриканецът Симбине с най-добро време за сезона на 100 метра

Южноафриканецът Акани Симбине спечели спринта на 100 метра на Игрите на Атланта Сити с рекордното за сезона в леката атлетика време 9.90 секунди. Американецът Ноа Лайлс пък завърши на първото място в нетрадиционната дисциплина 150 метра. Симбине завърши спринта с десета от секундата пред кениеца Фърдинанд Оманяла, а американецът Кендал..

публикувано на 19.05.24 в 10:18
Алавес - Хетафе

И Алавес победи Хетафе

Футболистите на Алавес нанесоха четвърта поредна загуба на гостуващия Хетафе в мач от предпоследния 37-и кръг на испанското първенство, като го надиграха с 1:0. Срещата бе без особено значение и за двата отбора, които не се борят за нищо и се намират комфортно в средата на класирането. Единственото попадение отбеляза Карлос Висенте още в 12-ата..

публикувано на 19.05.24 в 07:53
Лече - Аталанта

Аталанта си осигури място в ШЛ, Милан загуби в Торино

Аталанта победи с 2:0 като гост Лече в мач от предпоследния 37-и кръг на италианското футболно първенство. Така тимът от Бергамо събра 66 точки и си осигури не само участие в Шампионската лига през следващия сезон, но и се приближи само на точка от топ 3. Аталанта имаше инициативата през първото полувреме, но не успя да стигне до гол. Все пак..

публикувано на 19.05.24 в 07:43
Олександър Усик

Олександър Усик е абсолютен световен шампион в тежка категория

Украинецът Олександър Усик е абсолютният световен шампион по бокс в тежка категория при професионалистите. В зрелищен мач в столицата на Саудитска Арабия Рияд той победи британеца Тайсън Фюри с поделено съдийско решение от 115:112, 113:114 и 114:113. Така Усик стана първият боксьор, който обединява поясите на Световния боксов съвет (WBC),..

публикувано на 19.05.24 в 06:58
Байер (Леверкузен)

Байер (Леверкузен) вдигна титлата в Германия с историческо постижение

Шампионът на Германия Байер (Леверкузен) победи с 2:1 като домакин на Аугсбург в двубой от последния кръг на футболното първенство. По този начин съставът на Чаби Алонсо влезе в историята на Бундеслигата, след като стана първият, който прави цял сезон без загуба. Байер завърши с 28 победи и 6 равенства. Леверкузен продължава и уникалната си серия от 51-а..

публикувано на 18.05.24 в 19:29
Янаки Милев

Янаки Милев на финал в Анталия

Националът на България за Купа "Дейвис" Янаки Милев се класира за финала на турнира по тенис на клей в Анталия (Турция) с награден фонд 15 хиляди долара. Поставеният под номер 1 българин победи на полуфиналите Пиер Делаж (Франция)  с 6:1, 6:3 за 96 минути. Това е четвърта поредна победа за него в надпреварата без загубен сет. В спор за..

публикувано на 18.05.24 в 17:38
Тихомир Иванов

Тихомир Иванов покри норматив за европейското първенство в Рим

Най-добрият ни състезател в скока на височина Тихомир Иванов стана шампион на турнира по лека атлетика в Лимасол (Кипър). 29-годишният атлет първо се справи с конкуренцията с 2.24 метра, а след това преодоля и 2.26 – норматив за Европейското първенство в Рим (Италия). Това е и най-добрият опит на Иванов от 2021 година, когато той скочи 2.28 в..

публикувано на 18.05.24 в 17:34