Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Няма данни смъртта на Пламен Пенев в Стара Загора да е вследствие на агресия при ареста му

Ст. комисар Лазар Христов, директор на ОДМВР - Стара Загора и Илиян Илиев, Охранителна полиция.
Снимка: БТА
Чуй новината! Чуй новината:

58-годишният Пламен Пенев, който почина след полицейска гонка в Стара Загора на 30 декември, е предизвикал няколко катастрофи, преследван е 20 минути в централна градска част и е получил конвулсии при слагането на белезниците му.

Проверките на действията на полицаите ще бъдат извършени максимално бързо и безпристрастно. Това заяви на брифинг днес старши комисар Лазар Христов, директор на областната дирекция на МВР в Стара Загора. Той не смята, че служителите му са проявили агресия при ареста:

"Като непосредствено след поставяне на белезници лицето получава конвулсии и при оказваната спешна медицинска помощ е констатирано, че същият е починал. На първо място колегите са действали по сигнал за въоръжено лице. Това лице в продължение на около 20 минути реализира няколко пътнотранспортни произшествия, не изпълнява разпорежданията на колегите и се движи в зони – централна градска част, населени, има много цивилни  граждани. Към момента нямаме категорични данни, че смъртта на лицето е настъпила вследствие действия на нашите служители".

По публикацията работи: Георги Николов

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Във Великотърновско оценяват щетите от снощната градушка

В област Велико Търново днес започват огледите и оценките на щетите от снощната мощна буря с градушка. Възстановено е електрозахранването на десетките населени места, които станаха без ток. Няма подадени сигнали за бедстващи хора, съобщиха от областната управа.  В Средното училище "Вела Благоева" във Велико Търново днес е неучебен ден, защото се..

публикувано на 13.06.24 в 09:17
Емил Панчев

Емил Панчев, СБА: Глобите трябва да са респектиращи, но само със санкции няма да стане

"Зад волана пазиш живота на пешеходците, на тези в колата, на останалите водачи. Свидетелството за управление е голяма отговорност." Това каза в интервю за БНР инж. Емил Панчев, председател на Съюза на българските автомобилисти (СБА). За каквато и статистика да говорим, като ти се случи на теб, е 100% . В последните години само си..

публикувано на 13.06.24 в 08:59
Любомир Кючуков

Любомир Кючуков: Дясната вълна в Европа ще направи по-трудно пълното ни влизане в Шенген

" Новата конфигурация в ЕП и в отделните страни - тази дясна вълна, която залива Европа, ще направи значително по-трудно пълното членство на България в Шенген. Едва ли може да се очаква позитивно развитие за България и Румъния в скоро време ".  Това мнение изказа пред БНР Любомир Кючуков - бивш зам.-министър на външните работи и директор на..

публикувано на 13.06.24 в 08:52
Димитър Манолов

Димитър Манолов: Евроатлантическите клишета встрани! Ситуацията в някои сектори е драматична

"Драмата не е чак толкова голяма. В България няма 6,5 милиона избиратели. Ако ги съпоставим с избирателната активност, драма няма." Това каза пред БНР Димитър Манолов, президент на КТ "Подкрепа", във връзка със слабия интерес към проведените на 9 юни парламентарни избори. " Участието в изборите е приличен бизнес . Странни формации ще..

публикувано на 13.06.24 в 08:47

Президентът отива в Казанлък заради състезание между оператори на дронове

Състезание между операторите на дронове на формированията от Сухопътните войски ще се проведе в Учебен център "Тюлбе" - Казанлък днес. То е под патронажа на президента и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев, съобщи пресцентърът на Министерството на отбраната. Ще участват девет отбора.  Представители на отбранителната..

публикувано на 13.06.24 в 08:31

В СОС: Гласуват доклад за актуализация на бюджета за 2024 г.

Очаква се днес на заседание от Столичния общински съвет да гласуват доклад за актуализация на бюджета за тази година. В актуализацията на бюджета са предвидени и пари за заплатите на медицинските специалисти в детското здравеопазване. 5 милиона лева ще бъдат инвестирани в текущи ремонти на улици и булеварди. Допълнителен заем в..

публикувано на 13.06.24 в 08:29
Михаил Миков

Дефицит на лява политика + компромиси = недоверие към лявото

Механичното обединение на леви формации няма да доведе до нищо. Необходимо е ясно да се очертавае какво се разбира под лява политика и да има хора, които вдъхват доверие. Дефицитът на лява политика и политическите компромиси през последните години накараха хората да се отнасят с недоверие към лявата политика. Този прочит на резултатите от..

публикувано на 13.06.24 в 08:03